ciscenje farova na Passat-u B4 '96.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VladaR
    CBC Veteran
    • 28.01.2008
    • 134
    • Grocka

ciscenje farova na Passat-u B4 '96.

Kao sto naslov kaze, pokusao bih da ocistim stakla i sociva u farovima na Passat-u B4 ('96.god.). Da li je neko to vec radio, tj. da li je moguce otvoriti far i ocistiti ga iznutra? Ako je moguce, na koji nacin? Primecujem da ima diht-gumu imedju stakla i plastike, pa me zanima da li je lepljena ili je samo umetnuta a staklo zabicama spojeno sa plastikom?
    Da ne duzim - da li je neko cistio farove i na koji nacin?
    Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

Ma skini ih gurni mer ili fery i crevo u otvor za sijalicu, i mlaz.Onda malo sejker levo desno, gore dole isperi vise puta i stavi na sunce ili sa fenom osusi, uglavnom je prasina unutra i trebalo bi da far bude cistiji

Comment

• VladaR
      CBC Veteran
      • 28.01.2008
      • 134
      • Grocka

Ciscenje farova kod Passata B4 - moguce, samo ako polupate staklo i na taj nacin pridjete unutrasnjosti fara. Zabice koje navodno spajaju staklo i plastiku su samo navlakusa, tj. nemaju NIKAKVU svrhu - staklo je zalepljeno za plastiku.
      Brzine su u H. - Ti ces da me ucis kako se vozi. - Sta si rek'o?? - Nista-nista, hvala cika-Momo. Vracam ga cim popravim moj auto.

Comment

• jonicalfa
        CBC Veteran
        • 14.10.2007
        • 128
        • Sm.Palanka

Prijatelju skini far, skini sijalice sipaj tecnost za sudove i slobodno gurni crevo sa vodom, hladna ne ostavlja fleke, rekao sam ti vec levo desno gore dole, ako je bio prljav a ne ostecen imaces bar 50 posto cistiju i sjajniju unutrasnjost fara, naravno kazem samo da nije ostecen

Comment

• VladaR
          CBC Veteran
          • 28.01.2008
          • 134
          • Grocka

Daj ne zezaj. Sta se desava sa elktro-motorom koji podize-spusta farove - nece da crkne ako ga pokvasim? Kako da obrisem socivo i staklo posle TAKVOG pranja? Da li cu ostetiti samo socivo ako TAKO perem? Mislis li da voda ce sigurno ispariti iz brdo delova koji se nalaze u samom faru (da ne pominjem opet mehanizam za elektricno podesavanje)?? Neverujem. ... Ako neko zna neki drugi nacin - ok. Mada skidao sam farove i uverio se sam da moze da se otvori SAMO ako se odlepi staklo od palastike, a to je skoro nemoguce.

Comment

• lakilucano
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2007
            • 421
            • Bezanijska kosa

Moze da se skine staklo ali mora ceo far da se zagreje u rerni i odlepi se staklo ali kako ces posle da ga vratis ne znam.
            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• VladaR
              CBC Veteran
              • 28.01.2008
              • 134
              • Grocka

Da zagrejem u rerni? Gurnem ceo far u rernu i zagrevam? I onda kad izvadim staklo krene da se odvaja od plastike, ali primetim i da je sva ostala plastika dobila malo cudan oblik, da je pocela da se topi, a tako najverovatnije i delovi unutar fara koji su od plastike poceli da se sjedinjuju. I? Onda da bacim far i kupim nov? Super.
              Ako neko ima neko normalno saznanje kako da odvojim staklo od plastike, nek' napise.

Comment

• bili
                CBC Senator
                • 13.11.2007
                • 208
                • NS

Na Discovery sam gledao kada su doradjivali neku Jettu, far su malom brusilicom rasekli izmedju stakla i plastike da bi ofarbali unutrašnjost fara, kasnije su to nečim zalepili.

Mislim, ja ovo ne bih nikada uradio.

Na Zastavi sam jednom prao farove (original farovi 21 oktobar) tako što sam uspeo da odvojim staklo jer je lepak bio slab tuda je i ulazila prašina i voda), međutim i najfinija krpa je oštetila premaz sočiva, stakla sam posle zalepio silikonom i radili su bolje nego ovi sa buvljaka.
                VW über alles.

Comment

• nemanja_vr6
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 78
                  • beograd

ja imam passat b4 stakla se skidaju jako jednostravno naravno ako ih neko pre tebe nije vec skidao i necim zalepio!!! skini zabice i POLAKO!!! sa srafcigerom odvajaj staklo!!! Ja sam svoje skidao i nista nije puklo niti je delovalo da ce puci tokom skidanja!!! Batali grejanje u rerni i slicno ... tako se skidaju stakla sa farova novijeg tipa gde je i prednji i zadnji deo fara od plastike!!!
                  VW CLUB SRBIJA

Comment

• mugos
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 555
                    • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by lakilucano
                    Moze da se skine staklo ali mora ceo far da se zagreje u rerni i odlepi se staklo ali kako ces posle da ga vratis ne znam.

Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• GTX
                      CBC Senator XXL
                      • 13.09.2008
                      • 422
                      • Subotica
                      • Nexia 1.5 16v

Da li postoji neko "sredstvo" kojim bi se ogledalo(galaksija) fara mogla ofarbati?Video sam lak u spreju koji ima totalni hrom izgled,ali ne znam kolikog bi veka to bilo...Kod mene su ogledala blago pozutila pa ne znam da li da radim "buci buci buc" ili nesto drugo.Farove cu svakako da rastavljam jer hocu da ubacim red led dioda u njih.
                      Nesto sam nasao na http://www.headlightsolution.net/ Da li ima kod nas da se kupi ovako nesto?

Comment

• mugos
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 555
                        • BG/sada Novi Beograd

Suviše lepo... Ma cimni Vladu triona, pa se sa njim konstatuj.

Comment

• GTX
                          CBC Senator XXL
                          • 13.09.2008
                          • 422
                          • Subotica
                          • Nexia 1.5 16v

Ne verujem da ce otkriti poslovnu tajnu

Comment

• mugos
                            CBC Senator XXL
                            • 18.09.2007
                            • 555
                            • BG/sada Novi Beograd

Nije Vlada taki, još gori je šalim se pitaj čoveka nekošta ništa.

Comment

• loodilo
                              CBC Senator
                              • 04.08.2008
                              • 236
                              • Beograd, Mirijevo

Mozda ces odgovor naci u ovoj temi, pogledaj...

http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=32829

Comment

Working...
                              X