Vojvodina put pljačkaši

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Vojvodina put pljačkaši

Ono tačku na pljačku je upotrebljeno u drugom kontekstu, ja ću da upotrebim u kontekstu da ne znam ni sam kako ali da nešto uradimo po pitanju pljačke.
    Ovo kad se vidi naslov foruma i teme pola njih neće ni čitati ali ću ja koliko toliko protestvovati pa možda jednog dana... Ako me se sete, a ako ne...

8-9 meseci je Milenijum postavljao 300 metara kanalizacionih cevi po našoj ulici.. onda su natabali konačno sve ali bez podloge što se sad naravno ne vidi.. Onda je stajalo mesec dana pa je smrdibubska firma toplana otkopala sve i u rupu koja je i pre bila stavljala par metara cevi jedno mesec ipo. Nekom je izgleda dozlopizdilo pa je naterao ženu poslovodju da danima stoi na ulici i nadgleda šta to toliko traje.... Da su od Titanijuma i na licu mesta savijane, cenim da je nedelju dana bilo dosta.... Onda se opet čekala smrdibubska firma Vojvodina put da krene u radove. Već sam opisivao da su neki jadnici uredjivali ivičnjake jedno 6 metara na dan (popravka ) pa ih nema desetak dana pa opet i tako 3 puta... Najzad su skapirali da golim rukama i moćnim čekićem od pola kile teško to mogu da srede jer je granit voćka čudnovata i odoše... Posle jedno 10 dana dodje bager i počupa sve ivičnjake pa i ove što su doterivani da izgleda kako treba a ustvari su bili kao VO kad urinira i juri ga lav...

Zatim je došla neka druga firma od njih tri komada koja je za neverovati od svih koji su se izredjali po ulici stvarno bila ekspeditivna, odrndali su celu ulicu za dva dana i to skroz ok...

Sad dodju opet gospoda smrdibube iz Vojvodina put i krenu da tabaju i naravno ne utabaju pa dolazi ekipa sa onim federom za merenje tvdoće pa opet tabaju pa opet ekipa pa opet i tako ... niko ne sluša moje zapažanje da nema tvrdoće jer nema podloge, 10 cm tucanika u vr kape...

I konačno, tačno 1 godina i 14 dana od kad su raskopali jednu stvarno dobro asvaltiranu ulicu dolazi mašina za asvaltiranje, naravno ne dolazi i asvalt pa se to malo oteže a onda krene kiša oko 3 popodne a oni krenu da asvaltiraju jer je tada stigao asvalt. Zadužili su im fenjere da vide šta rade....

Ako čita neko od nadležnih neka dodje u ulicu Bele Njive i pogleda radove, to je tako skrnavo uradjeno da jane da nebih to platio, tužio bi ih za nanošenje štete i duševnog bola..

U principu nema ništa protiv mladih naraštaja ali ako dečko od 18 godina vozi mašinu za asvaltiranje, nabijem henis u tu firmu kad nema iskusnih radnika a pravi ulicu koja treba da traje.
    Asvalt ima dve podloge, osnovnu od 6-7 cm i osnovnu od 3 cm, nekad (a takva je i bila ulica pre vandala) se za završni sloj stavljao cement asvalt ili slično ga zovu koji je otporan na hemiju i ostalo i sa veoma sitnim kamenčićima da bi bio ravan..

Deca koja se igraju plastičnom mehanizacijom na NS Štrandu bolje poravnaju pesak nego ovi što su uradili nogom asvalt. Raskrsnica ima 10 nivoa, traku od valjka kako je prošao koja je udubljena 1 cm, sve 4 strane nisu u nivou a napominjem da su dve pravljene zajedno sa ulicom.... Znaći koliki moraju biti moroni kad ni pravac nije u nivou.

Naravno zbog radova toplane je obustavljeno asvaltiranje malo dalje od moje kuće pa su kasnije nastavili, taj deo su radili još kasnije popodne i tako i izgleda kao da su ravnali šumu po mraku... Mrzi me da idem od kraja do kraja ali ću možda sutra da prošetam i slikam sve.

Što sam ovo pisao sem pljačke jer mi to svi plaćamo a oni otkopavaju, zakopavaju, otkopavaju, zakopavaju (niakko onaj ebeni da doje na posao i stavi cev) i naravno sve to naplaćuju uredno. Verujem da je naplaćeno jedno 10 km umesto tih 400 koliko iam ulica.

Uglavnom, posle par dana su krenula raskopavanja. U NS se zna. to je anegdota da kad urade ulicu sledeće godine tu ide toplovod.. onda naredne ide vodovod ili telefonija... Uglavno nikako se ne radi sve odjednom..

