Jedan od najpoznatijih simbola u automobilskoj industriji zove se Duh ekstaze i nalazi se na haubi skupocenih Rolls-Royce modela. Skulptura je delo britanskog umetnika Čarlsa Robinsona Sajksa (Charles Robinson Sykes). Duh ekstaze označava tajnu ljubavnu vezu između britanskog plemića, pionira automobilskog pokreta, i tadašnje manekenke Elenor Tornton (Eleanor Velasco Thornton).
Franjo, ovo bi moglo da se poredi sa mojom svastikom i njenim mužem kada su, kao mladi vozači, obrstili pola šume kako bi od listova pravili levak da doliju ulje kroz cev od šipke merača. Ko zna šta bi od šume ostalo da nije naišao kamiondžija koji im je posle deset minuta trešenja od smeha rekao da postoji čep za tu namenu
Zene su cudo, ali ni oni 'ostali' nisu mnogo bolji.
Davno bilo, ali jedan, u to vreme, poznati niski mesar, kupio novu Yugo Floridu, pa resio da sam promeni ulje u motoru. Sidje u kanal, ispusti ulje iz menjaca pa dolije ulje u motor. Sta je uradio, rekao mu majstor, kada je menjac 'zaribao'. Kako je jadan motor to izdrzao ne znam.
Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!
Zene su cudo, ali ni oni 'ostali' nisu mnogo bolji.
Davno bilo, ali jedan, u to vreme, poznati niski mesar, kupio novu Yugo Floridu, pa resio da sam promeni ulje u motoru. Sidje u kanal, ispusti ulje iz menjaca pa dolije ulje u motor. Sta je uradio, rekao mu majstor, kada je menjac 'zaribao'. Kako je jadan motor to izdrzao ne znam.
Meni je poznanik pricao da kad je radio u servisu dodje mu neki lik sa Renoom (zaboravih model) i kaze da ne ide motor kako treba odkad mu je zamenio ulje a i staje mnogo vise od fabricke preporuke... Kad su odvrnuli cep, ono ulje do cepa, otvori gepek kad ono desetak flasa od 1l
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment