Smrdibube - MF Kragujevac odeljenje za utiskivanje brojeva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Smrdibube - MF Kragujevac odeljenje za utiskivanje brojeva

Samo da započnem temu, pa ću nastaviti. U odnosu na AMSS "pregledače"za saobraznost vozila , koji su "opasno veliki", ovi su takve "veličine, najjači, komandanti, diktatori, sve i svja" da smo mi obični tako mali, da skoro pa ne postojimo.

Neverovatno ! Bilo ne ponovilo se... Takvu bahatost je teško naći. Bože mi oprosti, nije čudno što nekom prsne licne i napravi zlo, zbog koga se kasnije (u zatvoru) gorko kaje.

Koliko to u našim životima ima "smrdibuba"? Koliko ovo može da traje?
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Pošto sam prvo pomenuo "pregledače", da ih spomenem još jednom. Zove po prezimenu i tipu vozila... Pita:

Šta ti je ovo?

Odgovor: saobraćajna i vlasnički list

Ko ti ovo dao?
    O: Jedna gospođa...

Konstatacija, značajnim tonom:
    Ne može to tako, ovo ne valja...
    O: U redu, vratite mi dokumenta.

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Idemo na one zbog kojih je tema otvorena.

Na vozilu iz uvoza nije bio čitak broj motora. Prvi deo broja je nesporan ali dalje nije u redu. Uput SUPa na Mašinski Fakultet u Kragujevac. Postupak:

U sredu ideš na parking nekadašnjeg teh. pregleda "Auto saobraćaja". Tu se pojavi OSL koje konstatuje da nisi "muljao" i onda se vraćaš u matični SUP da dobiješ broj sa kojim ideš sutradan na MF da oni utisnu isti u/na blok motora. Bizarno ali tako je.

Šta je tu je. Idemo da učinimo i poslednji korak neophodan za reg. vozila. Papirologija nam je već isterala prilično preko soma jura, Još 50-100, nema veze, probili smo budžet i svesni da na ovom vozilu kaliramo.

Nacrtavamo se ispred radionice za to u rečenih nam 07 i saznajemo da otvaraju u 08. Stižu "odgovorna" lica. Zašto pod navodnicima, videćete uskoro. Pozivaju vlasnike da sa dokumentima sednu za sto. Dele uplatnice na iznos 2400,oo din za njihovu uslugu. Plaća se, naravno, unapred, da bi bio ostavljen prostor za manipulaciju, odnosno da mi, "mali ljudi" možemo biti ostavljeni na čekanju koliko god se njima može.

Zahvaljujući našem Dankoniju, koji radi u pošti, prvi se pojavljujemo sa overenom uplatnicom. Pojavljuje se nadobudni brka, koji tonom diktatora poziva da dovezemo auto ispred vrata. Dalje ne možeš, jer on je ovlašćen za uvoz u radionicu. Moje insistiranje da mi to navezemo na dizalicu nije prihvaćeno. Brka seda, "aka" sedišta kao da je tuđe i uz turiranje uvozi auto. Moj Nikola konstatuje: "Brka vozi reli po radionici". Smejemo se Dankoni, on i ja. Onda se čuje kkrrrr - baaam.

"Braćo, brka nam srnja auto sa lifta", izgovaram, a ova dvojica me gledaju sa nevericom. Ulazim unutra, "majstor" sa 40 god. iskustva promašio desni navoz prednjim točkom, auto stoji iskošen. Lift je 4-stubna platforma...

Najmlađi je Nikola, reakcije su mu najbrže i pita: "Čoveče, dovezao sam ga iz Nemačke, ogrebao nisam, šta to radiš? Kako ćemo sad?"

Odgovor: "Mi imamo osiguranje, napravićemo zapisnik i sve će Vam biti nadoknađeno".

"Zašto niste dozvolili da mi uvezemo auto, ljudski?"

O: "To nije po propisu! To JA radim"

"Da, brko ali kako radiš?"
      Last edited by Boki Ar; 25.04.2015, 13:52.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Zasto nisi zvao policiju da napravi zapisnik?

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

To sam hteo pod #1 ali obraz mi ne dozvoljava da kočim sve one ljude što čekaju, nema smisla. Ako se lift ne oslobodi, postoji mogućnost da neki ne završe posao, a došli iz Aranđelovca, Čačka...

Nastavak kasnije.

Comment

• macaneli
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2008
            • 327
            • sremska mitrovica - Genova
            • S-max

auuuuuu nezgodacije....
            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Viper
              CBC Senator XXL
              • 25.11.2004
              • 700
              • Kać

Ja bi im milu majku po spisku svima.
              I DONT NEED SEX
              goverment fucks me every day!

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Boki Ar View Post
                O: "To nije po propisu! To JA radim"
                Jesi li mu tražio da vidiš taj propis?
                ex SAABotražitelj

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Tražio sam da vidim normativna akta i ostalu dokumentaciju kojima je propisano to.

Nema šta da gledaš, to je tako...
                  Dankoni je moj brat od ujaka, da pojasnim. Kao da je znao, dok smo pili kapućino, pre ulaska u radionicu, pričao mi kako su kad je atestirao Z-128, davne 1989 godine, na istom mestu, "ovlašćeni" strgli crevo iberlaufa i bacili ga na livadu. Dakle, stara škola.

Da se vratim aktuelnoj priči.

Pitam: "Hoćemo li zvati policiju, da napravi uviđaj i zapisnik?"

O:
                  Nema potrebe, zabeležićemo sva oštećenja i biće Vam nadoknađeno...
                  P: "Imate li dizalicu koja hvata pod točak, da podignemo do visine platforme?"

Odg. uz obraćanje prisutnima:
                  Dizalicu koja hvata pod točak?! Ha-ha-ha, ljudi jel' čujete vi ovo?
                  Nastaje smejanje, a odmah zatim ne znam ni kako, počinje dernjava. Brka prelazi u napad, podržan od nekolicine. Vidim da više nema šale, skidam jaknu, ostavljam u auto. Okrećem se tako da je auto tik iza mene i glasno pitam raširenih ruku:

U redu, auto mi je oštećen. "Deluje da hoćete i da me bijete. Haj'mo ko će prvi? Ima li vas dovoljno? "

Niko ne prilazi... Larma se stišava. Mlađi čovek koji sedi za onim stolom komentariše:
                  Dobro ljudi, hoćete da se pobijete, šta biste radili da je dizalica pala na nekoga..?
                  "Ne dao Bog!" - odgovorih i pitam ponovo kako ćemo za oštećenja.

Nema problema, dajte da podignemo auto i ustanovimo šta fali.
                  Donosi krokodilku i potura pod prednje krilo.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

KOliko shvatam već si popušio na tom autu... Ja bih u tom slučaju napravio maskenbal, kad ide koza nek ide i jare. Zapisnik policije, tužba za materijalnu i nematerijalnu štetu, usmeno objašnjenje svima koji su hteli da se tuku da će ih stići letva iz mraka kao opomena i da kad sledeći put budem došao da budu malo finiji.
                    U poslednje vreme uopšte nemam fitilj za nikoga, mušterijama odmah objasnim d sam ja majstor a ne on čim krene da mi objašnjava, svim šalter radnicima ili poreskim službama ili kome god treba odmah objasnim da mi treba šef sale i da ne razgovaram više sa kelnerima (baš tim rečima) i slično. Sledeći put kad budem išao an operaciju srca biće to stvarno zato što sam pušio previše, jeo slanine ili nisam bio aktivan a stres zbog kretena biče najmanje kriv...

Uglavnom, uvideo sam po rezultatiam da čim govnetu kažeš da je ***** i tražiš glavnije ***** sve bolje funkcioniše... Što dublje kopaš po govnima i nalaziš veća, sve bolje funcioniše. Čudno ali tako je...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

"Aman, čoveče stani. Sajtna je već oštećena, sad hoćeš i krilo da ubiješ. Ne može tu da se podigne, daj mi jednu dasku..."

Poturam kako treba i polako podižem. Nalaze se neke gredice koje poturamo pod točak. Fali 10cm do visine platforme, Dankoni od nekud donosi gredicu kao da je izmerio. Poturam. Sad više niko ne pravi pitanje ko će sesti u auto, dozvoljeno je da neko od nas to učini. Kao najsmireniji, seda Dane, pali, dajem mu navigaciju i auto se vraća na platformu. Podižu auto. Zagledamo.

Nije ovo ništa, padali su auti i pre. Dešava se. Misliš da ja volim što je pao?
                      O: "Brko, mašinac si. Jasno ti je (nema više persiranja) da kad se vozilo ovako posadi ne može proći bez oštećenja".

Dolazi "evidentičar", onaj koji deli uplatnice.
                      Nema problema, napravićemo zapisnik, dajte da se ukuca broj.
                      Ukucava se broj... Tražim da proverim.
                      To neka provere na tehničkom pregledu...
                      O: "Nema šanse. Postoji mogućnost da si "slučajno" omašio neki i da treba da opet dođem. Daj da vidim."

Čitamo broj, u redu je. Sa druge strane, od stola, ponovo galama. Moj sin Nikola povišenim tonom traži dokumenta. Ovamo, ja tražim zapisnik. Počinje vrdanje. Ljudi koji čekaju negoduju, već je 09h. Spustaju auto. Ponovo brka polazi za upravljač, negodujem.
                      Ne brini ništa, kad ja vozim sve što oštetim i ovde se desi biće plaćeno. Slikao sam ja, sve ima za foto dokumentaciju.
                      "OK, hajde da onda podignemo auto, preturimo ga, neka se sav polomi, ostavljam ga ovde... i dokumenta i ključeve, a vi isplatite."

Nemoj da si takav, nije ovo ništa, samo da ukucam ovaj Megan i napravićemo sve, vidi sa ne-znam-kako-reče...
                      , elem sa čovekom koji sedi za stolom...

Pomeram se i polazim ka "zapisničarskom stolu", čujem krrrr, ne okrećem se, znam da spojler kači u silasku sa dizalice. Stigli su papiri, kontrolišemo ispravnost. U redu je i ponovo insistiram na zapisniku.

To ćeš sa Perom...
                      P: "S' kim?"

Pa, sa brkom...
                      "Da li mogu da dobijem jedan prazan list papira i pozajmim olovku". Odobrava i šalje nekog trećeg, koji je doneo potvrdu o ukucavanju broja po papir. Sedam za sto i počinjem da pišem. KG, dana, bla, bla - I Z J A V A.
                      Last edited by Boki Ar; 26.04.2015, 14:05.

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

Primećujem da mi neko diše na uvo. Brka je došao, seo levo pored mene i preko ramena gleda...

"Izvolite?"

Šta to pišeš?
                        "Pismo pokojnoj majci, šta pišem?! Izjavu pišem, pošto od vašeg zapisnika, vidim, nema ništa..."

Daj da vidim to...
                        "Vidi."

Ostavljeno prazno mesto za ime i prezime, ne znam kako se čovek zove. Čita.

"Kako se zovete, uz dužno poštovanje?"

Pera.
                        "Oprostite Pero, da li se šalite sa mnom?"

E, sad opet "dramaturgija" . Treći čovek, onaj što donosi dokumenta, počinje da urla.
                        Vi se od samog početka jako loše ponašate, vi ovo-ono... Šta me gledaš? Šta me gledaš?
                        Gledam ga i razmišljam, ko je on? Neki procenitelj ljudskog ponašanja, sociolog, šta li... I da je Zverko bio tu, pisale bi novine o ovome.

"U redu, neću te više gledati..." Počelo je "ono iz stomaka", okrećem se i osmatram šta ima zgodno za uputiti u pravcu galamdžije i mahinalno napipam drveni krstić koji imam oko vrata. "Gospode, pomiluj me grešnog", odzvoni mi u glavi... Lagano očuhah par puta olovkom o astal i nastavih da pišem. Nikola skače, smirujem ga. Brka demonstrativno "lupa" ličnu kartu ispred mene, potezom kojim kockari izbacuju aduta. Malo neobično ali zaista tamo piše Pera. Pravo ime. Nije se šalio, a meni nije bila namera da uvredim.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Meni na redovnom servisu u AK Kompresor zakačili službeni auto na stubiće. Još me ubedjivali da nisu oni... Trajalo je sat vremena i nisam se smirio dok nije došao zamenik direktora. Bukvalno sam hijerarhijski sa po rečenicom odbijao razgovor sve od kafe kuvarice, preko pultaša, šefa servisa, direktora postprodaje... A njima se sfinkter stisao za 300 evra štete, a meni pritisak skočio preko 300/200. Odlično su sve uradili, ali je ukus u ustima ostao grozan, kao i nenadoknađena materijalna šteta.
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Niko nije preuzeo odgovornost? Da li si napravio zapisnik?

