Voskiranje automobila (car waxing)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Meni su uništili lak a ne vosak za svega par pranja u perionici.. Znači raspao se... Nije ni pre bio nov ali je bio u komadu svugde...
    Nemea veze sa temom ali si spomenuo perionice i nepoštovanje upotrebe sredstava, moj auto je sad očigledan primer, kao iz biafre da je došao a žališ se nikom
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

Pa to što kaže Slobodan i ja kontam. Do proleća, samo puškiranje bez hemije. S' obzirom na vremenske uslove u poslednje vreme i Vojvođansku prašinu/blato (na sve strane po ulicama)... I da se isprsim da zablista ne znam koliko, neće potrajati duže nego za (početak) jedne vožnje. U vosku vidim više zaštitnu funkciju nego estetsku, jer estetika u NS ne traje više od par sati ako se vozi, ili dan dva ako se ne vozi.

Doro, u kojoj perionici, ako nije tajna? I ja sam iz NS pa da se ne zayebem.
      Mada ni to ništa ne znači. Majstori, vlasnici i manađeri se menjaju češće nego što neki menjaju gaće, pa što je važilo danas ne mora sutra.
      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Bistar potok, da kažem da je sin tamo išao dugo i nije bilo problema i da je moj lak stvarno star ali opet, dok nisam i ja počeo da se kjurčim da mi drugi pere auto umesto ja, bio je ceo lak Kao i felne, kod komšije Alfiste u Gunduloićevoj, znači unakazio ih je verovatno sa sonom kiselinom...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

A u peršun! A baš su mi tu perionicu preporučili pre neki dan...

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Znaju opasno da upropaste kola i znam više primera, strada površinski sloj laka tako da mora poliranje. Ja svog punta održavam u ovim uslovima tako što ga puškiram na pumpi. Jedan žeton 100 din i kao traje 4 min (ali je to u stvarnosti ispod 3 min). Kupim dva žetona, piči topla voda i dobro ga isperem. Sa sobom ponesem i prskalicu od 3 l u kojoj je beskontaktno u razmeri kakva i treba da bude pa ga predhodno naprskam i ostavim da odleži minut, dva.Kada beskontaktno odradi svoje i krene topla voda kroz pušku nema mnogo toga što ne može dole. Odem uveče kad nema nikog, gumene čizme i udri. Na puški ima četka (koju ne koristim i svakome kažem da je ne koristi, paukova mreža vam ne gine!) pa me gledaju u čudu što kupujem dva žetona za puntića .

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Vidiš, to je cool ideja, da nabavimo prskalicu sa sredstvom za beskontaktno pranje i nosimo u samouslužne perionice. Ima li se gde to nabaviti u maloj količini?

edit: Otvorih novu temu sa ovim pitanjem, da ne brljamo ovu o voskiranju: http://www.cbc.rs/showthread.php/436...897#post587897
              Last edited by NShappy; 23.01.2013, 11:35.

Comment

Working...
              X