Smrdibube kanalizacije i pomalo vodovoda Novi Sad

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Beograd je keretov henis za radnike NS-a mada su to ustvari beogradski radnici jer je firma iz BG-a ... Ovde je sve ali bez preterivanja iskopavano i zakopavano bar 40 puta, velika kanalizacija pa mala pa kišna pa pokidani sporadično vodovodi, pa privremeno krpljenje pa trajno krpljenje i tako u nedogled. Sad je solomonsko rešenje, uradiće se prvo provremeno tucanik a onda ane,ne, uradiće se i asvalt a onda a ne, ne i tako svaki dan drug priča...

Sladak kupus sam ostavio za kraj.. Moja ulica ima oko 300 metara, možda manje, nisam merio, uradjena je kanalizacija u delu ispred mene a u dužini izmedju trećine i polovine ulice da se ne gadjam koliko je u metrima... Svakako ima više od pola ulice da je tek neki dan počelo otkopavanje (radovi) na preostalom delu ulice...

Mislim da će negde do proleća kako je i planirano da završe. Problem je što ej ovo prethodno proleće bio rok završetka radova i to ceo NS a ne samo moja ulica...
    Frajer bagerski je bio u medjuvremenu danas dok sam bio na pijaci i malo je poravnao onu besmislenu gomilu na sred ulice pa sad oni zarobljenici sa autima mogu da izadju iz ulice
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Dora View Post
      mada su to ustvari beogradski radnici jer je firma iz BG-a
      AAAAAAA, pa to je izvor problema!!! Dok oni dođu svaki dan iz Bg-a, pa onda doručak, nešto malo porade i eto već vreme da se pakuju za nazad da im se ručak ne 'ladi.
      ex SAABotražitelj

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

B92 - Video - NS: Rešen problem na gasovodu

U novosadskoj ulici Bele njive, tokom popodneva došlo je do kvara na magistralnom gasovodu, zbog čega je oko 200 stanara te i okolnih ulica evakuisano. Do prekida gasovoda i jakog curenja gasa došlo je slučajno, prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže. Curenje gasa je zaustavljeno.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Daklem neverovatni su... Ima ih par komada na ceo grad ali što umu da zakenjaju pa to je za legendu....
          Daklem ovaj vodovod i kanalizacija je sad i zvanično smrdibuba pošto su pustili par tona gasa koji naravno smrdi. Posledica je da su gradjani cele četvrti i okoline ostali bez vode od 8 ujtru do 23 sata ili časa... E kako tek to smrdi...

Mislim da je puštanje gasa bilo organizovano u dobre namere, cilj je bio da se proveri spremnost službi za spasavanje, vatrogasaca, gasadžija i sl... Naravno i radnika Milenijuma mada njih nisu morali da proveravaju, dobro su obučeni i uvek su spremni da zakenjaju stvar. Nezvanično sam saznao jer je kamp i program obuke stroga tajna, da su obučeni takvom tehnikom da mogu i gvozdeni kliker pokvariti, posle dodira sa njima gvozdeni kliker jednostavno ne radi više...
          Time su nadmašili i daleko iza sebe ostavili najačeg igrača po pitanju pipnem pokvarim a to je stariji gledaoci će znati naš uvaženi član 206. Konačno i on može da odahne...

Obzirom da je voda najvažniji faktor opstanka jer je 90+ % tela sastavljeno od vode, kao i paradajz, razlika je u boji, odem da ih prupitam kad će moći da se kaki da prostite jerbo nema vode.. Ono tamo gužva neopevana.. Svih 6 do 7 radnika je užurbano, čak je i za divno čudo i poslovodja tamo što mu baš i nije običaj... Tri TV ekipe, kamere slikaju iz svih pravaca jer se desilo čudo, izebali su ulicu po stoti jubilarni puta to treba da se ovekoveči.. To što 11 meseci drže nekoliko stotina domaćinstava u opsadi koji redovno jedu pesak i prašinu kad neam vetra a kad ima onda stavljamo u podrume za zimnicu ili za kasnije kad odu da imamo jer smo se navikli pa će da žedjamo kad jednom negde za dvadesetak godina završe ulicu, treba nakupiti zalihe...