E sad su postali bezobrazni, rok je smanjen na par dana. Raskrsnica na kraj ulice raskopana odmah, nešto oko šahtova, neki dan raskopan glavni šah na pola ulice, rupa metar ipo sa metar ipo...
    Danas došla mašina koja grebe asvalt, skida nov asvalt na delu gde su ga baš toliko ukakili da je i njih sramota...

1, prva slika, tako izgleda novi asvalt na sred ulice, nastavak u nivo da slomiš zube
    2. Tako izgleda novi asvalt, sve gotovo i idila.
    3. Tako izgleda dovedena ulica u prvobitno stanje, tih slika ima još i gorih nema šanse peške dase ide po trotoaru ali otom potom...
    4,5,6 Radovi na novom asvaltu...

Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Mislim da pišeš o JKP "Put", Vojvodinaput nije JKP. Za ovu našu državu su taljige i vozovi, onako kao u Indiji. Sve u vezi sa saobraćajem, mi vozači, policija, instruktori, propisi, putevi i putari je najgore u Evropi, ako ne i šire, na trulim osnovama.Ako je JKP Put u pitanju, sada su im rebalansom gradskog budžeta dotirali pare za plate, od tvojih i mojih para, a ja nemam ni takav asvalt u ulici, nego kratere.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

U pravu si, prepravio sam, Vojvodina put iz Zrenjanina, to je najbliže Novom Sadu najbliže mesto iz Vojvodine, sasvim logično...

Pogledao sam slike ona dva valjka koja su danima stajali parkirani a ovaj manji je ostavljen sa upaljenim svetlima, sirotan je svetlio čak 4 dana Ispred mojih prozora centriran na novom asvaltu....

Na malom valjku se vidi firma... a tu gde sada drndaju je bila mašina za asvaltiranje dosta dana a ispred nje su prosuli manji kamion asvalta pa kad se brdo lepo stvrdnulo, onda su razbijali bagerima i lomili parčad a usput su sunuli u kanalizaciju jedno par kolica pa su onda raskopavali da zamene cev jer su ceo dan pokušavali da to urade bez da vade cev.
      Sad kad pišem sve ovo upadam u nevericu da se stvarno može toliko bahato i nestučno ponašati da je to neverovatno, a sa druge strane pokazuje kolike smo ovcejer smo to trpeli umesto da proteramo usranim motkama.

Zato mi je stigao porez na poslovni prostor do kojeg si mogao doći jedino teretnim helikopterom. Očekujem da mi i za to (gorivo) isporuče račun.

Te kamenčuge i ta konfiguracija terena gde spretan sportista teško prolazi mame sa decom i žene nek idu putem, stoje i danas po celoj ulici, dokle, ne zna se...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ja sam 2 meseca gledao drugačiju priču, rušenje pumpe Pečurke i pravljenje nove, u zadatih 60-ak dana. Ne znam koliko su im plaćeni šljakeri, ali su bili odlično organizovani, i nije morao poslovođa da ih ganja (neka "Deneza" Beograd). U istoj ulici JKP "vodovod i kanalizacija" rekonstruiše mrežu, samo malo bolji od ovih u tvojoj ulici, triput seku isti asvalt i zatrpavaju, bogu plakati.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

nedavno je radjena raskrnica na futoskoj. preko noci je raskopana, uradjeno sta treba i u 5 ujutro, gotov asfalt, sve cakum-pakum.

Da se sve tako radi, za 2 meseca novi sad se ne bi mogao prepoznati.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja stvarno ne znam kako može da se ulica dužine 400 500 metara radi evo sad već 14. mesec. Karikiram ali da su sa šljunkare ručnim kolicima donosili materijal, bilo bi za mesec dva uradjeno... Ko god da je gradonačelnik, nemam pojma ali ne zavredjuje ni puževe na livadu da vodi a kamoli jedna grad. Novi sad je već jednu godinu paralisan grad i nikom ništa...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Nadmenosti u nastupima im ne manjka, a sposobnosti...joj nama... Mislili smo da od onih prethonih ne može gore, ali... život demantuje.
              Dal još negde ima da gradonačelnik grada od 500 000 duša otvara semafore...

