Farbanje branika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: Farbanje branika

Kao sto rekoh,ako je povrsina dobra ne ide nista. Danas mi jedan kaze da hoce sam da farba branike i da hoce da kupi neku specijalnu boju za plastiku,crnu mat... a branici mu vec ofarbani u belo! Kad sam mu rekao da mu ne treba boja za plastiku vec obicna boja u zeljenoj nijansi i zeljenom kvalitetu (ceni) malo se zbunio... Dakle,plastik prajmer ide samo direktno na plastiku,ne na farbani plasticni deo! Isto vazi i za te boje namenjene za direktno farbanje plastike. Svi gitovi,prajmeri,fileri idu samo tamo gde mora inace je uzaludno bacanje para. Spric git nije tako dobra podloga za boju kao nasto cvrsce,recimo stara boja ili glatki plasticni branik sa plastik prajmerom.

Comment

• goxi83bg
      CBC Početnik
      • 03.11.2010
      • 1
      • Beograd

Farbanje branika

Da li neko zna dal postoji neko sredstvo za skidanje stare farbe sa branika i kako se zove?! Da je neko lepio foliju na branike i ceo auto i kakvo ima iskustvo, koliki je vek trajanja?!

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

Re: Farbanje branika

Jeste malo zastarela ali uvek aktuelna tema. Pogledajte kako sam ja to odradio>
        Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Odg: Farbanje branika

Tema je stara, ali kako rece kolega, uvek aktuelna.
          U prethodnim postovima, iako sam se trudio da precizno iscitam, ima dva razlicita objasnjenja. U jednom kaze da ide git na dublje ogrebotine, pa preko prajmer, u drugm kaze da bez obzira na sve, prvo ide prajmer do plastike pa preko njega gitovanje i opet prajmer.
          Pitanje: Da li git ide direktno na plastiku ili ne?
          Meni nesto nema logike da ide prajmer preko gita, onda bi to trebalo i kad se farba lim koji je gitovan, ali ostavljam rezervu da je to zbog ujednacenosti.
          Takodje, spric git. Treba ili ne? Dobio sam informaciju da prajmer ima dovoljno debeo sloj i da moze on da zameni spric git, tj. da se obradi sta ima, predje prajmerom i onda vodenom 1000-2000 pre boje.
          Ajde molim vas razresite mi dileme. Do sada sam radio svakako ali bi da cujem vas, sta je ispravno.
          Hvala!

Comment

• Gizmo
            CBC Početnik
            • 26.04.2012
            • 2
            • Beograd, Banovo Brdo

Odg: Re: Farbanje branika

Da ne bih otvarao novu temu, postaviću ovde pitanje. Da li bi mogli da mi preporučite dobrog i ne preterano skupog lakirera u Beogradu koji bi mi ofarbao branik na mom Pežou 206? Koliko bi me to okvirno izašlo, ako neko zna? Da li je recimo moguće doneti svoj lak i ostali potreban materijal (zaštitne trake, gitove i šta već), a da mi neko samo odradi posao - tačnije, da li bih time znatno spustio cenu posla ili ne? Ako ima neko odavde sa foruma ko radi tako nešto, još bolje. Hvala unapred.

Comment

• Gizmo
              CBC Početnik
              • 26.04.2012
              • 2
              • Beograd, Banovo Brdo

Odg: Farbanje branika

Niko ne zna?

Comment

• noob
                CBC Član
                • 10.09.2011
                • 21
                • Beograd

Dobar a da nije skup? Nema toga. Ti doneseš materijal, uradi tvojim materijalom, nešto ne valja i ko je kriv? Majstor ili materijal?

Comment

Working...
                X