Gde na autoputu?
Ručice menjača
Collapse
X
-
Pa nemam ništa od informacije gde je proizvedeno već me interesuje gde ima da se kupi (ako ima). Ljudi nekako lako povezuju Kinu sa nekvalitetnim, neekološkim, nebezbednim i generalno groznim proizvodima koje kupujemo na buvljaku. Podnaslov ove teme je NIJE VALJDA BUVLJAK JEDINO MESTO. By the way svaka od komponenti u mom kompu je proizvedena u Kini, znači tehnološki najkomplikovanije stvari na svetu. Razumete?
Comment
-
-
http://www.ap-sport.rs/start/index.php? ... Itemid=111
To ti je na auto putu kad ideš ka Nišu, prođeš plavi most, možda kilometar posle je odvajanje za lastu i ap sport. (pre ćeš uočiti znak za lastu nego za ap sport ako ne znaš to odvajanje)
Comment
-
-
Skijash hvala!
Otišao sam u AP Sport na autoputu ne nadajući se bilo čemu, a kupio sam relativno lep knob za 1900 dinara. Koštali su preko 4000 ali ih rasprodaju jer nemaju tržite za njih. Ukucajte Sparco Globe X u Google pa kada vidite cenu od 80 dolara shvatićete zašto se radujem!
A Teči dugujem izvinjenje jer se ipak mora skinuti i plastični nastavak koji je ispod originalnog knob-a. Ako neće povlačenjem i guranjem prstima, kao ideja, probajte da podmetnete vilasti ključ širine nastavka ispod i kuckajte lagano odozdo.
Proces montiranja nije išao glatko jer očekivati da dva dela napravljena u Italiji od strane različitih proizvodjača budu kompatibilna je ipak preterivanje. Naime Sparco je unutrašnji promer knob-a napravio u mikron širok kao klizač na ručici. U laboratoriji bi funkcionisalo, u realnom životu se zaglavljivala sve dok nisam išmirglao sloj sa plastične ručice.
Dakle, plastični nastavak ispod mog palca se skida povlačenjem na gore.
Šmirglanje prstena koji ulazi u knob. Vodena šmirgla ne bi bila dovoljna (sem ako nemate dve nedelje za taj posao).
Unutar klizača se nalazi oprugica koja će iskočiti negde kada budete skidali nastavak. Plastični klizač ne drži ništa vezanim za šipku i slobodno ga možete skinuti. By the way možete promeniti plastičnu ručicu, klizač i voziti svoju naftaricu bez te zaštite za rikverc. Time biste imali na raspolaganju širi izbor ukrasnih knob-ova, a godinama sam vozio automobile koji nemaju nikakvu zaštitu za rikverc pa nikada nisam iz pete ubacio u rikverc (mislim može, nemojte mene da ganjate ako vi to uradite).
Ovakve umetke dobijate uz knob i postavite odgovarajući na šipku.
Metalni adapter koji se nalazi unutar knob-a se pričvršćuje imbusima, koji su takođe deo kompleta. Zavrćite ih postepeno i ravnomerno da ne biste iskrivili deo u neku stranu što će i pored sveg šmirglanja zaglaviti klizač.
Na vrhu metalnog adaptera nalazi se strelica koja pokazuje smer u kojem bi trebalo da stoji, kako bi se slova na knobu nalazila u položaju koji želite. Knob se na kraju zavrne na adapter.
U AP Sportu su imali samo još ova dva za klasičnu ručicu menjača, i ovakav Globe kao ovaj koji sam kupio, samo potpuno metalni. Ovaj levi, crni mi je mnogo lep i elegantan.
Eto toliko. Lepo bi bilo da tema ne zamre, te ako negde vidite ove ukrase za ručice menjača napišite, slikajte, dajte adresu, cenu, neko se sigurno nervira jer to nigde ne može da nađe.
Comment
-
-
Lepo si ovo odradio, sad je sasvim druga prica. I meni je ovaj crni super. Jel on isto 1900? Ako jeste, odoh u ponedeljak po njega.
Samo, ja bih malo da skratim rucicu, pretpostavljam da to nije problem jer mi je klasican rikverc, bez podizanja.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Spring druže, nema problema, najgore je da se kupi nešto, a da ne valja, ovako nije nikakav problem.U Čačku postoji prodavnica koja se bavi isključivo kozmetikom i stajlingom(pre svega enterijera) vozila, koju, vidi slučajnosti, drži moj drug, tako da nabavka drugog knoba nije nikakav problem.
Eto ide zima, a to je idealno vreme za planiranje( i izvodjenje) raznih budženja, nabavki delova, opreme i sličnih malih ugadjanja sebi i autu.....i naravno druženje na CB-uUz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
Comment