Kupujemprodajem-sajt za prikupljanje ličnih podataka

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Kupujemprodajem-sajt za prikupljanje ličnih podataka

Podsetio me Dora sa njegovim Lugons-om na ove smrdibube koje se nazivaju Kupujemprodajem sajtom za oglašavanje.
    Elem, htedoh da postavim oglas, ali ne lezi vraže. Dođem do dela za registraciju na kojem mi osim imena i prezimena traže i JMBG i broj lične karte što naravno ne dadoh pa ni od oglašavanja ne bi ništa.

Onda malo začeprkam pa vidim da je vlasnik sajta iz Holandije. Pošaljem im mejl sa pitanjem kojim pravom mi traže sve te podatke. Odgovor još čekam, evo ima mesec dana.
    ex SAABotražitelj
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

ko ceka....
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Umoriće se

To bi recimo bilo opravdano ako bi radili kao ibej ili limun i kupina da te štite od prevare.. Koliko znam samo prikupljaju i prikazuju oglase bez odgovornosti...
      Ma i to ću napraviti iz inata
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shime
        CBC Član
        • 22.05.2011
        • 79
        • Vlasotince
        • Peugeot 405

Jos jedan dokaz da nema nista besplatno Mi njima podatke za oglasavanje, a oni nama besplatno postavljanje oglasa pa ko voli nek izvoli. Zasto li traze JMBG?

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

ja sam odavno registrovan na kupujem prodajem.postavljao sam oglas,i uvek na kraju postavke mi trazi saglasnost da su podaci navedeni tacni pod krivicnom odgovornoscu (u slucaju prevare).cak sam video da su neki clanovi blokirani i imas opciju da prijavis prevaru.srecom,nisam bio u toj situaciji,al nisam siguran koliko je ta bezbednost funkcionalna.

Comment

• shime
            CBC Član
            • 22.05.2011
            • 79
            • Vlasotince
            • Peugeot 405

Moje iskustvo je da je bezbednost funkcionalna tj. posle prevare oni blokiraju prevaranta (vec je kasno al..) ili ako ih ubedi da nije kriv daju mu jos jednu sansu ali hteo sam da kazem i sledece tj. skoro sam siguran da citaju i poruke koje razmenjuju ljudi prilikom kupoprodaje.
            Meni se desilo da sam kupovao neki hard disk i sa prodavcem razmenio par poruka i kad sam dobio poslat disk proverio ga i disk je bio neupotrebljiv tj. pun losih sektora i nisam mogao da instaliram sistem (u oglasu pisalo da je bez losih sektora).
            Naravno poslao sam poruku prodavcu i rekao mu kako stvari stoje, a on mi odgovorio da se mozda pojavili prilikom transporta Ja digo ruke nisu neke pare bile u pitanju i tako zavrsim pricu sa njim (nisam ga prijavljivao).
            Posle par dana vidim da je blokiran!
            Zakljucak je da ga je mozda neko drugi prijavio ili administratori sajta citaju svaku razmenjenu poruku.

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Originally posted by stevak View Post
              Podsetio me Dora sa njegovim Lugons-om na ove smrdibube koje se nazivaju Kupujemprodajem sajtom za oglašavanje.
              Elem, htedoh da postavim oglas, ali ne lezi vraže. Dođem do dela za registraciju na kojem mi osim imena i prezimena traže i JMBG i broj lične karte što naravno ne dadoh pa ni od oglašavanja ne bi ništa.

Onda malo začeprkam pa vidim da je vlasnik sajta iz Holandije. Pošaljem im mejl sa pitanjem kojim pravom mi traže sve te podatke. Odgovor još čekam, evo ima mesec dana.
              Kako ocekujes zastitu pri kupovini, prodaji ako se ne zna ko kupuje, prodaje?
              Dvostruki arshini.
              Ako ti ne odgovara K-P idi na halooglase, tamo ti ne traze JMBG.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja nisam paranoik po pitanju jmbga, to danas ima na svakom ćošku, imam ličnu kartu sa čipom valjda medju prvima ali me zanima kad se već piše i spominje kakva je zaštita pri kupovini? Ono neko me prevari pa mi pošalje ciglu umesto recimo laptopa. KP mi nadoknadi pare ili tuži tog u moje ime ili mi da njegove podatke pa ga ja tužim ili šta?

