600 CL-Prepravka zadnjeg lonca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SOLOCO
    CBC Član
    • 22.10.2007
    • 41
    • NIS

600 CL-Prepravka zadnjeg lonca

Nisam znao gde da postujem ovo....
    Kao sto se iz naslova vidi,hteo bih da preradim zadnji lonac na mom Cl-u 600,da bi dobio malo dublji ton,cilj je ne kupovati skupe lonce tipa Remus,supersprint,Magnaflow(cene od 890-1100)....iz razloga sto je unutrasnjost vrlo prosta,pa mislim da to mogu i sam da prepravim...Normalno nabavljeni su AMG-ovi hromirani zavrseci koji bi se lepo napasovali na serijski lonac-naravno prepravljen iznutra.E sad,dali je neko radio nesto slicno,jer brine me sam zvuk....dali da samo izvadim iz zadnjeg lonca rezonatore(sto mislim da nebi davalo dobar zvuk,jer mi ne treba americki hot rod) ili da napravim iznutra dve protocne cevi i oblozim staklenom vunom.....dali bi to dalo rezultate? i eventualno dublji ton?Nemam nekog iskustva sa ovim pa reko mozda je neko vec ovo radio?Znam da je za zvuk eventualno potrebno menjati i katalizator(e) ali se nebi upustao u to,mislim da bi mi ova prepravka donela tu malu promenu koja mi treba,jer nije mi cilj da se dere ko magarac,a sa druge strane sad mi je pa mnogo tih.Zvao sam tu neke u Bgd-u servise koji se time bave i dobio odgovor dodji da pokusamo pa ako ti se ne svidja vraticemo kako je bilo....i dosao sam do zakljucka da bi uradili isto ovo sto i ja.Pa ako neko ima iskustva neka ih podeli.
    Pozdrav
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Čekaj! Koliko sam shvatio ti imaš CL 600 a nećeš da daš od 800 do 1100 evra za ono što želiš nego ćeš sam da budžiš auspuh a posle da staviš AMG navlaku na tu budževinu?

Uf, da lično imam para da vozim CL 600 ( čorba, održavanje, registracija ) definitivno se nebi džunanisao za 800-1100 evra za zadnji lonac....

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Licno bih skinuo lonac i stavio dvije cijevi FI55-60mm. Isprobas pa vidis da li ti odgovara zvuk, a skoro nista te ne kosta
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• SOLOCO
        CBC Član
        • 22.10.2007
        • 41
        • NIS

Naslov teme je bio PREPRAVKA ZADNJEG LONCA,a ne dali se ima para za drugi lonac ili ne...ili dali bi neko drugi stavio original ili bi pravio...ali ako vec hoces da ti odgovorim,nije problem u parama vec u Zvuku.Dali si nekad cuo kako zvuci 600 motor sa remusom?Ja sam cuo i uopste mi ne daje to sto JA hocu(stvar ukusa),a cuo sam i serbringa(koji je jos gori)-podrazumevam samo zamenu zadnjeg lonca....
        A CUO sam i rucno pravljen na 600 sl-u(identican motor) i razlika je ogromna,Taj nazovi rucno pravljen je radjen u servisu u Becu.Verovatno Remus i ovi ostali daju to sto treba ako se radi od grane do kraja,a ja pricam samo o ZADNJEM loncu.......a i sta je svrha poruciti i kada namontiras - ne dobijes to sto hoces-posle nema nazad.U Mercedesu zadnji Amg-ov lonac kosta 122h+pdv,a zvuk mu je skoro identican serijskom(na 3-4 h/rpm ima neznatnih razlika)

Dve AMG navlake kostaju 200e....

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

Re: 600 CL-Prepravka zadnjeg lonca

Originally posted by SOLOCO
          ....cilj je ne kupovati skupe lonce tipa Remus,supersprint,Magnaflow(cene od 890-1100)....
          A ima se za CL 600 ....

