Ostecenje laka losim pranjem, pomoc.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Ostecenje laka losim pranjem, pomoc.

Molim vas za pomoc, radi se o nestrucnom pranju auta, imao sam neke fleke od smole ,bile minorne ali stojale posle svakog pranja skoro godinu dana, nikako da se skinu i ja uzeo i gotovo blago skidao smolu onim zelenim sundjerom za pranje sudja, znao sam da on ostecuje lak i nisam nesto previse ni pritiskao ali nisam mogo da predpostavim da ce se javiti ostecenja od jednog pranja.

Na sasiji na pojedinim mestima posle pranja auta kada se osusi vide se kao da je izbledela boja , kada se nakvasi to se nevidi, cim se osusi onda se pojave, na suncu pod pojedinm uglovima se uocavaju manje nekad vise... Mislim da je ostecen samo lak a ne i boja. Citao sam o nekim polir pastama sa voskom, bez njega, svasta nesto ima ... i koliko sam mogo da razumem te paste ostecuju vec postojeci lak i spiraju se posle prvog ili drugog pranja.

Da li postoji neko sredstvo kojim bi mogao da ublazim ovu stetu a da ne ostetim vec postojeci lak na autu. Gotovo izlgeda tackast na mestima gde sam skidao smolu. Najbolje bi bilo da predlozi nesto neki limar... Postoje neke sonax paste... abrazivne, manje abrazivne... mene zanima nesto ako ima da mogu da dugorocnije saniram ove posledice..

U pitanju je wv polo siva metalik boja. Hvala.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Ako nisi skroz probio lak do baze,tj sloja sa bojom, ima šanse da se izvuče poliranjem. Ne bih ti nikakvu samostalnu popravku predlagao, s obzirom na to što si uradio. Zamoli da ti se neko od detailera iz BG-a javi privatnom porukom, pa nek ti pogledaju, ili da ti nekoga preporuče.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Ako može koja fotografija, bilo bi od pomoći. U suštini može da se sredi, lepo, ako nisi preterao.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

a zasto sundjer za sudove kad ima se kupi onaj "magicni" koji skida sve fleke. ima ga u svakom mega marketu u par brendova tipa vileda, mr clean i td...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nedeljko50
          CBC Član
          • 31.07.2016
          • 69
          • Beograd
          • wv polo

Izvinjavam se sto kasnim, nisam imao pristup racunaru, hvala svima na pomoci.

Citao sam na netu da vecina voskova ne steti autu, razmisljam da probam sa samponom koji ima vosak jer koliko sam kroz neke tekstove saznao poliranjem se skida vec postojeci lak pa bi to onda izostavio, pa ako pranjem umanjim ta ostecenja onda mi je to uredu, jer ionako s vremena na vreme perem auto pa pronasao da su ljudi zadovolni tim samponima sa voskom. Necu nista sam da radim sto se tice poliranja , ne bi ni da mi neko to radi ako se skida lak a da predhodno ne probam sa sredstivima tj nekim voskom da to umanjim, videcu i sta ce mi limar reci pa javljam.

Pre nego odem do limara zanima me , moze li on da ako nije ostecena boja ponovo nanese lak ili to ne moze, informisem se za slucaj da me tamo ne obmanjuje pa je bolje cuti vise misljenja.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ne mozes pranjem da saniras ostecen lak a prilikom poliranja sloj koji se skida je mikronski tako da... u tvom slucaju ce mozda morati prvo da se smirgla pa onda poliranje.

elem, obzirom da si istripovan u startu da ce neko da te za****, nemoj da radis nista nego teraj tako.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
            X