Što bi bila uzaludna žrtva (i neko bi stradao ko ne treba).
Izvršitelj i advokatska kancelarija smrdibube one braon
Collapse
X
-
-
-
Ja se sa ,,svojim" izvršiteljem dopisujem od 3.03.2015.Dužan sam jednoj komunalnoj firmi oko ( poslednjih 12 meseci) 2400 rsd.Nisam im plaćao nešto preko 3 godine,ćute oni.ćutim ja.U decembru 2014. piše mi valjda njihov advokat da sam dužan preko 8000 njima i 3000 njemu.Ja iskuliram.U martu pi mi piše dužan sam za troškove 17000 i 8000 duga.Iz inata pisao sam rukom na providnoj hartiji,U maju jopet on-pi šalje ispravak rešenja o izvršenju,pogrešio je grad za žalbu.I opet ja na providnoj hartiji svojim doktorskim rukopisom napišem da : da ne priznajem njega i njegov zaključak jer je u ugovoru napisano da je u slučaju spora nadležan osnovni sud,na svakom dobijenom računu takođe piše da je nadležan osnovni sud.
Ne može on da donosi zaključke o izvršenju,jer je po zakonu o obligacionim odnosima,parničnom postupku,zakonu o izvršenju i obezbeđenju,itd nije nadležan za tako nešto,a i ne mogu upućivati preko njega prigovor na izvršenje.A namerno nisam napisao po kojim članovimaneka nađe odgovarajući.
Ne priznajem dug jer se iz finansijske kartice ne vidi tačan iznos,kad je plaćen poslednji račun...Platio sam poslednjih 12 meseci,,ne priznajem njegove pi troškove,troškove advokata jer samo sud može to odrediti,postoji zastarelost.
Da ne dužim više,ako me sud osudi platiću bez ropca i 50000,ali bez borbe neću da dam ni 5 dinara.Uglavnom kada dobijem odgovor od pi ili suda obavestiću vas šta se trefilo sas mene i moj šlajpik.
Comment
-
-
Ma tu je jasno. Račune treba plaćati (daleko od toga da ne) ALI ne i nesposobnost nekog drugog (čak i kad nisu na vreme potegli da naplate svoje).
Ovako samo sud i ništa drugo.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostNa žalost taj scenario će se sigurno dogoditi jer će nekom da pukne film a onda obično taj koji treba nije tu pa drugi nastrada... Ne treba ih ubijati ali nek im doktori vade zaradu, to je dovoljno...
Inače pod "njima" (u mom postu) sam mislio na sistem (vlasti se menjaju a on ostaje) gde počinje kvaka 22 - manji je problem uzeti G. motku, nego šta sa njom (pa obično se samo ukenj... onaj ko je uzme.
Ovi izvršitelji su k'o dželati ... jeste sve pravno zasnovano i "pošten" je posao al' bolje im je da nađu stvarno pošteniji (uključujući i onaj stari zanat, kome su slični samo su moralno na milion puta na nižem nivou ... dno dna, otimaš sirotinji zadnji dinar i pokućstvo, ma nek' počnu "biznismena" a ne sve naopako).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
OK bi bilo da radnici koji nisu dobili platu X meseci/godina mogu tog istog "svrsitelja" da posalju u firmu po ono sto im se duguje ali neee takav reciprocitet ne postoji... E mame vam ga zute, crvene, plave i sarene...EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Baš sam to hteo da kažem. Hvala, "alexa05".
Ajd' prvo tako pa će manje posla biti (moći će ljudi i da plate račune, izgleda prosto, zar ne? ... ali narod moraš da hebeš ... makar preventivno ... "da se ne dosete" ... gde je problem).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by expendable View PostRačune treba plaćati (daleko od toga da ne) ALI ne i nesposobnost nekog drugog (čak i kad nisu na vreme potegli da naplate svoje). Ovako samo sud i ništa drugo.
A cimali su me svakako. Zvala me policija na informativni razgovor, dva puta istražne sudije, jedan mi nudio i pogodbu... ja sve odbijam i čekam da oni mene tuže, ali neće qrve jer znaju da bi izgubili zbog zastarelosti.ex SAABotražitelj
Comment
-
-
Naravno. Na to sam i mislio. Znam kome sudovi drže stranu ali zbog raznih nesposobnosti (na kraju krajeva i suda) slučaj obično zastari, pa ako je plaćeno zadnjih godinu dana zakonski ste u pravu. E sad, zakon i praksa ... treba imati živaca za to (istrpeti psihološku torturu).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Originally posted by expendable View Posttreba imati živaca za to (istrpeti psihološku torturu).
Pre 50 godina je moja majka gradila kuću rintajući u Nemačkoj. Kako šta osposobi, tako izda, a stanare prijavi u opštini. Kad dođe na odmor, ode u opštinu da reguliše porez za izdavanje, a oni joj cepnu više nego što je dobila. Onda krene natezanje gore nego na pijaci, pa joj smanjuju.
U nekim segmentima, kako tada, tako i danas.ex SAABotražitelj
Comment
-
-
Stiglo mi resenje o neplacenom solidarnom porezu za 2014 god. Iznos za april mesec 7400din.
Citam i nista ne povezujem. Radim u beogradskoj opstini a porez stigo iz Smederevske poreske uprave.
Pise nesto al veze sa vezom nema nemozes da uvatis nikakav smisao u onom zapisniku.
Uglavnom resenje je potpisao inspektor Jeknic, ja otiso dole kod njih i kazem platicu samo mi
objasnite sta. Kaze nemamo nikakav uvid u to, to smo dobili iz Beograda. Ulozi zalbu.
A nasta da ulozim zalbu i cime da se branim kad neznam o cemu se radi a neznate ni vi.
Zovem u firmu oni imaju 3 teorije po kojem osnovu je to moglo da se desi.
Jedna je da sam zbog kasnjenja plate primio tri dela plate u jednom mesecu pa kompijuterski program
nije prihvatio stari datum, druga da je zbog pozajmice koju smo primili u februaru a koju smo vec pola
vratili. Treca opcija da je neko u firmi pogresno prosledio podatke poreskoj upravi.
Uglavnom ja ih pitam kako sam ja kriv za propust pravnika u firmi, odgovor da oni imaju samo
nase maticne brojeve. Ulozio ja zalbu na sve to sad neznam na sta al ona na salteru kaze
slaba vajda skinuce vam to sa tekuceg racuna a vi mozetwe da tuzite posle poresku.
Da napomenem da nisam jedini u firmi koji je dobio to a firma je u okrilju EPS-a.
Da napomenem da je u to vreme solidarni porez naplacivan za iznos veci od 60000din a meni ni jedna
plata nije bila veca od tog iznosa.
Comment
-
-
Zakon o izvršenju je jasan, ali se malo kosi sa Zakonom o obligacionim odnosima. Sva sreća da izvršitelji ne poznaju dobro materiju, pa ima mnogo mogućnosti za trajno oslobađanje od duga.
Inače, ja sam uvek za to da treba plaćati potrošeno i tu nema zbora. Jer, ako nemam, ne bi trebalo ni da trošim. Zakon tržišta je jasan.
Svaki iole školovan advokat može značajno da izmeni dužničku situaciju sa izvršiteljem. Uzmite to u obzir.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by Eon View PostInače, ja sam uvek za to da treba plaćati potrošeno i tu nema zbora. Jer, ako nemam, ne bi trebalo ni da trošim.ex SAABotražitelj
Comment
-
Comment