A CUO sam i rucno pravljen na 600 sl-u(identican motor) i razlika je ogromna,Taj nazovi rucno pravljen je radjen u servisu u Becu.
          Onda sedi u kola i pravac Beč. Verujem da to tebi nije uopšte problem ( mislim, sa finansijske strane )

Verovatno Remus i ovi ostali daju to sto treba ako se radi od grane do kraja,a ja pricam samo o ZADNJEM loncu.......
          Eto, i to je dobro rešenje. Verujem da to tebi nije uopšte problem ( mislim, sa finansijske strane )

Originally posted by mirdza
          Licno bih skinuo lonac i stavio dvije cijevi FI55-60mm. Isprobas pa vidis da li ti odgovara zvuk, a skoro nista te ne kosta
          ...i obavezno stavi preko njih navlake

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

@mb12 zasto si se toliko uhvatio za finansije ?

@socolo, ja ne bih prepravljao taj fabricki jer posle nema nazad a mozda ti se i zvuk ne svidi pa tada moras da ga krpis i to nije to, pre bih otisao do ns, do bate, o objasnis sta ti treba, koji fazon, i ne verujem da ce vise od 150e da te izadje lonac po zelji, verujem da ima iskustva dovoljno da pogodi tacno sta zelis i da naravno stavis amg nastavke svoje na taj napravljeni

Comment

• SOLOCO
              CBC Član
              • 22.10.2007
              • 41
              • NIS

mishio;mirdza...hvala na odgovorima

Batu sam zvao ,rekao je da moze da proba nesto,ako ne uspe nikom nista...kao problem je u slozenom sistemu katalizatora,izduvnih grana itd...nebitno.Sto se mene tice ova tema se moze zatvoriti...namera je bila iskustva ljudi koji su to vec radili i dobijeni zvuk-svaki ostali komentari su nevazni

Comment

• mb12
                CBC Senator XXL
                • 06.11.2006
                • 640
                • Vrbas
                • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by mishio
                @mb12 zasto si se toliko uhvatio za finansije ?
                Pa da čoveku prikažem da je džudžanovski štediti na jednom takvom modelu, koji košta koliko i jednosoban stan u BG-u

Obzirom da za takvo nešto treba stvarno imati novaca, onda ne treba ni štedeti na njemu.

Takođe rađenje bilo čega na njemu u DIY varijanti a potom navlačenje AMG navlaka, da se prikaže da je na to potrošeno ohohoj novčanih sredstava je ništa drugo nego džunanisanje.

Ako se već odlučuje na modifikaciju jednog takvog premijum modela, to treba da se onda odradi gospodski, a ne skrnaviti takav model.

Pozdrav.

Comment

• Jesse Jane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 355
                  • Zemun

Originally posted by mb12

Pa da čoveku prikažem da je džudžanovski štediti na jednom takvom modelu, koji košta koliko i jednosoban stan u BG-u

Pozdrav.
                  Ma nema bre covek novi CL.
                  Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• SOLOCO
                    CBC Član
                    • 22.10.2007
                    • 41
                    • NIS

Prijatelju,ocigledno se bas ne razumes u automobile....pa nismo govorili o w215 ili w216 nego o c140
                    CL iole normalan mozes da nadjes od 8000e pa na dalje(stranac) o izvozanim rkama da i ne govorim od 4000-....moj je placen 12000+2500 gume+felne, ako toliko kosta stan u Beogradu daj odmah da ga kupimo...a uostalom ako nisi imao da das neki pametan komentar,bolje nemoj ni da ga dajes,rekao sam ti da to nije bila tema ovog posta,dali ja"dzunanisem" ipak je moja stvar......

Comment

• mb12
                      CBC Senator XXL
                      • 06.11.2006
                      • 640
                      • Vrbas
                      • Mazda 626 2.0 TD

Pogrešno sam mišljenje imao. Sad je još veće džunanisanje u pitanju kada se radi o tome modelu.

Tačno tako, ako se već džunanišeš, onda se ipak ti džunanišeš

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

socolo ocekujemo slike auta i predstavljanje ! to je san svakog mercedes fanatika

Comment

Working...
                        X