Izem ti siber i ko ga izmisli !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mravojed
    CBC Član
    • 18.06.2008
    • 17
    • Shumadness

Izem ti siber i ko ga izmisli !!!

Dakle, pre par meseci sam kupio hondu accord ca5 '88 god. s' siberom na dugme, i posto nesto nije bilo kise prvih mesec dana nisam nista primetio

e onda pocne da pada kisa, i jednog jutra ja poranim, upalim auto, i sad u rikverc izlazim iz dvorista, i kad sam dodao gas i krenuo - za vrat mi se slije jedno 2 dl vode

stanem ja, sta je ovo, iznerviram se, opsujem, kosulja mokra, sta da radim - kasnim - i krenem opet - ono jos. i tako izadjem na ulicu, okrenem ga nizbrdo - ono samo sipa

nista, cim sam mogao raspitam se sta je - kazu mi ljudi da su zapuseni kanalici na siberu, pa se zato zadrzava voda. otvorim siber - stvarno napred u uglovima ima neke 2 cevcice, i uzmem prodzaram sajlom, i onda za svaki slucaj izduvam kompresorom, i kao sve ok

al ne lezi vraze - opet padne kisa i opet ja ujutro kad krenem budem okupan

i sad padala kisa neko vreme, i provalim da u voznji nema nikakvog kapanja, sve je u redu, medjutim ako je auto bio parkiran, cim krenem nizbrdo i prikocim samo mi se za vrat slije voda.

onda sam eksperimentisao sa parkiranjem na ravnom i uzbrdo/nizbrdo, i prokisnjava uvek, s tim sto kad ga nizbrdo parkiram voda se pojavi i negde ispod patosnica, slije se niz tablu pa tamo iza patosnice, i sa vozaceve i sa suvozaceve strane. i nakupi se dosta vode, samo se cedi iz onog tepiha

zavirivao sam i oko soferke da tamo negde ne curi - i sve lepo stoji, kao nigde ne curi, i nemam pojma sta da radim. isao sam kod nekih majstora, kazu nema leka osim da natrpam silikona i da zatvorim siber trajno, nece niko da se zaj.... i da popravlja to. ali ne bih to radio, volim siber, valja mi zbog duvana, a sad mi je i malo frka da to resim sto pre, ovde pocela monsunska sezona pa ce auto ubrzo da mi satruli

ima li neko iskustvo sa slicnim problemom, i ima li nekih saveta? moze li ovo da se sredi, ili da kupujem najlon pa da ga pokrivam po kisi ?

malo sam oduzio, al eto hteo sam detaljnije da opisem

ako sam omasio podforum (a pretpostavljam da jesam), molim nekog od modelatora da premesti ovu temu tamo gde pripada. hvala.
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Kada je mene nekada to zezalo, ja sam fino ocistio gumu (keder) od necistoce, i sve je bilo OK.

Comment

• mravojed
      CBC Član
      • 18.06.2008
      • 17
      • Shumadness

Ne vredi u ovom slucaju, isprobano i nista nije pomoglo

Comment

• BaneT
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 562
        • Beograd

e crko sam od smeha kad sam procitao prvi post...

izvini ali mnogo je smešno...

posle izduvavanja, da nisu negde ostali "džepovi" puni vode. Mislim na prostor oko kanala.

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

....evo kako se to resava kod starih porschea - proizvod se zovre carbrella

Rose Passion, le leader de la vente de pièces détachées neuves et accessoires pour tous les modèles Porsche
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

kod svakog auta curi siber po malo, na toj hondi imas kanale i napred i pozadi tako da moras ocistiti i jedan i drugi... ja sam imao isto taj problem zalivanja za vrat vodom, iznenadi se covek

imas na onom cd-u koji sam ti poslao i uputstvo kako se ciste kanali korak po korak

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Jel ima na tom CD-u kako da se namesti da zaliva vodom samo vrat suvozaca?
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

to je verovatno model honde za ljubitelje bonsai-a, sa automatskim zalivanjem istog..samo jbg, drvce nestalo negde u transportu, a sistem zalivanja ostao.. proveri sticker sa opcijama
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• mravojed
                  CBC Član
                  • 18.06.2008
                  • 17
                  • Shumadness

@bane
                  - nem' pojma, nema nikaki' dzepova, nego u coskovima rupe od sibera stoje neke cevcice koje sprovode vodu dalje

@ JAPANX,
                  super samo sto nikako da mi stigne ta poslijka

nisu ni ovi iz city-ja sto su nekad bili, izem im ekspresnu dostavu !@$%&*#!

@ deki ascona,
                  stavi sa suvozaceve strane manje gume
                  a ako se ne snadjes samo burgijom izvrti rupu sa zeljene strane krova

@ ale944,
                  ima dobru melioraciju, nema sta. napravio ga japanac...

mislim se nesto, mozda bi mogao da mi stigne paradajiz negde do oktobra, premda sam malo zakasnio sa rasadom?

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

pa ovo i jeste napravljeno da zaliva samo vrat suvozaca, sto je nama evropljanima volan sa pogresne strane
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Shone89
                      CBC Član
                      • 05.07.2008
                      • 30
                      • Novi Beograd

Sto se bunis dobro je to kad ujutro zuris na posao a ne stignes da se istusiras, ispoliva te, naprawis promaju osusis se i eto ga samo ti shampon fali

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

shampon stavish kad izlazish iz kuce
                        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Postoje kanali kod sibedaha koji vode do zadnjeg branika. Kod zadnjeg branika se otvore cepovi koji su za to namenjeni i ociste...u stvari skoro nikada nema nista da se cisti, vec se pusti voda da istekne i to je to...pola sata posla.
                          Dakle, ne cisti se od napred, nego od nazad. Sve su lepo Japanci isprojektovali, samo se treba malo udubiti u problem. Najlakse je zavariti sibedah.

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

cisti se i napred i nazad...

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

Comment

Working...
                              X