Altec Lansing ovlasceni servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlexRS
    CBC Senator
    • 27.10.2007
    • 234
    • Borca

Altec Lansing ovlasceni servis

Treba mi mala pomoc...
    Imam Altec Lansing 5.1 zvicnike za komp i kada pojacam preko polovine vufer pocne da brljavi probao sam da ga rastavim, sam zvuznik i membrana su ok .....
    E sad probao sam preko googla da nadjem njihov servis i nisam uspeo, ako neko zna ili moze da mi preporuci neki servis
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Hladni lemovi, najčešći uzrok. Prelemi sam čak i ako se ne vidi na oko, pregledaj elektrolite, obično nije ništa drugo, ako je zvučnik sigurno OK.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• AlexRS
      CBC Senator
      • 27.10.2007
      • 234
      • Borca

Pa zvucnik je ok 100%, znaci membrana, gumemo vesanje sve je u komadu nema pukotina ili ti bilo kakvih ostecenja.... Samo sto se ja u tu elektroniku ne razumem ni malo... I pojmovi kao hladni lemovi, elektroliti mi na zalost ne znace nista... Tako da mi servis ne gine samo ne znam u koji da se obratim, a da ljudi znaju znanje....
      Hvala ti u svakom slucaju...

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

A iza žice otpale mislim na one što se mrdaju zajedno sa membranom.

Ako ne nađeš nikog, možeš da pošalješ za NS ako hoćeš, pa će sredimo...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Manfred
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2007
          • 905
          • Beograd

pozovi bilo koji pc centar, oni su ovlasceni uvoznik, pa garant imaju neki servis koji bi odradio popravku u garantnom roku.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zvicnike za komp i kada pojacam preko polovine vufer pocne da brljavi
            mislim da nije ništa neispravno, većina takve robe nije ionako predvidjena za više od 2/3 hoda za regulaciju jačine.

proveri sa nekim ko ima isti model, da se ne opterećuješ previše oko možda nepostojećeg problema.

kod tih i takvih PC sistema, ona snaga na ambalaži treba da ima bar 1,500 do 2,500 vati da bi imalo u realnosti nekakvih 50tak pravih W, onih u audio branši.

imao sam prilike da čujem neke Altec Lancing, svrstao bih u igračke što se audio zvuka tiče.

doduše i cena je niska pa odnos cena-dobijeno odgovara.

glavni problem vufera je kvalitet napajanja, a to je ujedno i najkomplikovanije (najskuplje) napraviti.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Pro_Touring_Mopar
              CBC Senator XXL
              • 13.11.2007
              • 684
              • Sabac

AlexRS, znam da ce ovo zvucati glupo, ali da te ne zeza mozda driver za zvuk? Ako su zvucnici 100% ispravni, moze lako da se desi da je potpuno leva stvar u pitanju. Cesto mi se desavalo da sam preterano obracao paznju na neke stvari i sve je izgledalo OK, da bi se na kraju ispostavilo da je neka banalnost (kao recimo driver), prouzrokovala probleme.
              Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• AlexRS
                CBC Senator
                • 27.10.2007
                • 234
                • Borca

@ Manfred E vidis toga se nisam setio... A inace u PC centru su i kupljeni doduse pre 4+ godine...

@ sw.brick pa nebi se bas slozio s tobom... Kada sam ih kupio ( stari su preko 4 godine ) razbijali su znaci pojacam sve sto se moze pojacati pocev od zvucnika pa preko plejera i setup - a na zvucnoj kartici i zvuk je bio extra!!! Bio sam u cudu jer na izgled i nisu nesto maleni su ali zato tuku kao ne normalni... Posle jedno 2 godine poceli su da suste kada ih pojacas na prazno, znaci samo ukljucis power/on i odvrnes do daske bez muzike ili bilo cega.... i pre jedno godinu dana poceo da zeza bass ( vufer ) ali nije mi toliko smetalo, medjutim u zadnje vreme stanje se pogorsalo...

@ uglavnom_bezopasni pa ne verujem da je to problem, jer me zezaju vec jedno godinu dana, a za to vreme sam vise puta reinstalirao ceo sistem... obicno na svaka 2 - 3 meseca....

Comment

• Shicky
                  CBC Član
                  • 06.02.2008
                  • 81
                  • Ralja-BGD

Altec lansing su sve samo nisu slabi,kupio sam pre nekih 6 meseci atp-3 i "izuvaju" za njihovu veličinu,uostalom ljudi se bave samo audio sistemima,nije to Genius Pa probaj,ništa te ne košta da ti neko KO ZNA to prelemi,pa vidi hoće li biti poboljšanja.
                  Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• PINHEAD
                    CBC Senator XXL
                    • 30.03.2005
                    • 373
                    • BG, Vidikovac

Brick pricas napamet. Altec je uvek bio pojam za PC Zvucnike ( pored Klipsch, Harman Kardon, koji doduse retko da su imali da se nabave kod nas ), a i sire. Ne bih sad njihove PC Zvucnike poredio sa hi-fi resenjima, ali ako se malo zainteresujes videces da je Altec dosta jak i u tom domenu.