Dobio sam zapisnik od "DOZ-a", šteta procenjena na oko 20K din. Ništa posebno, a ako i pristanu da plate znam da sam kratak "miler" i popravku felne. Nastaviću priču do kraja, čim ugrabim malo vremena.

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Zbog nastavka, mali citat:
                              Originally posted by Boki Ar View Post
                              ... Brka demonstrativno "lupa" ličnu kartu ispred mene, potezom kojim kockari izbacuju aduta. Malo neobično ali zaista tamo piše Pera. Pravo ime. Nije se šalio, a meni nije bila namera da uvredim.
                              Upisujem ime i prezime u prazno mesto koje sam ostavio u izjavi.

Ja to neću da potpišem, neka on to piše ponovo ili prepiše !
                              Pitam, smirenim tonom: "Zašto? Kakve veze ima ko piše, treba li da otkucam, odštampam?" Opet počinje galama, ne znam ko šta govori.

Onda neko, valjda "treći čovek" pita:
                              Šta si mu ti, neki portparol?
                              "Ja sam mu otac, napravio sam ga..!" - proderah se, onako, muški. Tu odjednom dreka prestade, kao da je neko isključio ton. Brka odlazi, jurimo ga za potpis.

Čekaj da ukucam ovaj kamion
                              .

Kamion se "radi" napolju, palim cigar duvana, osmatram okolinu, gde se ko od galamdžija nalazi, svi su udaljeni, niko ništa ne dobacuje.

Daj da potpišem...
                              Stavlja primedbu da se ne slaže sa izjavom u delu tom i tom, potpisuje sa brojem l.k.

Sad opet nastupa Nikola: "Aj' sa mnom..."

"Kuda" - upitah

"Hajde ili ostani tu..." Polazim šta ću. Dečko pravac ka upravnoj zgradi. Studenti izlaze. Prvog pita:

"Brate, gde je direktor ovog fakulteta?"

"Dekan je tu, prva desno."

" 'Fala..."

Ulazimo u zgradu. Tu je jedna žena koja nam kaže da ne možemo i da se zakazuje.

"U redu je, sad ćemo zakazati."

Ulazi Nikola u kancelariju, dočekuje ga jedna jedna fina gospođa, izlazi poziva i mene, nudi piće.

" Vidim, problem je ozbiljan, znate moraćete da odete dole do TIV-a, tražite glavnog."

Nikola: " A, ne. Mislite onog iza onih vrata gde niko ne sme da ulazi? Dole više ne idem bez policije. neka on dođe."

Dolazi stariji čovek i "evidentičar" bledog lica, onaj što deli uplatnice, "trećeg čoveka" nema. Objašnjavaju da se to nikad do sad nije desilo, na šta odgovaram da sam pre pola sata, od zaposlenih, čuo da se to dešava često. Predlažem da nabave ogledalo i postave ga tako se može videti trag točkova. "Evidentičar" odlazi, mi još malo popričasmo sa glavnima, pozdravismo se i pođosmo.

Kod auta čuči brka i fotografiše.

"Šta je sad?" - pitam

Dolazi "evidentičar", izvinjava se i objašnjava da je dekan tražio da se snimi.

"U redu, slikaj ovu pukotinu u laku na pragu."

Ma, puk'o je tu i menjač...
                              pod*ebava Brka. Nikola seda i startuje motor.

"Čekaj" - velim.

"Ulazi ili ostani tu. Brko, snimaj..." Ulazim, brka ostade u dimu i prašini.

Comment

Working...
                              X