fleka od farbe na haubi :|

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    CBC Član
    • 15.03.2008
    • 19
    • Stara Pazova

fleka od farbe na haubi :|

Izvinjavam se ako negde postoji odgovor, nisam uspeo da nadjem.

Prolazeci pored kola sa rukama umazanim od farbe moj pametni tata se naslonio na haubu i ostavio jedan otisak prsta. Nije strasno, mozda pola kvadratnog cm, ali bela farba na sivo/plavoj karoseriji, uff.

Farba je neka univerzalna, za metal/drvo sta ja znam, farbao je vrata neka.

Nisam hteo nista da eksperimentisem posto nemam pojma kako moze da se skine?

Znam da sam negde video temu, nekome su isarali novog crnog accord-a auto lakom i uspeo je da ukloni nekako, verujem da je ovo sitnica, ali da ne diram kada se ne razumem.

Razredjivac? to bi sredilo i farbu ispod? Neki drugi preparat?
    Help
  • 2fast2furious
    CBC Početnik
    • 02.05.2008
    • 9
    • Beograd

Slobodno smes uljanim razredjivacem to da obrises...

Comment

CBC Član
      • 15.03.2008
      • 19
      • Stara Pazova

Hvala =]

Tako i uradih i flekice kao da nikada nije ni bilo. Samo sam malo maramicom naneo razredjivaca, obrisao polako drugom suvom i cool

Nije se ni malo sjedinla sa onom metalik farbom ispod, u stvari delovalo je kao malo tvrdji shit od ptice

Eto bezveze otvorih temu za glupost, ali sta sad', sorry.
      Hvala jos jednom =]

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

zavisi koja je farba a i opet zavisi koji je tip farbe na tvom autu. metalik tj ima lak ili akril. u principu nitro skida sve samo sto sa nitrom ne bi smeo da drljas po akrilu. uljani ne moze da skine neke tarbe tj one koje ne moze da rastvori. ako tj metalik boja auta onda ima lak i onda mozes nitro ali lagano bez nekog lucackog trljanja i na karaju moras da ispoliras taj deo zatop sto ce lak da matira. polir pasta direktno nekad oce da pomogne ali kazem zavisi kojeg je tipa farba bila na caletovm prstima
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

CBC Član
          • 15.03.2008
          • 19
          • Stara Pazova

Pogledao sam, farba na prstima je bila "emajl lak za metal i drvo", to pise a ostale parametre ne znam

Farba na kolima je metalik, ne znam koja podvrsta i da li ima nekih razlika, pezo je u pitanju.

Nije uopste bilo razredjivaca da se nesto slivalo, samo sam uglom maramice malo pokvasio tu belu farbu, malo je omeksala i na suvo je uklonio drugom maramicom i prstom.

Ne znam uopste sada gde je to bilo, bas se nista ne primeti

Eto, obilje informacija za slucaj da se jos nekom desi da mu neki clan porodice "emajl lakom za metal i drvo" napravi otisak prsta na metalik pezo-u, sto se verovatno svakodnevno desava

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

extra, bravo...
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kanjuga m
              CBC Početnik
              • 08.05.2009
              • 2
              • 25230 kula

Re: fleka od farbe na haubi

lako je sa malom flekicom , a sta ja da radim kad ne znam koja je farba u pitanju.kad sam juce krenuo sa posla nasao sam auto u ocajnom stanju ,sav od belih i crvenih tackica.dignem glavu kad ono majstori farbaju kompresor u posti kula.ljudi ovo nije normalno ceo parking su ofarbali .samo sto ovi ostali nece ni znati sta ih je snaslo.raspitao sam se posto radim u posti ,farbaju telenorov toranj,ali vise nista,kriju gazdu kao zmija noge.molim vas za pomoc,kome daih tuzim ikoga da tuzim.ali od svega toga mi je najvaznije da nadjem nacin da skinem farbu sa auta.inace auto je stilo 1.8 5vrata metalik farba 2002 godiste sa panorama krovom.sada izgleda kao tucije jaje-odvratno.nisam mogao da slikam posto u farbi ima neki metal i vidise samo odsjaj ili moj mobilni nema dobar aparat.usvakom slucaju hvala unapred.slikao sam gde ovi isti majstori drze posle posla alat i kompresor.kome bi moglo pasti na pamet dada alat digne na trafo.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Re: fleka od farbe na haubi

Trebao si im uzeti alat u "zalog" ili bar napuniti kompresor peskom....

Isto važi i za tebe, uljani razredjivač neće skinuti staru farbu ali hoće novu, što pre to bolje. Kod starog laka (davno farbanog) a tvoj to jeste ne bi trebalo ni nitro da utiče ali ipak bih to probao na nekom mestu koje nije baš vidljivo, unutrašnji deo blatobrana iznad točka, poklopac rezervoara goriva unutrašnja strana ili tako neko mesto.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X