Odgovor od nadležnog radnika /ne smem reći ime) je bio ako bude voda do ponoći dobri ste ali sumnjam, trudimo se ali sumnjam... Ovim putom
          želim da ih pohvalim jer iako se kao ona krava što ritne amper posle mužnje, trude se ljudi...
          Morao sam da ih pitam kak ose ide u školu za naddžemsbonda jerbo je 007 ičkin dim za njih. On sirotan ima samo dozvolu za ubijanje a ovi imaju i za zaebavanje i maltretiranja. Opaka neka škola ali je broj polaznika ograničen.
          ...
          To što su mi srušili kuću i da nekako prebolim ali što svaka 3 do 5 dana jedan dan budemo bez vode a meni naravno baš taj dana krene da se kaki.. e to ne mogu da im oprostim... Nikako da se uskladimo kad su oni u Cik ja da budem u Cak...

Što se tiče curenja gasa i to je bilo namešteno, imam sigurne dojave da su vidjeni neki gradjani sa šerpama i sudovima kako čekaju da navataju taj gas a za druge je bilo da se sklone. Dok se narod organizovao i došao sa posudama oni su odmah posle 2 sata zatvorili gas, kao da nisu mogli još jedno sat dva da puštaju pa nek se i drugi ovajde... ne, to ne može, moraš biti dobar sa Kanalizacijom ili sa milenijumom da znaš kad će biti ujdurma neka, ma da kad bolje razmislim svaki dan prave neku ujdurmu pa ne treba dugo čekati...

Sad kad savladaju te gasove i vodu čekamo onu drugu jadnu podizvodjačku firmu sa tri radnika, jednim čekićem sekaćem i polovnim traktorom. Oni treba da pripreme i valjda asvaltiraju ulicu...
          Bangladeš je mama...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ovaj grad novi sad je postao totalno retardiran, nema komunalne policije sem kad treba da taba nekog u busu ili na pijaci ili leši ovo malo privatnika što je ostalo, nema gradonačelnika jer da ga ima en bi dozvolio da neko maltretira gradjane skoro godinu dana oko ebenih 500 metara ulice, da su zakopavali cev sa kašikicom za kafu, davno bi ih zaboravili ali ne, oni imaju bagere... Nema ni ostalih služni kao recimo vatrogasci koji sene pitaju kako bi došli da gase nedajbože požar a sa hitnom je lakše, ostave auto na Temerinskoj i pretrče sa nosilima 500 metara...

Smrdibubski vodovog i sva kanalizacija ovog sveta je TZAR Vasione i šire, može da radi šta hoće i kako hoće...
            OPET NEMA VODE...Pa makmuni jedni, Subota je, ljudi su kući, kuva se ručak, peru ti vešovi, neko treba da ide u grad pa bi se makar malo plaknuo...

Gradonačelniče, toplo ti želim da imaš ovakve uslove najmanje dve godine pošto po osnovu položaja kao službeno lice treba strožije da odgovaraš...
            Obzrom na zalihe koje imaš ti bi to lakše podneo pošto mi nemamo više, posla, pristojnog života a uslovi zdravlja i higijene su na nivou aktivnog vulkana i beočinske cementare u najgorim danima. Srećom smo od centra 800 metara, šta bi bilo da smo 1000 niko ne zna...

Ko plaća smrdljivu vodu kad se stalno ispiraju cevi, ne zna se, ko plaća popravku svih slavina jer se stalno zagušuju, niko ne zna, ko plaća ispiranje kotlova jer su puni mulja ne zna se...
            Zna se naravno, mi plaćamo, smrdibube se nisu udostojile da bar za litar dva umanje troškove smrdljive vode...

Kad nas jednog dana za hiljadu godina otkopaju kao fosile biće im nejasno koja smo mi karika jer će naći u nama peska i tucanika za bar metar puta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Ja bih rekao da ti, koji uredno plaćaš porez za radnju, imaš debelog osnova da tražiš odštetu za ovih godinu dana. Jedino, moraš da angažuješ druge smrdibube da ti vode proces...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Nema šanse, pitao sam nekoliko i svi kažu da je kvaka 22. Možeš dobiti koliko je prijavljeno da si zaradjivao, a zaradjivao sam kjurac jer i danas nemože da se dodje do moje radnje kao i do par dugih u ulici... Mogu da ih tužim zbog druge štete ali ovo zbog izgubljene zarade mogu da duvam..

