sijalice za farove

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Markony
    CBC Početnik
    • 07.06.2008
    • 4
    • Beograd

sijalice za farove

promenio bih sijalice na postojecim fabrickim farovima, da bih dobio onaj jaci sjaj kao kod ksenonskih. pa me interesuje dali neko ima iskustva sa tim..koje staviti i gde kupiti!?
    U napred hvala
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Da bi dobio jaci sjaj kao kod ksenonskih, treba da stavis ksenonski kit
    Da bi dobio malo jaci sjaj od sadasnjeg, treba da stavis Osram Nightbreaker sijalice, ali to je daleko od ksenona.
    Da bi bilo sta od toga uradio, moras prvo da skines svoje sijalice i vidis koje koristis, posto Punto 2 dolazi sa razlicitim sijalicama. Kod mene je na primer H1, kod nekih H7...

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

Uh,ja sam totalno nezadovoljan Nightbreaker sijalicama.Svetle pomalo zuckasto.Drug ima CoolBlue i cini mi se da daju vise belu svetlost.Kod Nightbreaker-a jedan deo sijalice nije plav dok su CoolBlue skroz plave pa verovatno zbog toga.Inace nijansa te plave boje je ista.

Comment

• Markony
        CBC Početnik
        • 07.06.2008
        • 4
        • Beograd

OK. znaci pretpostavljam da je varijanta sa ksenonskim kitom skupa pa mi ostaje ova druga ali bih morao da proverim koji model sijalice mi ide. Bio sam u servisu i rekoshe mi da mi idu sijalice H1 H7?! a kada sam bio u prodavnici da vidim imaju li te sijalice lik mi je rekao da je H1 sijalica ya poziciju a H7 ova druga...??! ja nisam neki strucnjak pa ne znam... a u geng landu sam nashao neke H7 1600dindzi H1 900..ne mogu da se setim koja je marka ali znam da su skroz plave!! P.S jel to ok cena ili ima negde jeftinije!?
        HVALA na prethodnim odgovorima...

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

Nisam te bas razumeo, sta su ti rekli u servisu? Kako H1 za pozicije, to ne moze. Verovatno su ti kratka H1, a duga H7. U Metrou su Osram Nightbreaker H1 oko 530din komad, a H7 su 913 din. Imaju i Osram CoolBlue, ali nisam gledao cenu.

Comment

• GTX
            CBC Senator XXL
            • 13.09.2008
            • 422
            • Subotica
            • Nexia 1.5 16v

Kineski xenon kit 70€,a bixenon 130€

Comment

• chikavili
              CBC Senator XXL
              • 11.02.2008
              • 732

Samo gde dobijas garanciju, nikako drugacije.

Btw, da li neko zna kako da dodjem do sijalice pozicije na Puntu mk2? Danas mi riknula jedna

Comment

• GTX
                CBC Senator XXL
                • 13.09.2008
                • 422
                • Subotica
                • Nexia 1.5 16v

Koja ide?

Comment

• chikavili
                  CBC Senator XXL
                  • 11.02.2008
                  • 732

Kad bih znao kako da dodjem do nje, rekao bih ti, a moje prethodno pitanje bi bilo suvisno

Comment

• GTX
                    CBC Senator XXL
                    • 13.09.2008
                    • 422
                    • Subotica
                    • Nexia 1.5 16v

Ahaaa,mislio sam da je problem u nabavci.

Comment

• dusman13
                      CBC Član
                      • 24.07.2007
                      • 81
                      • Beograd

Znam da vam necu pomoci sa mojim odgovorom ali ja sam pre nedelju dana ugradio xenone razlika je ko nebo i zemlja, a umao sam NB pre i sijale u super dok nisam stavio xenone, ako ti nije skupo kupi xenone progledaces i svako ko misli da ima dobre sijalice uverice se kako gresi.
                      Poredjenja radi moj ortak ima mazdu novu sa socivom ali sa fabrickim sijalicama i ja kad sam seo u njegov auto ranjie u odnosu na mojs sijalice ubijaju, ali prekljuce ja reko ajde da sad sednem kod njega i stavimo auto do auta i upalimo svetla izadjem iz mog sednem u njegov i nista ne vidim.
                      Znam da nisam pomogao mozda jedino ako se odlucis za xenon kit progledaces.
                      Pozz
                      Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

• chikavili
                        CBC Senator XXL
                        • 11.02.2008
                        • 732

Pa dobro, to je valjda vec opste poznato
                        Ipak je to bar nekih 15x veca investicija, pa nisu svi spremni na nju.

Comment

• nik2yu
                          CBC Senator
                          • 19.11.2007
                          • 298
                          • belgrade

@chikavili: Dosta ti je zavucena sijalica za poziciju i ali ima kao neki produzetak, stapic, za koji je povezana. Dakle, zavuces lepo saku u far, duboko, pa ces napipati. Za detaljnija uputstva kontaktiraj Vukasina ( punto 1.8 hgt) mi smo kod njega menjali pa znamo. I zna on i koja je pozicija.
                          Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• chikavili
                            CBC Senator XXL
                            • 11.02.2008
                            • 732

E kul, hvala na info-u. Ako zapne, cimnucu Vukasina.

Comment

Working...
                            X