Slabe su sve ostale smrdibube od BANAKA nema većih
Collapse
X
-
Da kao pri kupovini što se kaže "navali narode" - "platiš tri dobiješ jedan".
To je (još) i lakši slušaj, često bude (i to je osnovna "poslovna politika" svake banke) - vratiš tri dobiješ nijedan! (platiš tri, dobiješ nijedan)
Jednostavno, to što si kupio na kraju ti uzmu i dobiješ "duplo golo".
Nenaplativi krediti nisu prema "građanima pokornim" (tu se naplati bar 200%) nego privredi preko političkih veza (pričam globalno) pa posle kompanija cikne (unapred je bila za "cik") ili za prenapumpane nekretnine (kad je otmu ne mogu je prodati po istoj ceni) i slično.
Običan banditizam.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Pustio bih ja njih ALI neće one mene!!
Taman sam mislio da malo "o'ladim" ... provizija mi je i dalje utisnuta na čelo (k'o danga) ali se ne gledam često u ogledalo (ionako bi morao da se pljunem u lice svaki put, zato što sam dozvolio da sam "tu gde jesem" na "brdovitom balkanu").
Elem, TNG sam plati o (već) 136,80 rsd po litru (ima li gde više?! - čisto (po)sumnjam), ali tu mojim mukama neće biti kraj jer će verovatno biti i svih 273,60.
Platiš jednom, pa drugi put, pa čekaš da stigne još dva puta.
Naravno problem sa karticom. E jesam "plemenita životinja", lepo to 'ovno od kartice ("elektron" pa dobro mu je i ime samo je tačnije reći "beta-čestica" jer je štetno bar kao taj tip radijacije, verovatno i više) u principu NE koristim (osim za gorivo ali od sad ni to, zbogom što se mene tiče, plaćam kao "sumnjiv tip" samo kešom u sitnim apoenima, ili imam ili nemam).
Dakle (ove je tek drugi put za X godina) "klasičan slučaj" kada moram dokazivati da SAM 2x platio (ili 4x jer je tri puta bilo odbijeno, pa sam ipovrtio sve džepove i izvrtao pikslu u autu (uvek neka sića tu, nekad i par desetina rsd-a) uklopio se "u dinar" da platim račun kešo), jer ovno od terminala 3x odbija karticu (a baš sam imao toliko "sredstava") a ja u novčaniku nemam dovoljno ... uh, buh ... vrti, iprevrći džepove, skupljaj račun i dokaz da je odbijeno "skidanje" sredstava (računajući i račun za keš po koji sam se naknadno vratio, izvađen iz kante (bar sam te sramote bio pošteđen od strane (zaista) ljubaznog pumpara).
I sad (NARAVNO) moram da odem da uzmem izvod iz banke pa da vidim ko će mi od njih vratiti pare (niko ne pita imam li pametnija posle od toga i koliko će to mene da košta ... eh i "najbolji prijatelj" ne bi naseo na ovo).
Uh. Nekada sam čitao Prusta ("u potrazi za izgubenim vremenom") a sada sam glavni junak istoimenog romana.
Da, nekada sam voleo trilere a sada sam ih sit (kada ih doživljavam češće nego što premijera istih ima na kablovskoj).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ja sam zadrt oduvek, nosam novčanik i pare u kešu koliko imam ili mi treba.. Pošto nemam puno, ne treba mi ni kartica jer sve stane u novčanik
Ne treba tako ali eto, ja sam zadrt
Comment
-
-
Isti slučaj (od sad bez ovakvih izuzetaka).
I isto tvrdim da ne treba (baš) tako, ali dosadilo mi da nekoliko puta godišnje moram da dokazujem da NISAM kriv samo zato što postojim i što sam "građanin pokoran" (plaćam porez i račune, redovnije od proseka, a i tu sam (makar), zbog toga, najbliži rođak homosapiensu) voljene nam Šljivrope.
Mator sam više za takva šikaniranja, odavno sam ispunio "bonus" (odmah "slobodna bacanja", ne mogu više da izvodim loptu iz auta).
P.S.
Jesam ... zadrt sam (tj. tek ću biti).
Sad kad se setim koliko puta sam morao dokazivati da sam živ i da sam rođen u Šljivropi (čuveni "izvodi" "ne stariji od 6 meseci" (šta se desilo pre 7 meseci, tad nisam bio rođen na istom mestu?! jest' da se ime države menjalo više nego bilo koje ali ipak na par godina).
Pa za pasoš (državljanstvo) u mesnu kancelariju gde je otac rođen (dobro da nije za dedu ili pradedu, morao bih po crkvenim knjigama da kopam, sa lokalnim sveštenikom). Ni za državljanstvo "cool" država ti ne treba tako nešto ako si rođen tamo, ovde sam morao da dokazujem da mi je i deda živeo u Šljivropi ...
O čuvenim "atestima" da ne govorim ... itd. i sl.
Verovatno sam više proveo u redovima i jureći papire nego spavajući (a to je bar 7 sati dnevno).Last edited by expendable; 21.02.2016, 21:56.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Comment
-
-
Zezanje je od muke.
Kad je pošten čovek imao novca ... postoje samo (časni) "izuzeci koji potvrđuju pravilo" (a jest' dobra izreka, izraz).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Ipak, konkurencija je sve veća, a potražnja za uslugama stagnira, očekujem ipak bolju uslugu za manje pare. DO sada smo bili "krivi" što smo toliko zaostali i gladni života po zapadnim merilima, pa nas drao svako sa šarenom lažom, ali situacija se okreće. I za platne kartice i za online plaćanja troškovi su sve manji ili nepostojeći. Birajte provajdere usluga, proverite u pravilnicima i to je to.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Da, zaista je tako, ali će zbog "zelenaške" (može i bez navodnika) politike do skoro (a neke i dalje) morati još neko vreme da protekne dok se poverenje ljudi ne vrati.
Uzgred, u centru za pozivanje ("call centru") su rekli da nisam zadužen. E, jesam namćor, dok (danas) to ne vidim i u izvodu tekućeg, nekako ne verujem (pare sav već dao). A i kol centri, umesto boljih, sve su gori (znam, znam, radi se za minimalac, nas namćora 300 ima, pa svaki dan), niti izvinjenja niti objašnjenja, niste zaduženi i (samo još što nije bilo) "idi u peršun" ... šta da se žalim pa da jadniku/jadnici (jadnica u ovom slučaju) skinu onih 10% preko minimalca (koje služe samo zato da bi svaki 2-3 mesec bili skinuti, zbog pritužbe ili tako nešto), ma idi begaj (jesam namćor ali ne toliki, i na za posledicu nego za uzrok).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
U pravu si. Par gofnara uživa plodove nerada, a svi ostali uživaju nusprodukte gofnara. Ova tekuća mini kriza će ipak resetovati neke odnose.
Što je najgore, Srbija je majka, rodiš se čim izađeš iz nje.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
"Srbija je majka"
Nije tako novo (pričalo se i ranije) ali nisam čuo skoro pa se zahvaljujem na podsećanju na ovu "narodnu poslovicu".
Inače, konkretan slučaj je završen (valjda jeste) tako što na izvodu nema zadužema (imam samo SMS za uspomenu).
P.S.
Više znaš o ekonomiji pa se nadam da si u pravu (iz tvojih usta u božije uši), bilo bi lepo da se neki odnosi resetuju.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Nažalost, dok se nekima ne smrkne, drugima ne svane. Čekamo propadanje/ukrupnjavanje, pa će doći malko bolji dani. DO tada čitanje sitnih slova je obavezno.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
Comment