WRC vs F1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

e to si u pravu, nema sanse da sa 180 cm i 100 kila stanem u formulu, video sam BMW bolid u Cirihu na erodromu, a Renov u Amsterdamu, to je tako usko da nema sanse da udjem.
    Ja sam za WRC, a F1 mi je dosadna.

Comment

• madic
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 844
      • Beograd

Ja sam za WRC, F1 smara nenormalno jedini način da dođe do preticanja je da ovaj ispred izleti sa staze ili da se nešto pokvari. A najradije gledam moto GP tu se stalno nesto desava...

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

F1 nije dosadna, daleko od toga. Poslednje sezone su jako interesantne. To sto se samo dva tima bore za titulu je problem u ostalih 9-10 jer ne znaju ili ne mogu da naprave bolju kombinaciju bolid-vozac-tim. Sto se tice preticanja, ok jeste da ih slabo ima ali je to vise tehnicki problem nego sto vozaci ne zele to. Od sledece godine radikalne promene pravila na aerodinamici ce zabraniti sve kuke i zakrilca spojler na spojleru itd i radice se na tome da se prljav vazduh iza bolida nestane kako bi onom iza omoguce normalnu aerodinamiku bez gubitka potiska a sasmim tim da bude jadnako brz kao onaj ispred, a ako je brzi preticanja ce biti na pretek. Naravno slick gume se vracaju kao i stara sirina bolida. Opet znaci vise gripa, vece brzine u krivinama i opet atraktivnije za gledaoce. Jedini pravi problem F1 su staze. Pogledajte Maleziju, Tursku, ili Bahrein i videcete problem. Vozac moze da izleti sa staze i vrati se nazad bez posledica a ako izleti na asfaltirani sloj (turska kao dobar primer) moze i da ne dize nogu sa gasa. Ali i tome ce doci kraj. Broj tih staza jeste mali i nece se povecavati, sada ce uvode staze gradskog tipa i nocne trke.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Lord_o21
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2006
          • 494
          • Novi Sad

WRC definitivno...
          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Johnny B lude
            CBC Senator XXL
            • 06.04.2007
            • 463
            • Beograd

WRC!!!
            U F1, znaju stazu napamet i cista je uvek, nema toliko iznenadjenja za vozace, dok u WRC-u moze i neko govedo da istrci iza krivine ili sta god...
            Faktor iznenadjenja uvek postoji i nikad staza nije ista, sve je gora...
            WRC!!! Majstori voznje
            ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

maximalna brzina u WRCu je 170-180km/h naspram 300 u F1. F1 sa 300 treba da spiusti na 80 a wrc sa 180 na 40-50.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

pa? gde pi se pre u*rao- pri 300 na pisti ili pri 150 na zemljanom putu kroz sumu? hoces da poredis kocenja na pisti gde svaku krivinu znaju napamet i gde se trude da koce na istom mestu sa kocenjem po snegu, zemlji, sljunku,blatu...? U formuli bitno utice samo jedan faktor na prilagodjavanje stila voznje a to je da li je pista suva ili ne,u WRC se vozi po svim mogucim podlogama koje se opet razlikuju da li ima kise ili ne. u F1 kada izlete sa piste cesto mogu i da se vrate nazad u trku dok se u WRC greske mnogo skuplje placaju...
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by StudentBGD
                  pa? gde pi se pre u*rao- pri 300 na pisti ili pri 150 na zemljanom putu kroz sumu?...
                  Znas kolika je sila kocenja kada sa 300+ km/h, usporis na 80 km/h...i sve to u mnooooogo kratkom vremenu...
                  Vidis i na grafici tokom trke...preko 4G !
                  Obrati paznju kako posle startno/ciljnog pravca vozac bukvalno potone u bolid prilikom kocenja...

