Na autu mi je ispucala instrument tabla. Nije mnogo strasno, ali ne mogu da je gledam tako napuklu. Koji je najbolji nacin da se izvrsi raparacija ? Tapaciranje bih da izbegnem, a i nacuo sam da postoji nekakav polimer kojim se popune napukline na tabli, a zatim se tabla prefarba. Da li je jos neko cuo da to postoji i gde moze da se nabavi? Naravno i svaka druga sugestija osim tapaciranja dolazi u obzir. Na primer, da li vredi gitovati pa farbati i kako i cime je to najbolje izvesti.
Instrument tabla reparacija
Collapse
X
-
Iskreno, ja jos uvek nisam naisao na neko srecno resenje. Na 924board-u je bilo nekoliko pokusaja sa ispunjavanjem pukotina, ali tabla i posle toga ni na sta ne lici.
Ja sam uzeo drugu tablu na otpadu (u istom je stanju) i za sad sam stigao da izravnam neravnine oko pukotina. Sledeci korak je gitovanje a onda verovatno tapaciranje eko kozom, a mozda i farbanje. Jedini problem je nedostatak slobodnog vremena i prostora.
-
-
Tapaciranje samo po sebi nije skupo, ukoliko se odvazis da ga uradis u sopstvenoj reziji. Eko koza kosta nekih 400-500 dinara po metru duznom, mehanicka heftalica oko 600-700, lepak (najbolje tigar) oko 200. E sad, ono sto je bolna tacka u tom poslu je skidanje i vracaje table. Zato ja nisam sklon ideji o tapaciranju table. Uostalom nisam siguran ni koliko je to trajno resenje jer se moze desiti da eko koza ispuca ili se odlepi.
Comment
-
-
Ja sam takodje razmisljao da punim pukotine medjutim posle priche sa dechkom kome zaista poprilicno verujem po pitanju kola odustao sam.
Naime fora je u tome sto se plastika, pogotovu ova moja u 2105 siri i skuplja u zawisnosti od temperature. Fiber git koji sam hteo da stawim nema tu sposobnost (kao nijedan git). Prwom prilikom na suncu kad bi stajala par sati opet bi ispucalo
Comment
-
-
Medju gradjevinarima vazi izreka
Treba dati Nobelove nagrade onima koji su izmislili silikon, pur penu i gradjevinski lepak.
Za nas slucaj je primenjiv silikon. Znaci popunjavanje rupa iskljucivo silikonom, kad se stvrdne zadrzava neverovatnu elasticnost.
Nazalost jedino resenje da se posle popunjavanja rupa nista ne vidi je tapaciranje.
Znaci prvo naci nekoga da ti skine tablu, silikoniranje pa tapaciranje. Silikoniranje se svakako izvodi u sopstvenoj reziji. Sto se tapaciranja tice i to se da izvesti samostalno ali samo ako imas nekoga ko je to radio da ti objasni sta i kako. Mada verujem da ti i profesionalni tapacirer ne bi za ovo uzeo nesto previse. Verujem da je za profesionalca to par sati posla, a ti bi se zezao ceo dan i jos mozda ne bi odradio sve kako treba.
Sve u svemu troskovnik nije mali, ali kad nemas drugo resenje to ti je sto ti je.Live together, die alone.
Comment
-
-
Sto je drama skinuti tablu ?
Ili servisno uputstvo ili foto aparat i slikas kako skidas. Ja sam do sada dvoje kola rasturio i trebalo je po dva sata max za rastaviti i toliko za sastaviti. To znaci poptuno skidanje table do pregradnog zida.
Pazljivo, bez jakog cimanja, sve je na zabicu ili sraf i bice sve ok.work in progress
Comment
-
Comment