Alu ili PVC roletne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

Alu ili PVC roletne

Treba kod roditelja da zamenim roletne jer su drvene propale posle 35 goina neodrzavanja. Dilema iz naslova je, a razlozi koje ja znam za i protiv su:

1. Alu - skuplje mislim duplo, trajnije (rekao bih vecne), lakse se peru, cuju se, tj tandrcu kada duva vetar i to prilicno smeta

2. PVC - krive se nakon cenim 15-ak godina, blede na suncu, jeftinije dosta

E sad sam cuo da navodno postoje i plasticne sa striroporom unutra kao izolatorom, zvuci mi nerealno, ali reko da pitam.

Koje su Vase sugestije?
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

ALU. ako nista drugo sto si naveo tipa termo izolacija, bla bla onda ono sto ne landaraju kad duva vetar posto su mnogo cvrsce. imam oba tipa na gajbi i najverovatnije cu te plastikance da zamenim aluminujumskim. dakle, ne tandrcu alu nego plastikanci...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

U aluminijumske se nalije neka pena a vođice imaju onu četku i ne lupaju/tandrču. Tj. ako ne pređu određenu širinu, onda će lupati kako god okreneš. Skuplje jeste roletna po prozoru, ali što je uža, manje osciluje.
      Sad, sve zavisi od ruže vetrova gde mećeš roletne

edit: kod mene je slučaj da su prozori na istočnoj i južnoj strani solitera, po prozoru/roletna i ne lupaju nikad, a ume da obrije i košava i olujni vetar često. Te alu punjene poliuretanom. Mislim da bolje od toga nema, ja sam moje platio ~70€/kvm (u okviru PVC stolarije)

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Alu sam imao na prosloj gajbi, punjene tim necim sto kaze Ji, ne lupaju nista, zvucna izolacija je odlicna, bas se primeti razlika, kostale su dosta(ne secam se cifre), dok ove PVC imam na gajbi trenutno(zatekao takvo stanje) i toliko su dobre da sam ih ucvrstio da ne mogu da se podizu i spustaju(realno mi ni ne trebaju) posto lupkaju, krs zivi.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Imam alu. roletne sa termo ispunom i tvrdim da je to sigurno najbolje rešenje.Naravno problem je cena!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• scarab26
            CBC Senator XXL
            • 27.09.2006
            • 353
            • bgd

narucio u roloplastu na smederevskom putu - kvadrat Alu sa termo ispunom seceno na meru je 1400 dinara, a PVC 500 dinara

Comment

Working...
            X