Ima jedna divna akumulacija (gružansko jezero, tj. Knić) gde sam naučio da pecam i gde sam davao komšiji 2l goriva u flajki, u ono ludo vreme da me vozi iz GM do tamo i nazad (to im je bila tarifa, da uštede na deci,
). Elem, u ono vreme a i malo posle, recimo do 2000 i neke, babuška je bila glavna vrsta, bilo je i lepih komada. U medjuvremenu se som namnožio (?!) u većoj količini pa babuške više nema - tj. to je objašnjenje koje sam dobio. Poneki bandar, sunčica, sve se to dalo zaobići hlebom, žitom ili sl. na udici. Nekoliko godina kasnije, glavni je - cverglan. Prošlog proleća tj. 2011. su bili komadi veličine upaljača. Ali sada, godinu i po dana kasnije kako zabacim eto ti ga, komadi maltene porcijaši, jes da sam imao samo crviće i leba ali nevidjeno se namnožio. Na stranu što se voda povukla 20-50m i metar, skoro dva u dubinu, ono je prava pošast... Ima li leka? Je l valja da se jede bar? 
Uzgred, pošto babuške više nema, ima više deverike (ispod mere), plotice, štuku vidim da love više nego onda a i somovi su sa 60 kila neretka pojava. Al babuške cvrc... Da se nije povukla, nešto mi je rano da je nema?

Uzgred, pošto babuške više nema, ima više deverike (ispod mere), plotice, štuku vidim da love više nego onda a i somovi su sa 60 kila neretka pojava. Al babuške cvrc... Da se nije povukla, nešto mi je rano da je nema?
Comment