Pomoć oko centralnog grejanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Danke, Her Brick, komšija koji je zidao po "Njemačkoj" pre 25 godina mi je pričao o tim gotovim elementima, nikad ih nisam video u zemlji Srbiji. Toliko bi bila teška modifikacija tih balkona u mojoj zgradi (P+2+potkrovlje), da ni ja sam ne bih u nju krenuo sa ovom cenom gasa, a ustvari bih trebao da ubeđujem komšinicu iznad mene, pošto mi tuda više ode, (ja sam I sprat).
    Kad sam pominjao pre 10-ak godina, poznanicima koji zidaju ili završavaju kuće tako nešto, mislili su da sam za ludaru, kod nas je tek sad normalno da stavljaš malo stiropora. Posle ti naravno skup gas...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

postoji li nacin da sam izracunam za svoju kucu kakva je izolacija potrebna, da ne bude sacometrijska metoda, samo stavi tvrdu desetku i nema glava da te boli.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Sad ste me zaintrigirali, jer već par godina razmišljam o termoizolaciji kuće građene blokovima i debljine spoljnih zidova 39 cm. Po mom osećaju, kuća je hladna! Gde da postavim tvrdu desetku? U prizemlju je kvalitetan parket i ne bih ga menjao, dok na spratu nije problem, jer je patos prekriven laminatom.

Kakav bi bio efekat postavljanja tvrde desetke na zidove sa unutrašnje strane? Ili nešto drugo, ali sa unutrašnje strane?

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Čubs, ovako nekako treba da izgleda, imaćeš puno nepoznanica u proračunima.

Potraži u Brickovim postovima u poslednjih godinu dana, objašnjavao je u jednoj temi.
          Čika Franjo, jedan od velikih dobitaka u izolovanju objekata je korištenje akumulirane toplote (ili hladnoće )u nekoj masi, u vašem slučaju vrlo velikoj, zid od cigle ipo. Ima dobitaka i sa izolacijom iznutra, ali malo njih u Srbiji zna da izvede kako treba, a onda bude velikih problema sa kondenzacijom pare. Pretražite Brickove postove i Vi, ima o tome.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
          X