Ajmo muskarcine...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

    Ajmo muskarcine...

    Pre par meseci odem do Tuckwood-a kad tamo regularno tortilja cips i topljeni sir... E sad, na netu nema nista konkretno, kako se pravi, koji odnos kog sira, maslaca, margarina, ili cega vec...
    Prekjuce u jednom drugom bioskopu probam, hmmm... Nije nista spec...

    Zna li neko malu tajnu?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

    #2
    Tortilja čips bi trebalo da imaš u svakoj prodavnici, a što se tiče umaka kreni od ovoga, pa ga po svom ukusu doteruj:

    potrebno ti je:

    mleko,

    sir (ja najviše volim da koristim sir u trokutićima, kao što je zdenka ili happy cow, jer se najlakše topi, a ima ih i u većim pakovanjima, u zdjelama kao one od margarina)

    sir 2 (ukoliko želiš da malo obagatiš aromu, ja najviše volim da dodam fromage bleu ili ribani parmezan)

    začini (ako ne stavljaš sir 2, onda pokušaj sa čilijem, bosiljkom, koprom, maslinama, šunkom, šampinjonima, opet sve po ukusu)

    U vlažnu posudu naspi malo mleka i dodaj sir. Ključne stvari su da ne dozvoliš da sir zagori (dakle neprestano mešanje), i da umak ne bude previše redak (da odnos sira i mleka bude taman kako ti odgovara).

    Na umerenoj vatri mešaj neprestano dok se masa ne homogenizuje, a onda ako je retko dodaj još sira, a ako je gusto još mleka.

    Nemoj da koristiš vrhnje za kuvanje, jer ima previše žestoku aromu koja pokvari ukus sireva.

    Odnos između sireva i začina, i sireva i sireva doteraj po svom ukusu.
    Umak sa fromage bleu-om u odnosu 1:1 sa običnim sirom, i gust da može da teče, ali da ostaje naboran kada se sipa, ide fenomenalno uz Barilla Farfalle ili neku sličnu testeninu.


    Prijatno, i ne zaboravi "practice makes prefect".
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

    Comment

    • bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

      #3
      Ti si kralj!

      Hvala ti puno!
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

      Comment

      • zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

        #4
        to se u nase selo zove nachos i imas ga u BGD vec 7 godina u mexickom restoranu.



        http://allrecipes.com/Recipes/Appetizer ... /Main.aspx

        deutsche gemacht-gut gemacht...

        Comment

        • Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

          #5
          Meni stvarno nije jasno zasto pitanje za domacice postavljas muskarcinama.

          Comment

          • Djolee
            CBC Veteran
            • 03.04.2006
            • 160
            • Nis

            #6
            Ajde kad vec poceste o meksickoj hrani,pre nekoliko godina bio je blizu Knez Mihajlove kiosk sa brzom hranom (meksickom).Hrana je bila super,ali taj kiosk vise neije tamo,jel zna neko da li to jos uvek postoji negde,ili nesto slicno.

            Comment

            • deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

              #7
              Meni stvarno nije jasno zasto pitanje za domacice postavljas muskarcinama.
              Zato sto su muskarcine (dokazano) bolji kuvari
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

              Comment

              • zola_
                CBC Senator XXL
                • 24.06.2006
                • 319
                • Novi Beograd

                #8
                ima par meksickih restorana ali nijedan nije u fast food fazonu

                Comment

                Working...
                X