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Onda nađi svedoke da te ujeo ker, pa im na taj način naplati, stvarno smo smešna država i grad...
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

E da je u Smederevu tako pa da pevamo. Ovde je neka firma iz kovina uvodila gas da ne pominjem sad cija je firma, pa ulice ostale prekopane samo stavljen soder u kanalima. Prva kisa odnese soder a onda se ceka da iz pozarevca dodje PZP da ponovo stavi sljunak i tako po par dana budu krateri.
                    A to sa vodom, kanalizacijom i telefonima je posebna prica. Radnici su rumuni koji neznaju srpski, staz i socijalno verovatno prijavljeni! Cevi se samo postavljaju. Onda se ponovo kopa da bi se spajale i varile. Neznam samo za koga kopaju i montiraju te cevi kad narod nema ni vodu da plati. U mom naselju radovi traju vec 2 godine, pre par meseci sam video prevrnut kamion sa teretom upala mu zadnja guma, potonula u pesak. Evo slikacu pa postavljam slike.

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

"Daklem ovaj vodovod i kanalizacija je sad i zvanično smrdibuba pošto su pustili par tona gasa koji naravno smrdi."

"Smrdibubski vodovog i sva kanalizacija ovog sveta je TZAR Vasione i šire, može da radi šta hoće i kako hoće... "
                      "Dok oni dođu svaki dan iz Bg-a, pa onda doručak, nešto malo porade i eto već vreme da se pakuju za nazad da im se ručak ne 'ladi."

Da nisam odavde, mislio bi da je neka (teška) z*jeb*ncija, al' odavno je kod Dore vrag odneo šalu.

Ova tri gore, kao "prvilo trojno", tri NOVA Njutnova zakona koja potiru stare (prvi zakon prirode: "JKP će ostati u stanju mirovanja i terati po svom ma kolikom silom delovali na tu instituciju i ma šta pokušavali da uradite" ... itd.)

Ovo je apsolutna (i večna) istina (ostalo je prolazno i relativno)!! Na žalost!

Ovde treba dodati i distribuciju (struje) pa smo kompletni!

Jedna koleginica (imena (i institucije) "poznato redakciji") mi se žali da ne zna šta da kaže kolegi iz Indije (znate ono "jad i beda") zašto kasni sa nekim merenjima (na uglednoj naučnoj instituciji u Jevropi) ... istina je: jedan dan nema vode, treći dan nema struje ... uređaj pobrljavio načisto ... inače se ne isključuje ... proizvođača ne smeju da zovu ... lepo piše da mu 24h treba voda i struja ... UPS drži par sati (najveći koji su našli pa valjda i par povezali) al' ne može protiv Borgova* (isključenja u trajanju od 8h ili 12h) ... "tuži ih!" ... e tu je "kvaka 22" ... čak ne moraju ni da te obaveste (moraju ako je plansko isključenje i to u lokalnim medijima ako je havarijsko isključenje, nikom ništa, oni odlučuju da li je havarija ili nije i sud tu ne može ama baš ništa i da hoće a neće).

* Vidi film "Resistance is futile"
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Kroz moje dvoriste prolazi put vec 20 godina. Tog puta nema nigde u katastru niti igde postoji.

Kad odemo u opstinu i pitamo ih hoce li da se asvaltira put kazu hoce hoce ove godine bi trebalo.(vec 15 god)

Onda pitamo a kako da se asvaltira kad niste resili imovinske odnose? Onda sledi onako prijateljski odgovor,

a sto ti ne zatvoris taj put? Zatvori ti lepo put i resen problem.

Jednom sam zurio nesto da uzmem kuci i ostavio auto na put bukvalno na 20 sekundi, cujem policijsku rotaciju,

izadjem i drugovi policajci mi iz auta skrecu paznju da pomerim auto sa puta da me nebi pisali kaznu.

I sad mi krivo sto nisam imao vremena, reko bi im da naprave zapisnik a onda kad ga napisu da im objasnim

da su oni usli u moje dvoriste da me maltretiraju. Zurio sam pa sam im se lepo izvinuo i reko da cu da pomerim auto!

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Pa ljudi, brate, sestre... Imate materijala na tone, svako ima svoje smrdibube ovo su moje kanalizacijske, novosadske i pomalo uvozno Beogradske
                          Otvorite nove teme pa udri

Forum je upravo tome namenjen...

Da ne bude da sam ja sve teme otvorio, neka neko otvori temu razne smrdibube uopšteno pa da tamo udaramo sve i svašta, namenske teme neka ostanu za to što su namenjene

https.autogas.rs

Comment

• srki021
                            CBC Član
                            • 27.09.2011
                            • 20
                            • Novi Sad
                            • Renault Scenic 2 1.6

Ko je ovde lud

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Za neupućene taj ugao je raskopan odavno kao taj deo Temerinske ulice niko ništa neradi već danima na potezu od kvantaša do bulevara za Ž stanicu...

Ko je lud?