I naravno, postoji stotine prodajnih i kupovnih mesta od novina do raznih drugih tipova oglašavanja gde predaš oglas i ne traže ti ni ime...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nik2yu
                  CBC Senator
                  • 19.11.2007
                  • 298
                  • belgrade

ja sam se registrovao sa laznim jmbg i brojem lk. tako da moze i ta varijanta
                  Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by The Punisher View Post
                    Kako ocekujes zastitu pri kupovini, prodaji ako se ne zna ko kupuje, prodaje?
                    Dvostruki arshini.
                    Ako ti ne odgovara K-P idi na halooglase, tamo ti ne traze JMBG.
                    Kakvu zaštitu? I o kakvim dvostrukim aršinima pričaš?
                    Tolike godine sam koristio oglase, što za kupovinu, što za prodaju, pa niko nije tražio krvnu sliku i DNK.

I, da...naravno da sam otišao na druge oglase a ovim smrdibubama oglašavačkim bih samo mogao da spomenem majku u seksualnom kontekstu.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• The Punisher
                      CBC Senator XXL
                      • 01.03.2006
                      • 503
                      • Beograd Wozhdovatz
                      • Ford Taunus TC1

Originally posted by stevak View Post
                      Kakvu zaštitu? I o kakvim dvostrukim aršinima pričaš?
                      Tolike godine sam koristio oglase, što za kupovinu, što za prodaju, pa niko nije tražio krvnu sliku i DNK.
                      .
                      Ocekujes da ne budes prevaren a ne zelis da das podatke, o tim dvostrukim arsinima govorim.
                      JMBG dajes na mnogo drugih mesta dobrovoljno gde im takodje ne treba pa se tu ne bunis. Ako mislis da ce neko zloupotrebiti tvoje podatje, daj lazne, ali odgovorno potvrdjujes pri registraciji da si dao tacne podatke.
                      Limundo i K-P su ista stvar, samo je na jednom sve besplatno a na rugom prodavci placaju proviziju. Sve sto oba sajta mogu da urade je da suspenduju korisnika koji nije korektno poslovao. Niko ne moze da te zastiti na Intrenet trgovini osim tebe samog. Otvoris cetvore oci prilikom prodaje i kupovine.

Ja licno koristim sve moguce oglase, ali retko sta kupujem sto nije iz mog mesta, tj. sto ne mogu licno da kupim. Ako je prodavac iz mog mesta i odbija licnu prodaju 100% se radi o prevari. Sam pregledavam predmet i znam kad kupujem polovnu stvar da cim napustim stan prodavca tu prestaje garancija (osim ako nije pisana). Zasto? Zato sto je predmet od tada u mojim rukama i ja mogu da ga pokvarim, a to nijedan prodavac ne moze da garantuje. Odes kod prodavca i testiras predmet 3 sata ako treba, a ne vidis e s njim 3 minuta pa otkrijes posle 2 sata da nesto nije u redu.
                      Svi oglasi su puni prevaranata u tome niko ne moze da vas zastiti osim vas samih, tj. zdravog razuma.
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

brate, sve nase jmbgove da istreses, nema sto eura da ispadne pa prema tome...
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Nekada se na Limundo-u morala priloziti skenirana L.K. pri registraciji, i tada je sve bilo bolje. Od kada su to ukinuli, svakakvih idiota ima, i pri kupovini i pri prodaji. Inace imam preko 400 transakcija na tom sajtu, i tvrdim da je sve bilo bolje kada je L.K. bila obavezna.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Da jeste. Narasla firma pa jure za profitom...
                            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• stevak
                              CBC Senator XXL
                              • 31.05.2009
                              • 1215
                              • Zemun
                              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by The Punisher View Post
                              Ocekujes da ne budes prevaren a ne zelis da das podatke, o tim dvostrukim arsinima govorim.
                              JMBG dajes na mnogo drugih mesta dobrovoljno gde im takodje ne treba pa se tu ne bunis.
                              Dajem oglas da prodajem auto, moj auto. Kako tu oni mogu da me zaštite...ili tebe kao kupca!? I opet ne znam o kakvim dvostrukim aršinima pričaš u toj situaciji i što si toliko zapeo. Ti bre kao da si u najmanju ruku njihov portparol pa širiš teoriju da bi opravdao tu otimačinu ličnih podataka.

Takođe, ne dajem sve podatke nigde osim u banci, opštini ili MUP-u, a tamo se ne bunim jer njima ne prodajem ni auto, ni prazne gajbice. Valjda ti je jasno da ne moram svakoj šuši da dajem baš sve podatke.
                              ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                              X