Kupio covek novog Mercedesa i krenuo da se provoza po gradu u sitne sate. Staje na semafor, kad ga neko odvali otpozadi. Malo se povrati od shocka, izadje napolje i vidi cigu u poluraspadnutom fici, nema ni tablice.
- Pa sta radis to bre idiote jedan, imas li ti kocnice, jel' vidis da je crveno na semaforu?
Ciga se prenemaze.
- Ma vidim kume, kocio sam ziv mi ti, al nesto nece da koci, nije namerno, izvinjavam se.
- Ajde cigo sada vadi pare da platis ovaj branik sto si polomio.
- Nemam pare, ni dinara, sve mi deca pokupila.
- Dobro, onda da zovem policiju.
- Nemo' kume, ko boga te molim. Kola mi nisu registrovana, ce me u'apse, ce me oderu k'o vola, Mileva ce me izbaci iz kucu.....
Vidi covek da od cige nema leba, a i policija mu ne vredi jer fica nije osiguran i sazali se na cigu.
- Ajde bezi, da te ne vidim vise!
Nastavi covek dalje, opet staje na semaforu.... kad opet udarac otpozadi. Izleti lik, vec zestoko iznerviran i vidi istog cigu sa ficom.
- Pa dobro bre koji je tebi? Drugi put me udaras. Sada ti nema spasa, ima da platis branik.
- Nemo' kume, nisam namerno, nemam pare, a i branik ti je vec bio udaren, nije posteno.
Covek vec pocinje da ludi.
- Sad se neces izvuci, daj mi tvoja dokumenta.
- Ma kak'a dokumenta, bre kume, pa mi smo cigani, nemamo mi to, nego ajd' kad si mi oprostio prvi put, oprosti i sad, zbog decu.
Prenemaze se ciga, uvija i zavija, laze i moli...... i covek opet popusti.
- Bezi cigo, ako te ponovo vidim, ubicu te k'o vola!
Seda covek u mercedesa, nastavlja dalje. Na sledecem semaforu opet crveno, covek staje...... i opet udarac otpozadi. Okrece se iza sebe, kad cuje cigu:
- U redu je kume, ja sam. Vozi dalje!
- Pa sta radis to bre idiote jedan, imas li ti kocnice, jel' vidis da je crveno na semaforu?
Ciga se prenemaze.
- Ma vidim kume, kocio sam ziv mi ti, al nesto nece da koci, nije namerno, izvinjavam se.
- Ajde cigo sada vadi pare da platis ovaj branik sto si polomio.
- Nemam pare, ni dinara, sve mi deca pokupila.
- Dobro, onda da zovem policiju.
- Nemo' kume, ko boga te molim. Kola mi nisu registrovana, ce me u'apse, ce me oderu k'o vola, Mileva ce me izbaci iz kucu.....
Vidi covek da od cige nema leba, a i policija mu ne vredi jer fica nije osiguran i sazali se na cigu.
- Ajde bezi, da te ne vidim vise!
Nastavi covek dalje, opet staje na semaforu.... kad opet udarac otpozadi. Izleti lik, vec zestoko iznerviran i vidi istog cigu sa ficom.
- Pa dobro bre koji je tebi? Drugi put me udaras. Sada ti nema spasa, ima da platis branik.
- Nemo' kume, nisam namerno, nemam pare, a i branik ti je vec bio udaren, nije posteno.
Covek vec pocinje da ludi.
- Sad se neces izvuci, daj mi tvoja dokumenta.
- Ma kak'a dokumenta, bre kume, pa mi smo cigani, nemamo mi to, nego ajd' kad si mi oprostio prvi put, oprosti i sad, zbog decu.
Prenemaze se ciga, uvija i zavija, laze i moli...... i covek opet popusti.
- Bezi cigo, ako te ponovo vidim, ubicu te k'o vola!
Seda covek u mercedesa, nastavlja dalje. Na sledecem semaforu opet crveno, covek staje...... i opet udarac otpozadi. Okrece se iza sebe, kad cuje cigu:
- U redu je kume, ja sam. Vozi dalje!
Comment