Konji ponovo jure...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • XM_V6
    CBC Veteran
    • 18.01.2014
    • 119
    • Zrenjanin
    • Citroen XM V6 12V

Konji ponovo jure...

Tema nema veze sa naslovom, to mi je u trenutku palo na pamet..
    Pre 2 meseca sam bio da prepisem auto u Zrenjaninu. Odneli smo u opstinu 2 primerka ugovora, dobio uplatnicu, platio i. salterusa mi stavila pecat, to sam odneo u agenciju, platio i ende.

Danas u Beogradu prepisujem auto na sebe.npravili smo kupo prodajni ugovor, otisli u opstinu Vracar. E tu pocinje komendija
    Odemo na IV sprat sacekamo red da bi nam rekli kako nemamoPPI-4 obrazac, idemo dole, popunimo- je li to to? -jeste. Opet gorena IV sprat e sad trebamo sutra da dodjemo da overimo ugovor jer sutra do 10h ce se proknjiziti uplata poreza.
    Trebam 2 dana da dolazim iz Zrenjanina do Beograda zbog 2 overena papira.
    Prodavac je danas uzeo slobodan dan sa posla a morace i sutra.

Stvarno ne znam sta da kazem... umesto da olaksaju bar ovu papirologiju oni nas teraju da se mlatimo po raznim ustanovama.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

To je pravilo u nekim poreskim ograncima dok se u nekima to rešava za 5 minuta. Ja sam u Zemunu 2 puta kupovao auto i svaki put je bio neki matorac na šalteru koji ti da uplatnicu i dok ti uplatiš on već završio rešenje, slično je u Grockoj i Smederevu dok na Zvezdari i Novom Beogradu mora da se kao preda zahtev, pa da oni zavedu predmet, pa da dođeš za 7 dana Što samo znači da radi ko kako hoće a da može da se završi sve za 15-20 minuta očigledno može, samo neće svi da rade. Svaka filijala vodi svoju politiku, to važi i za katastar. Ono što je pravilo u 27. marta u BG to je zabranjeno u Zemunu i tako dalje. Jednom rečju BANANA!

Comment

• XM_V6
      CBC Veteran
      • 18.01.2014
      • 119
      • Zrenjanin
      • Citroen XM V6 12V

Ma neka jedu oni smrdljive banane sreca sto sam ranije dosao da prepisem inace bih ostao bez auta...

Comment

• shime
        CBC Član
        • 22.05.2011
        • 79
        • Vlasotince
        • Peugeot 405

Ja u Novom Sadu zavrsio sve za par sati trcanja Dok sam placao u posti, resenje vec bilo gotovo. Neznam zasto nije tako u svim gradovima Postoji valjda mogucnost da posalju resenje na kucnu adresu, a ako ne onda je stvarno glupo ici dva puta za istu stvar.

Comment

• Crki
          CBC Član
          • 26.07.2008
          • 71
          • Požarevac
          • ford fokus

Kada sam prenosio auto prošle godine,reče mi ona gospođa da moram da sačekam,mislim da reče 48 sati,da ,,legnu" pare,a šalter je udaljen 3 metra gde sam platio porez.Sva sreća pa je bio registrovan,obojica smo iz Požarevca tako da nisam imao frke sa tim.Samo prilikom overe u sudu nisu napisali na ugovoru da je po ovlašćenju,pa sam morao da platim i aneks ugovora.

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

U Smederevu sve zavrsis za par minuta osim ako nije guzva.

E al sad sledi lepsi deo! Imao sam ovlascenje koje sam kod njih overio.

Kaze ne moze po ovlascenju, moras da dovedes vlasnika.

I posle mog objasnjenja da vlasnik nije tu i da bi morao da dodje sa kosova

bili su fini i rekli mi da skoknem do Kovinskog suda oni prihvataju ovlascenje.

Sad zamislite Smederevski sud ne prihvata svoje ovlascenje a Kovin prihvata.

Da napomenem da je auto bio i ostao na SD.

I tako je i bilo otiso sam do kovina ali auto nisam mogo da prodam sebinego zeni.

Comment

• XM_V6
              CBC Veteran
              • 18.01.2014
              • 119
              • Zrenjanin
              • Citroen XM V6 12V

Da, nas zakon je kao da su neki studenti vezbali... ne mozes nista uraditi na laksi nacin vec moras na neki njihov idiotski.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

mesate zakon sa tumacenjem i sprovodjenjem. Zakonu nista ne fali. Ljudima fali obrazovanja.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• XM_V6
                  CBC Veteran
                  • 18.01.2014
                  • 119
                  • Zrenjanin
                  • Citroen XM V6 12V

Zakon nam je ocajan, a i ovi sto ga sprovode nisu nista bolji.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

imali ljudi iskustva sa uplatama bez prve ili poslednje cifre koje su naknadno dopisivane na primerak uplatnice koji se prilaze kao dokaz o uplati i onda je jednostavnije da sacekaju izvod iz banke nego da istrazuju falsifikate. neko je to pomenuo i u temi za doplatne karte za parkiranje u bg, isti princip, a u sustini kd falsifikata.

btw, uvek je sva papirologija bila laksa u manjim mestima, na 25 metara su sud, banka, opstina, policija, inspekcije i sve ostalo + se vecina ljudi zna licno
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• XM_V6
                      CBC Veteran
                      • 18.01.2014
                      • 119
                      • Zrenjanin
                      • Citroen XM V6 12V

Bilo nekada sad se pripobeda svaku uplanicu salterusa provuce kro stampac pa na donjem delu na sredini odstampa uplaceni iznos, njihovu proviziju i jos nesto...

A i gore pomenuti PPI-4 obrazac ti overe kad im platis
                      Last edited by XM_V6; 17.12.2014, 10:29.

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Zanimljivo da meni oba puta u Zemunu nisu tražili PPI a na svim drugim mestima jesu.

Comment

Working...
                        X