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Kad čitam ovo, ja mislim da se to skrivenim kamerama snima neki rijaliti šou kod vas
                ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Obzirom da sam bio besposlen jako sam pogrešio što nisam to svaki dan snimao od prvog sečenja asvalta pa preko kopanja pa zemljotresa pa malo rušenja plafona, pa onda malo više, pa pucanje zidova pa zaglavljivanje auta u živom pesku i čupanju u 3 ujtru i...
                  Postavljanju 7 cevi za 65 dana (49 metara) svaki treći dan roknu neku cev pa nemavode a kad dodje nije za upotrebu a taman jeste oni opet neku roknu, struju malo odvale banderu, malo podzemni kabel i tako te lepote

Mogao bih sat vremena da nabrajam, serija od par godina

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Saznaj ko je investitor (grad, direkcija ... tako nešto).
                    Oni su odgovorni (jer moraju da imaju kontrolu nad izvršenim radovima), pa pošalji i njima "preteće pismo" (izvođaču "puca prskuk" za tako nešto, on ima ugovor a ako druga ugovorna strana ne zanoveta, njima dobro).
                    Ovo ti kažem jer se javne nabavke prave uz neki garantni rok (mada me ništa ne bi čudilo) i zato što su u mom selu posle "sinusoide" morali da gule asfalt i staljaju nov na deonici od (jedno) 800m.
                    Naravno, ne mislilm da će ići lako ... ako imaš još komšija pa da podnesete tužbu (možda pre toga, uz tekst iste, da pošaljete investitoru, ko god da je).
                    Jadne šljive ...

P.S.
                    Iskreno, najverovatnije teško da se išta može uraditi (jer nam je i sudstvo takvo - kakvo je ... a i investitor može biti nezainteresovan za takvu "sitnicu").
                    Slučaj "iz moje selo" je imao takav epilog jer je stotine ljudi protestvovalo (i desetine malih firmi) ... prvo su iz dva meseca odvojili od sveta (sve raskopali), pa kasnili sa izvođenjem radova mesec dana i jače (na onih "ugovorenih" dva), i na kraju automobili poskakivali ... pa su opsedali opštinu par dana, zvali lokalne medije i slično ...
                    (a možda je samo g. predsedniku "prekipelo" kad je zviznuo glavom u krov automobila ... a i nahvatao je lake poene za sledeće izbore).
                    Last edited by expendable; 29.11.2014, 16:42.
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Znam ko je, Naručilac radova je smrdibubska firma kanalizacija i pomalo vodovod, podizvodjač ili izvodjač na početku je bila firma Millenijum ili jedno L da ne kopam slike. Oni su usrali motku do džadža jer su toliko kasnili i toliko nesporskog ponašanja da je strašno.
                      Unazad par meseci su se izredjale neke druge firme od kojih neke imaju truli traktor koji glumi bager i oni su sćerdali najmanje 45 dana dok nije neko ukapirao da oni nemaju kapacitet za to, onda drugi koji vežbaju i tako unedogled...

Dans drndaju od 7 ujtru, popravljaju nov asvalt. Sutra ću slikati podanu rezultat popravke.. Peta neka firma PUT nešto....

Inače investitor je grad Novi sad ali tu očigledno nema nikog da se pita i ni ko da odgovara. Možda zato što je izvodjač radova iz BG-a ko zna... BG je nam je najbliži grad iz Srbije pa je zato logično da oni rade kao i ovi iz Zrenjanina sa klincem od 18 godina... U NS ne postoje bageri spremni za takav posao, Postoji bar hiljadu klinaca sa plastičnim bagerima koji bi sigurno mnogo ranije i bolje završili posao. Jednog dana ako me ne mrzi napraviću vesti iz nesvesti ali će to teško ko da čita, biće dva kilometra...

Čekam sudjenje pošto sam ih delimično tužio ali smrdibubski advokati štrajkuju a ovaj moj se nije udostojio da me upozori da ne platim bezveze taksu na tužbu od 600 evra jer će štrajkovati do sudnjeg dana... Zato ti isti smrdibubski advokati šalju opomenu za neki račun informatike iz januara 2011 godine, da 'itno uplatim i i naravno njegove (njene) troškove od 7500+ dinara te ovim putom izjavljujem javno da jede 7600 kifli specijalne materije a braon boje i da se ja pitam postupio bih kao u americi kad su štrajkovali kontrolori letenja jer su mislili kao i ovi moroni da su nezamenljivi. doveli su vojne, početnike i sve koji su ikad pogledali u radar i naravno ove prethodne su odebali načisto.
                      I ja bih ovima slično naradio pošto za jedna ekstra loš iskopiran papir koji se dobija stiskom na F1 i samo se ime unese traži 75oo dianra i to je minimum jer je cifra mala 3000 dinara. Ali notaroši su ičke neopevane ako uzmu toliko ili manje za isti posao ili sličan posao. Sirotani ima da propadnu i da im zardjaju fiskalne kase od nerada 2 meseca...