I molim vas da ne zapocinjemo audiofili vs rest of the world diskusiju ovde, kvalitet zvuk je subjektivna stvar, izraspravljana i prezvakana milion puta.

Konkretno, imam Altec 621 cini mi se vec 5 ili 6 godina. Kada sam procitao testove na netu, cekao sam ga jedno pola godine da stigne u PC centar. Nakon sto je pusten info o kvalitetu/ceni na bench forumu, 621 je planuo u roku od mesec dana. Oni koji imaju 621 znaju o cemu pricam.

Zvucnike sam nosio na x zurki, gruvao do kraja, spajao sa drugim zvucnicima, exploatisao do krajnjih granica izdrzljivosti. I cik pogodi? Sviraju kao i prvog dana.....

Tako da bolje ti to nosi na servis....
                    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

ma slažem se da je Altec bio veliko ime. i verovatno su modeli pre 6 godina bili sjajni. imao sam prilike da poslušam novije modele, iz zadnje 2 godine, i veruj mi umesto Altec nalepnice moglo bi da piše bilo šta.

recimo, čim uključiš iz vufera se jasno čuje brum od napajanja.
                      zamenjeno (drugar koji se time-trgovinom- bavi mi se požalio) više komada novi za novi i kod svih isto.

probao malo da pustim da peva sistem, da poslušam i vufer počne da krklja, jednostavno se guši...

pričam o ovim običnim PC sistemima, koji se prodaju po 3-4-5,000 dinara.

za te pare ja i ne očekujem išta posebno bolje.

meni je prvi test kada pogledam napajanje, uzmem onaj spoljni adapter za struju, i kada pročitam da daje 12V i recimo 3A maximum, jasno mi je da nema velike šanse za lepo pevanje sistema bez obzira ko se potpisao.

meni je to sve konfekcija, oko koje ne vredi gubiti vreme na popravke. mislim da je to prosto tako konstruisano da bude što jeftinije pa ima mnogo kompromisa u izradi radi postizanja jeftinoće.

ako kod nas košta u maloprodaji 50tak-80tak evra za 5.1 sistem pretpostavljam da u produkciji košta 20-30 evra u samoj fabrici.

audio sam pomenuo u smislu da je to posebna kategorija za sebe, gde ne očekujme mogućnosti da jeftini PC sistemi glasno a čisto pevaju.

ja sam sebi uzeo Creative iz skuplje kategorije koji je kao po testovima dobro ocenjen, ali i to je tek onako...ni približno dobar zbuk kao stari punodrvni Celestion.
                      jeste da je razlika u ceni jedno blizu 10 puta pa sam sasvim zadovoljan sa tih 30tak W koliko Creative može da isporuči u maximumu.

naravno i on počinje da krklja čim se malo odvrne jačina...

moja iskustva sa novijim 5.1 sistemima su onako, osrednja.

sećam se pre blizu 10 godina u jednoj firmi su imali Cambridge Soundworks, e to je baš lepo sviralo ali je i cena bila koliko se sećam sa 4 cifre u markama.

nisam imao lošu nameru, osim da nagovestim da možda i nije neispravno ako se guši taj Altec sistem kada se odvrne bliyu max s obzirom da sam već nailazio na takvo ponašanje potpuno novih ispravnih sistema raznih nalepnica.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Brick, ovde je radilo na max koliko toliko, a sada ne radi. Znaci u pitanju je kvar! Ostaje pitanje gde?!?!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

da, sada je dopunjeno i to saznanje.

ko je uvoznik Alteca, možda Comtrade servis preko puta Delta Cityja.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

......istina, nemam iskustva sa novijim Altec sistemima....tako da ti verujem na rec da su se srozali sa kvalitetom jer to je izgleda opsti trend ovih dana. Sto jeftinije, i da gruva
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Sapcanin
                              CBC Senator XXL
                              • 13.12.2006
                              • 317
                              • BG
                              • Peugeot

PC Centar, ja sam kod njih kupio, a imaju i servis.

Pazi, Altec Lansing 621 za te pare koliko kostaju, sviraju ne extra, nego vrh
                              nemam tih zujanja i brujanja.
                              ipak je to cifra od oko 100e
                              i nemogu se one uporedjivati sa HiFi-em koji kosta hiljade evra...

Isto preporuka ko neko tek kupuje jeftinije zvucnike je AL ATP3. ~60e, a proizvodi se vec dosta godina i kvalitet zvuka je skoro istovetan 621 sistemu.
                              Poljoprivredne masine

Comment

Working...
                              X