Mi što trpimo da nas teške fekalije zezaju u glavu.. Svakog Ponedeljka i Četvrtka ulica gura kante za djubre na čošak jer kamion ne ulazi u ulicu. Za 35 dana će biti jubilarna prva godina od početka radova. Brate slatki da smo kašikicom kopali do sada bi završili tih jadnih 500 metara...

Nemam pojma koja je to firma ali je verovatno ta koju spominjem, tri radnika, polovan traktor pretvoren u bager, žaba koja ne može ni prst da očepi kako treba, ona malo ali malo veća crkla odmah, ivičnjake postavljaju već tri meseca i na kraju su ih sve odneli (kamenje) u nepoznatom pravcu. Svi dotadašnji radni dani gde su klesali kamen sa sekačem i maljem kao oni u Obeliksu i Asterixu dok su pravili Kleopatkinu vilu. itd...

Ne smem da se jedim ali sutra snimam treći deo Stelt tehnologije radova, znači deset dana niko nije prošao od radnika kroz ulicu, sad više ni peške ne može da se ide....

Gejovi, pride, marš guzica, rupa do rupe... I sve ostale ružne reči ovog sveta...

Ako stignem slikaću kako prave ulicu, stavili su jadnih 10 cm tucanika i nabili sa tom jadnom žabom, bio onaj da meri u rokveliam tvrdoću tla kao podloge, znači smešno, podmeće malo kamenčića pa malo opale lopatom a onda kaže e sad je dobro i mere dalje...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Povremeno im se pokvari stelt pa...
                                Stelt brigade se pojave masovno i drndaju ceo dan a onda ih masovno nema par dana ....
                                I dalje ih dobro obučeno oko portparola Vodovoda a više kanalizacije jedino vidi, mi ostali pilići nismo učili te škole i obuke

Za 7 dana će biti tačno godinu dana kad je neki šef ušao u popodne u radionicu i rekao da su taj dan od jutros radovi... Na pitanje koliko će trajati pa maksimum 3 do 4 nedelje a baš ispred vas 3 do 5 dana... Već tada su imali stelt tehnologuju... Bilo je indikativno ali nisam mislio...

Smrdibube iz toplovoda su čekale godinu dana da se smisle i rade toplovod tako da se kraj radova u ulici i ne nazire. Onda će kasnije, koliko sam obavešten smrdibube iz vodovoda i više kanalizacije da prave priključke za vodovod po kućama. Asvalt koji sam ja platio na ulasku u dvorište su isekli i ostavili rupu, koju će neke treće stelt brigade završiti oko trećeg Milenijuma, verovatno se zato i firma tako zove...

Veš mašine i ostali roboti iz ulice Bele Njive (oni će jedini dočekati) srećna Vam nova 3000 godina.. Na proleće konačno dovršavamo ulicu, hvala vam na dosadašnjem strpljenu ali nismo mi krivi, pre nekoliko stotina godina neko bezobrazno dete nam je uzelo dve lopatice i jednu koficu za pesak pa je to znatno usporilo radove

Kažu mi radnici sa kojiam sam se združio jer sam ih vidjao češće nego ženu da su iznenadjeni i uvredjeni sa mojim pisanjem i slikam ili vido snimcima koje sam okačio.. A onaj papir sa "nesposobni" i ostalo ih je baš ono i da samo znaju ko je ali ne sme niko da prizna, kao ja sam ali se krijem... Ma jok bre, ja bi se puvao do neba da sam to smislio a što se tiče zabrinutorsti šta mi možete??

Plafoni su se svi raspali, imam gore daske i zeleni najlon da ne pada prašina.. Tako su lokalci pravili zemunice za vrme WWW II (nije sajt nego drugi svetski rat, znam da znate ali zbog njih)..
                                Zidovi su totalno ispucali, kapija i vrata se en zatvaraju, prozore su ukezili, posao su mi uništili, godinu dana ne radim, imao sam operaciju srca i oporavak u zemunici koji i dalje traje, država mi reče 60 iljada takse ako ćeš da ih tužiš, za prihode možeš da se obrišeš jer su zaštićeni itd..
                                Šta još mogu da mi urade.. Zato gospodo žao mi je što ja nisam napisao onaj papir a bio bi još gore okićen da jesam.
                                To i dalje ne znači da ta boranija koja nije kriva neće dobiti kafu ako nabasaju

Click image for larger version

Name:	IMAG0366.jpg
Views:	1
Size:	514.3 KB
ID:	881565 Click image for larger version

Name:	IMAG0365.jpg
Views:	1
Size:	978.8 KB
ID:	881566

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X