Ooops, prebacio sam se oni nemaju fiskalne kase a nemaju ih jer su isto ovako maltretirali državu pre nekog vremena da im se ukine fiskalna kasa gde je jadna država popustila i rekla advokati su pošteni i svakako prijave sav porez i drže se troškovnika kao pijan plota pa nema smisla da izlažemo dodatnm trošku oko toga... ALI zato ona smrdljiva bagra koja radi zimi na pijaci od 4 ujtru treba da ima kasu jer podriva sistem i zato su nas bobmbardovali... Nemaju ali na jedvite jade nemaju.

Izvinjavam se za ono moroni, mi smo moroni što ih negadjamo trulim jajima dok protestuju... Kaže neki dan an TV jedan glavniji jer se uvatio onog megafoan a nemušt, ne zna da sastavi jer ga izgleda sastavilo uzbudjnje kako su oni bato moj u pravu jer ako svi tako kažu šta onda država iam da se pita, valjda su advokati glavni a svih ostali 50 komada ispred uglas takojeeeee...
                      Bolje da pravim oglasnik

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Jesi li i ti kanda kivan na advokate, a?

Imao sam ja nekad davno dva drugara advokata. U kafani sasvim normalni ljudi... dok im nisam došao u kancelariju.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Naravno, ne na advokate nego na secikese ali advokata ima jako malo. Svaki šljam koji nema tojaše da pljačka kako treba, plati da dobije neku firmu i da piše tužbe i za ******štinu uzima katastrofa pare a o ovim uterivačima duga neću da govorim, to se majka stidi šta je rodila... Moraš biti baš smrad da izbaciš nekog na ulicu da bi uzeo pare...

Bio je jedan dok sam bio na operaciji, tražim ga

https.autogas.rs

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Da li ste videli kako su sredili Partizansku ulicu u NS?

Krajnje je vreme da se vrati u zakonik batinjanje.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Isto kao i moju, asfalt je različit gde god, nastavljeno iz nekoliko puta a negde skidan asvalt onom strugaljkom i aslvaltirano ponovo jer ih je neko naterao ili ih je bilo sramot što sumnjam. Imam tri toen slika. Ima trag širine valjka skoro duž cele ulice, negde utisnut a negde samo naglašen, mestimično nije ni uvaljan asvalt nego je onako porozan može pogubiti klikere ako ih zakotrljaš ulicom, voda stoji an svim raskrsnicama i to bogami više od 5 cm, nemaju libelu sirotani....

Mogu ovi kenjat koliko hoće okolo korupcije, hapšenja i slično, nevidjena pljačka gradjana Novog Sad je radjena prošle godine a nastaviće se i ove. Ne treba ništa da se isledjuje, samo treba "dobra" i potrebna komunalna policija da prošeta peške a ako ih mrzi, daću im ja slike, prošetao sam... Trotoari i izmedju očišćeno onako preko kjurca a prilaze u kuće uradjeno još više preko kjurca, negde beton stariji po 5 cm baš lepo da zapneš a negd asvalt da pogubiš klikere ali nigde kak otreba. Moron gura bagerom betonsku kocku 2.5 sa 2 metra onako ljudski napravljenu 15+ santimetara preko novoasvaltirane usice (šef ili poslovodja) a vozi bager kao ja svemirski brod, znači nikad seo u njega i lepo kida. Slikam a on pita šta radim, pa slikam kako nas ********te a niko ništa ne preduzima... Ma nije to ništa par crta na asvaltu, eno ih i danas stoje par ožiljaka. Lepo su ih utrenirali pa nije ništa rekao, radi on i dalje, nekoliko dana ostala kocka na ulici bez znaka jer nisu imali sa čim da je pomere...

Tuga je što se sve plaćeno i svako kasnije nadoseravanje na njihov posao su naplatili. Zato meni traže da platim za celu godinu poslovni prostor a pristup je bio moguć za pešake i to samo kad te bace iz helikoptera. Na žalost naša delatnost su popravka automobila tako da od ovih pešaa baš i nije bilo koristi jer se mi nismo pravili da znamo da popravljamo ljude kao vojvodina put što se pravi da zna šta je put uopšte a dobar tek, to neće niko i nikad da im objasni, teška je to tehnika...

Zato čekam sa lopatom konjmunalnog policajca da mi kaže kako nije očišćen sneg sa trotoara da ga pitam gde je trotoar.

E sad mi je lakše, smrdibube nevidjene i belosvetske a naše....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X