F1, narocito sada bez TC, je mnoooogo teze voziti nego WRC auto...
                  Uzmi npr. neku dobru simulaciju F1 za komp...iskljuci sva pomagala, i danima ces vezbati izlaz iz krivine, jer samo malo jaci gas, ili ranije dat gas...i vrteska...
                  Uzmi, i vozi onu malu BMW formulu u Live for Speed-u...okretaces se danima po stazi...

Pogledaj i u stvarnosti koliko korekcija na volanu se radi skoro na svakom izlasku iz krivine...
                  Nema ko se nije okrenuo ove godine, sto na treningu, sto na trci F1...

7 puta sampion F1 M.Schumacher, je na svojoj prvoj trci u Benetonu spalio kvacilo posle samo 2 kruga...
                  Cak i on je morao neko vreme da provede ''uceci'' voznju u F1...

Svako od nas bi mogao da ''vozi'' WRC auto...
                  Kad kazem vozi, to znaci da bi znali da krenemo, znali dovoljno da auto pomerimo sa mesta...

Ali, bolid F1 niko od nas ne bi znao ni da pokrene...
                  Jedan od najboljih dokaza kako ''obicni'' ljudi ne znaju ni da krenu iz mesta sa F1, su razne promotivne posete novinara F1 timovima...
                  Bez obzira sto ih pripremaju ceo dan...
                  Gledali smo svi ''fifth gear''...
                  U jednoj emisliji Tif dobija na voznju BMW bolid F1...
                  Voze na istoj stazi, paralelno sa BMW M3...
                  Samo posle 4-5 krugova je kukao da ga boli vrat...i da ne moze vise...

WRC je atraktivan...sa svim onim proklizavanjima, skokovima...i nema sumnje da ti ljudi mnogo dobro znaju da voze...i da su mnogo hrabri...

Ali, pre bi se F1 mogao nekako porediti sa WTCC, ili DTM...
                  WRC je ipak iz neke druge price...
                  Voziti WRC ne zahteva toliko preciznosti kao F1...

Ljude koji voze Rally imas sirom sveta...u raznim medjunarodnim i nacionalnim takmicenjima [ u kojima se ponekada voze verzije WRC automobila starih po nekoliko godina ]...ali, vozaca F1 imas samo
                  22...

WRC auto bi dobro znao da vozi svako od tih vozaca Rally-a...
                  Malo privikavanja...i sve ok...
                  Za F1 bi bila sasvim druga prica...

Comment

• Johnny B lude
                    CBC Senator XXL
                    • 06.04.2007
                    • 463
                    • Beograd

O ovome mozemo da razglabamo dan i noc.
                    Oba sporta su, na svoj nacin, zahtevna, kao sto Nesha rece.
                    Ali moj glas ipak ide WRC-u, daleko je zanimljiviji od F1, (bar meni) i uvek, do poslednje sekunde se ne zna sta ce biti!
                    Jedino sto mora da se isprati 3 dana, a ne ko F1, 2 sata...
                    Over and out
                    ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

svaka cast Sumiju, stvarno je majstor kakav se retko radja

ali.....

Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

zuuuuuuuu... ko zna koja je to brzina...

nego sto ne stavi kako "doktor" vozi ulicu... http://www.youtube.com/watch?v=53PEYEy1 ... re=related
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Po meni (a i mnogima) su trke F1 prestale da budu zanimljive od kad je Shumi prestao da vozi. Nema dva preticanja za celu trku... Kako krenu, tako i zavrse, a to je vrlo dosadno.

WRC je ekstra zbog svega sto ste naveli ali mi ni on nije preterano interesantan, mislim odgledam par voznji i to je to, svi voze na istu foru, odgledas jednog - video si sve!

Dakle, trenutno WRC ispred F1!

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

pa ni za vreme Shumija nije bilo preticanja
                            F1 je odavno postala dosadna
                            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

hehehehe pa to Shumi ih pretekne sve i kad izbije na celo, do kraja vise nema preticanja!

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Koliko je tesko voziti F1 najbolje nam je pokazao Richard Hammond u proslogodisnjoj sezoni od Top Gear.

Comment

Working...
                                X