Overhaulin GT-a (MK II)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boris Lozac
    CBC Član
    • 14.06.2006
    • 38
    • Beograd

Overhaulin GT-a (MK II)

Pozdrav svima, hteo bih da pitam iskusne Golf-ere o par stvari koje planiram da popravim/poboljsam na Golfu II GT... da ne bi lutao bezveze po gradu, bilo bi lepo da mi kazete neka najbolja mesta za te stvari koje me zanimaju.

Prvo, zamenio bih trenutne gasne amortizere za uljne, jer voznja postaje nepodnosljivo tvrda, dosta ljudi kaze da treba tako na GT-u, ali mislim da ne treba bas ovako. Dok predjem 10 kilometara, stakla mi se spuste za par cm od truckanja u voznji, sve skripi, ispusta gomilu zvukova, a za lezeceg policajca moram da usporim na 2 na sat, sve u svemu, totalno neprijatna i neudobna voznja, napred bukvalno nema nikakve amortizacije, znaci naslonis se na auto, nista se ne desava, nazad skoro isto, ali kao malo bolje..
    Dakle, koje amortizere savetujete i kod koga da ih kupim i ugradim, koliko bi to bilo otprilike, i da li je potrebno menjati i opruge i da li je moguce da je i do njih problem..

Drugo, trebao bi mi neki dobar limar, po mogucstvu i da je farbar, ima par stvari, donji prednji deo automobila, gde je onaj mali plasticni spojler, taj deo lima je malo iskrivljen jer je auto bio u sudaru kod proslog vlasnika.. Znaci, limar koji bi to ispravio, prefarbao ponovo u crno i namontirao i taj novi plasticni spojler..
    Takodje, verovatno zbog sudara, hauba ne naleze dobro, iskrivljena je, ima li neki nacin da se hauba ispravi, ili se kupuje nova hauba i kako se krece cena takvih stvari... te dve stvari se vide na ovoj slici:

Dakle, omeksavanje i limarija su mi najvaznije stvari, takodje bi promenio ceo tepih unutra jer je pocepan na vise mesta, gde je to najbolje i najjeftinije za Golfa II? To je to otprilike...

A razlog zasto sam nazvao temu Overhaulin je zato sto me takodje zanima da li ima neko mesto gde samo odvezes auto i oni odrade sve sto mi treba, dakle da ne idem na 10 mesta po gradu, ima li neko ko recimo radi sve za Golfove, sve ovo sto sam naveo, da su posteni, ne pitaju mnogo pitanja, nisu skupi, samo odrade ono sto im kazes? i da li savetujete takva mesta, ili je najbolji ici kod svakog posebno..
    Hvala unapred...
    LFS - sheer driving pleasure
  • nikola_gti16v
    CBC Član
    • 14.01.2008
    • 35
    • Beograd

Sto se tice amortizera, njih mozes kupiti u bilo kojoj prodavnici auto delova na kojoj vidis vw znak. Npr. mozes da odes u juzni bulevar u prodavnicu auto vracar, preko puta KLAS-a. Oni imaju i servis tako da mogu i da ti ih ugrade.

Kad je limarija u pitanju, najbolje bi bilo da se raspitas kod nekoga koga znas, da ti preporuci nekoga, jer limara ima jako mnogo.

Tepih mozes naci na auto otpadima, npr. Sekula na obrenovackom, kod ade ciganlije, ili na ibarskoj....

A sto se tice servisa tipa all-in-one, to ne mozes naci, osim naravno Porsche Beograd ili Autokomerc, koji te, naravno, nece primiti, jer ne rade ispod 93-eg godista.
    A ako si mislio na neki servis tipa pimp-my-ride, to u Srbiji ne postoji

Comment

Working...
    X