WRC vs F1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

ja se ne bih kladio u tu pricu... http://www.youtube.com/watch?v=0up-u7WhVd8 ko zna... zna

btw, to nije bila prava F1.. kolko mi se cini formula reno, sto ce reci, duplo slabija... ali na kraju krug u originalu
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Vozio je prvo Formulu Reno i sa njom nije imao vecih problema.

Onda je presao na Formula 1 gde je imao ogromnih problema samo da krene, a posle i u krivinama.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...prvo je vozio Formulu Renault [ sam je rekao da je to 1/5 snage, ubrzanja, sile, koja postoji u F1 ]...i ugasila mu se nekoliko puta dok nije naucio kako sa njom da krene...
        Naravno, 2-3 puta su stavili u prilog, mozda mu se gasila i vise od toga...
        Onda se nekoliko puta izvrteo sa njom na stazi...i zalio se kako ne moze dovoljno brzo da misli, jer krivine mnogo brzo dolaze i prolaze...

Onda je presao na veceg brata, Formulu Renault iz World Series sampionata...
        Za nju je rekao da je tek oko 1/2 onoga sto pruza, ali i trazi F1...
        Sa njom tek nije znao da pogodi ulaz i izlaz iz krivine, menjanje brzina [ sve se videlo kasnije na komp-u...Za jednu od gresaka koju je napravio vozeci tu World Series formulu, receno mu je da ako to uradi sa F1, unistice motor...
        Govorio je o potrebnoj brzini reagovanja, i kako ne moze da stigne da razmislja dovoljno brzo...

Onda je presao u Renault F1...
        Nakon sto su ga izgurali iz box-a, za naredan minut je presao ukupno manje od 15 metara... Opet nikako nije znao da krene, iako mu se nije ugasila nijednom...
        Vratili su ga nazad u box...i sve ispocetka...
        Konacno je uspeo da izadje na ''stazu'' [ staza se inace sastoji iz dva pravca, i dve leve krivine.. Nije duza od 2 km ]..
        Okrenuo se posle nekoliko ulazaka u krivinu, i ugasila mu se Formula.
        Dogurali su ga nazad u box...

Problem je bio sto se radna temperatura guma postize tek sa odredjenom brzinom, a on nije vozio ni blizu toliko brzo da bi mu se gume zagrejale, i pruzile dovoljan grip...

Stavili su mu grejace na gume, i dali par instrukcija kako da bolje vozi...
        Jedna od njih je bila da skrati vreme izmedju pustanja gasa i stiskanja kocnice, jer mu je prolazilo oko 0,5s dok to uradi [ iako znamo da se gas daje desnom, a koci levom nogom, tako da nema ''onog'' vremena da skines nogu sa pedale gasa... ]

Izasao je ponovo...izvozao ta dva kruga...i to je to...

p.s. Vec dok je vozio Formula Renault World Series, rekao je da ce mu otpasti glava, i da ne moze vise da izdrzi...

Comment

• goxee
          CBC Veteran
          • 20.03.2007
          • 119
          • Beograd, Vozdovac

Ne volite F1 zato sto nema preticanja, a WRC je inace pun preticanja
          Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Nije ni WRC zanimljiv sto se tice plasmana jer u vecini slucajeva vec na kraju 1. dana ili maksimalno drugog pobednik je poznat. Ali barem ne gledas istu stazu non-stop, svaka etapa je drugacija.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ljudi, mnogi od vas me dozivljavaju kao obicnog kenjatora ali ponekad znam o cemu govorim i kad kazem da ne moze svako da vozi formulu znam o cemu pricam. elem, to o cemu neshaoct i jos neki pricaju ja sam doziveo na spopstvenom vratu. evo vec se neki keze i kazu "daaaa, zverko vozio formulu" , ne, zverko se vozio u bobu na pravoj bob stazi. tacnije, 2002. godine boraveci u lillehammeru (norveska) imao sam tu cast da me profi vozac spusti niz profi stazu(olimpijsa staza) u profi bobu. imam i sertifikat da je moje telo bilo izlozeno sili od 5G. ako treba cu skeniram pa cu pokazem. elem, lillehammer, staza, bob cetvorosed... stavljamo kacige, namestaju nam pojaseve za kicmu a pre toga potpisujemo papir da ako se nesto desi niko nije kriv do mi sami... bez bog zna kakvog zaleta krecemo na stazu a pre nego da krenemo lik objasnjava kako da se ponasamo u "sankama". ja onako seretski pitam da li moze da se gleda sa strane posto je sve vreme isistirao na tome da se cvrsto drzimio za hvataljke i da glavu drzimo sto je vise moguce pravo a covek odgovara: "gledaj ako budes mogao" dakle, sedamo u sanke, ja sedim na poslenjem mestu. ispred mene devojka a ispred nje decak... krecemo..., moje razgledanje sa strane je trajalo taman onoliko dok nismo usli u prvu krivinu. posle te prve krivine imao sam osecaj da u svakoj sledecoj ladno mogu sam sebi da popusim koliko mi je sila gurala glavu nadole. da ne pricam o tome sto smo svo troje toliko vristali a da niko nikoga nije cuo. voznja je trajala citav minut. meni je trajala citavu vecnost i ako ni u jednom trenutku nismo prelazili 120km/h. secam se da mi je poslednjih par krivina glava letela levo/desno ko da sam marioneta i da sam molio boga da se voznja sto pre zavrsi posto nisam mogo vise da izdrzim. kada smo stali, kaciga kao i celo lice mi je bilo zamazano balama i slinama. izaso sam iz boba ko posran i posle toga su me ledja bolela 7 dana. mogu samo da zamislim kako je ovom coveku bilo posle ova dva kruga u formuli ...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• brera
                CBC Senator
                • 27.04.2005
                • 253
                • Rusija

