Kako skinuti oksidaciju sa aluminijumskih felni?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAXO
    CBC Senator
    • 16.12.2007
    • 251
    • Meljak

Kako skinuti oksidaciju sa aluminijumskih felni?

Ako je bila tema izvinjavam se ali ja je nisam naso

Dakle kako skinuti oksidaciju,evo i slika da se vidi.Vidite ove crne tacke.Za smirglanje znam i sam ali otpadose ruke od smirgle

• mickogti
    CBC Član
    • 02.10.2008
    • 83
    • Beograd, Mirijevo

ako hoces da to lici na nesto mislim da je jedina opcija peskiranje... pravo...
    MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• SAXO
      CBC Senator
      • 16.12.2007
      • 251
      • Meljak

Nisam napomenuo da hocu da ispoliram felne do visokog sjaja,a koliko sam citao u drugim temama ako odu na peskiranje ima da se otelim od smirglanja dok im ne vratim sjaj

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

Citat sa Blindman foruma:
        Originally posted by martin
        Ovako!! Prvo ih izravnam!!

Uklonim staru boju pomocu gela za skidanje boje!! Nece skinut svu boju odmah nego treba tri, cetri puta ponovit postupak!!!

Zapocmem glaspapirom 150 ili 180 i brusim sve dok ne skinem sva moguca ostecenja (naravno ona dublja je nemoguce skinut pa ih zanemarim)!

Zatim brusim papirom 240 dok ne skinem riseve od grubljeg papira!! Postupak ponavljam sa papirima 500, 1000 i 2000!!!

Nakon toga felga je spremna za poliranje!! Poliram je purol pastom i raznim krpama!!! Poanta je u tome da nece odmah nakon prvog poliranja ostat sjaj kakav bi htjeli!! Treba proci vise puta polirom!!

Zatim uzmem rotacionu krpu na busilicu i specijalnu pastu za visoki sjaj i tek tada dobijem ogledalo umjesto felge!!!

Ps:::Trosim hanzaplaste na vrscima prstiju i rakiju za dezinfikaciju!!! (moze i nafta) :lol:
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• SAXO
          CBC Senator
          • 16.12.2007
          • 251
          • Meljak

@Aki

Video sam to i po tom spisku kupio potreban materijal

Nego ima bre mnogo da se trlja,pa se pitam ima li laksi nacin da se skine oksidacija

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

...e sad.
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• FiestaRS
              CBC Veteran
              • 21.01.2008
              • 128

Jbte pa to radish za sebe a ne za komshiju !

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

Probaj ovako, tako sam ja moje radio, uzmes u boljoj farbari celicnu cetku koja ide na busilicu( okruglastog izgleda), pozeljno da ti busilica ima regulaciju obrtaja na prekidacu, ono malo stisnes ona ide polako, vise brze i tako... I onda polako sa njom skidas. Ima na Bubanj potoku lik koji prodaje razne te filceve za poliranje(u prvom delu pored pljeskavica), smirgle od nekog tvrdjeg materijala nalik tvrdom sundjeru za aluminium koje takodje idu na busilicu i sl.

Samo sa celicnom cetkom moras pazljivo da radis i da prislanjas ovlas na felnu,da ne kazem da osetis koliko mozes, jer ako bas krenes da pritiskas i dugo se zadrzavas na jednom mestu,uz veci broj obrtaja oce da pravi dublje sare, pa onda to nije posao jer se mukotrpno povecava obim posla, znaci samo povrsinski i ovlas.

Ja sam isao ovim redosledom,

Skid za boju-celicna cetka(za na busilicu)-ta smirgla za aluminium(sto ide na busilicu)-pa onda smirgle 350-800-1000-2000 i to rucno - i na kraju filc koji takodje ide na busilicu i pasta za poliranje aluminiuma.

Takodje kod tog lika imas i te filceve za zavrsno poliranje, dok je pasta malo problem, ja sam koristio neku koju sam nekako nabavio a koriste je u industriji za poliranje aluminiuma. U cvrstom je stanju i nanosi se tako sto se filc prisloni i zavrti po njoj, ostane sloj na filcu i onda na aluminium.
                Ekstra radi posao i malo se trosi, ako ti nije cim da dodjes do mene, a ja cu pogledati gde mi je pa cu ti dati te paste da odradis te felne nije problem.

Moja preporuka je da malo vise para potrosis na te filceve i brusne stvari, naravno za busilicu se snadji i da malo uprostis proces i ubrzas uz mnogo bolji rezultat.
                Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• SAXO
                  CBC Senator
                  • 16.12.2007
                  • 251
                  • Meljak

@fiesta

Zato sam uzeo felne reko nije to neka nauka,malo osmirglas i to je ,ali nije tako probaj i videces

@Cvrle

Busilicu imam bas sa stelovanjem br.obrtaja

Sve te ostale zajebancije sam planirao da kupim u subotu ,ako ne budem radio

Baci na pp.broj fona pa kad ja to sve izsmirglam,javljam ti se za pastu ako je nadjes.Inace ja sam kupio Purol pastu,a koliko sam citao treba i neka pasta za visok sjaj aluminijuma ali nisam mogao da je nadjem nigde,svi se cude kad ih pitas kao da im trazim podgrejanog lesa

Comment

• JaMaL
                    CBC Senator XXL
                    • 14.04.2007
                    • 448
                    • JaMaL

Patu za poliranje imas da kupis u malo boljim farbarama... ja sam konkretno kupio u farbari na stajgi... kada prodjes jeep komerc posle 30m na desnoj strani kada ides prema kalishu... ima farbara... tu sam kupio pastu... tipa 120 din tuba...

Comment

• SAXO
                      CBC Senator
                      • 16.12.2007
                      • 251
                      • Meljak

Znas li kako se zove pasta,koji proizvodjac?

Comment

• ///M_Power
                        CBC Senator XXL
                        • 05.05.2008
                        • 335
                        • Beograd - Minhen

Uobicajeno peskiranje ce ti unistiti glatku povrsinu felne, narocito mekog aluminijuma. Po meni to nije opcija.
                        Realno, kod nas, najbolji izbor je verovatno poliranje, pa zatim ciscenje i zastita bojom, bezbojnim lakom ili necim drugim.

Comment

• shales
                          CBC Početnik
                          • 09.09.2007
                          • 7
                          • Beograd

Re: Kako skinuti oksidaciju sa aluminijumskih felni?

brate probaj sa sonom kiselinom!!
                          veruj mi ortak mi je rekao smejao sam se..sipali smo u onu prskalicu od ajaxa..on naprsako na c-klasi ja na felnam od golfa 5..ne da nije ostetila sjaj felni vec je skinula sve one crne tackice..felne izgledaju kao nove..!!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Re: Kako skinuti oksidaciju sa aluminijumskih felni?

Ja koristio cilit bang i poskidao svo crnilo od plocica, ono sto je bilo zapeklo i nije moglo da se opere. probaj, mozda deluje i na ovo.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                            X