Kristali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miksa
    CBC Član
    • 16.03.2008
    • 15
    • Beograd

Kristali

Interesujeme da li neko zna da li u bg ima u nekoj radnji da se uzmu kristali koji se ubacuju u farbu prilikom farbanja automobila?
    Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Kakvi su to kristali koji se ubacuju u farbu?

Ja koliko znam, takvo nesto tesko da postoji...

Efekat presijavanja kao da su kristali ubaceni u farbu dobija se ftroslojnim farbanjem - podloga (recimo siva metalik sa odredjenom granulacijom kristala), preko ide zabojeni lak, i onda prozirni lak. Trokomponentne farbe, kupuju se prema karti proizvodjaca, mada mozes da eksperimentises sa razlicitim podlogama i granulacijama kristala u prvom sloju.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Miksa
      CBC Član
      • 16.03.2008
      • 15
      • Beograd

Malopre sam pricao sa farbarom i pricao mi je o tim kristalima,kod nas imaju samo sivi i oni se tesko nalaze, a postoje plavi,zeleni,zuti...Znaci posebno se ubacuju u farbu
      Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.

Comment

• chikavili
        CBC Senator XXL
        • 11.02.2008
        • 732

I meni ortak (autolakirer) po povratku iz kanade pricao o tim kristalima, ali nemam pojma gde to ima kod nas.

Comment

• Miksa
          CBC Član
          • 16.03.2008
          • 15
          • Beograd

ovaj moj je nasao samo sive uradio mi je na jednoj plocici slikacu sutra po danu pa cu da okacim da vidis kako izgleda,zelena je sa sivim kristalima

Comment

Working...
          X