@zverko
                Znam o cemu pricas, znam kako je mene sve bolelo posle posle pola sata voznje pro. kartinga tj nije bilo ni pola sata posle dvadesetak minuta sam jedva drzao volan, da bi pet minuta pre isteka tih pola sata odustao. I ako sam bar dva puta nedeljno vozio obican karting na pro stazi gde se odrzava i sampionat Rusije i bio u treningu sto se kaze sve jedno sam imao jaku upalu misica narednih 5 dana. wrc zahteva dosta jaku psihicku pripremu i nesto malo fizicku, dok u F1 je je to sklop psihicke i fizicke pripreme. I jos jedno jedna F1 trka traje min. sat i trideset minuta. gde je vozac izlozen velikim g silama i gde su otkucaju srca u minuti i preko 200, temperaturom bolidu od preko 50 stepeni i nije sam na stazi... i da ne nabrajam dalje.

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

a koja je temperatura u WRC autu na reliju Kenija, dok se vozio

znaci, 3 dana, vrelina, stenje, pesak.......

a oni jos iskljucuju klima uredjaje da bi dobili koju ks vise

i sta mislite, da u WRC autu uopste nema agresije na organizam

pa oni non-stop skacu, lomataju se po izrovanim putevima, kamenju, imaju snazna kocenja, snazna ubrzanja...

i to sve traje 3 dana
                  Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

Al sam nesvesno pokretajem teme "zakuvao" chorbu

Po meni, i jedni i drugi su svojevrsni ludaci

Shto se tiche F1, niko nemoze da im ospori da im telo trpi velika naprezanja. Takodje, i niko nemoze da im ospori da moraju imati veliko iskustvo pre nego pochnu da "peglaju" staze, poput Sene, Hilla, Shumija ( novije nepratim, tj nepratim Formulu, od drueg uzastopne titule Shumija ).

Takodje niko nemoze da ospori WRC vozachima, ludost/hrabrost, gde voze i kako voze. Niko im nemoze osporiti u kakvim sve uslovima voze. itd...

Sve ima svoje cake....tako, neko nije kriv shto nemoze da izdrzi npr silu od 3G pa zbog toga nemoze da vozi Formulu, jer je vec to stvar organizma, a ne uma osobe. Isto tako, neko nemoze da sedne u auto pri pomisli da ce "pichiti" brzinom od 200 km/h po vijugavom putu , koji moze biti blatnjav, razlokan, sa jedne strane provalija, sa druge strane stena ili na pola metra od stze shuma stoletnih borova...tu je vec stanje uma.

Sada, jedino shto jeste je to da je Rally mnogo vishe prisutniji u auto moto sportu. Ali inache to je sasvim najnormalnije kad za takvu vrstu auto sporta ti netrebaju nikakve spec. uredjene staze.....samo odredjena ruta, bez obzira na podloga, shtoperica i to je to. Dok je ipak bilo kakva vrsta formule mnogo zahtevnija po pitanju staze.

Lichno, voleo sam formulu dok je Hill bio aktuelan...posle sam je gledao po navici, a definitivno sam je prestao pratiti od druge uzastopne titule Shumija. Tada sam se i zarazio WRC-om....dobro pamtim jednu najavu za WRC shampionat:

"Real cars,
                    real roads,
                    real speed,
                    real heroes."

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

Originally posted by skyline
                      a koja je temperatura u WRC autu na reliju Kenija, dok se vozio

znaci, 3 dana, vrelina, stenje, pesak.......

a oni jos iskljucuju klima uredjaje da bi dobili koju ks vise

i sta mislite, da u WRC autu uopste nema agresije na organizam

pa oni non-stop skacu, lomataju se po izrovanim putevima, kamenju, imaju snazna kocenja, snazna ubrzanja...

i to sve traje 3 dana

Klima uredjaj u WRC automobilu?! Jedan od nas je lud.
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Originally posted by zverko
                        kada smo stali, kaciga kao i celo lice mi je bilo zamazano balama i slinama. izaso sam iz boba ko posran i posle toga su me ledja bolela 7 dana. mogu samo da zamislim kako je ovom coveku bilo posle ova dva kruga u formuli ...

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

Originally posted by stefanves

Klima uredjaj u WRC automobilu?! Jedan od nas je LUD.
                          i ja sam se zacudio kad sam cuo, ali pamtim kao juc da je bilo

a na temu
                          "Real cars,
                          real roads,
                          real speed,
                          real heroes."

Loeb je jednom prilikom, nakon jednog relija u Svedskoj

"ludacka voznja na jos ludjim putevima"
                          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                          X