Meni su lepljivi tasteri sa leve strane, do vrata, gde se i vidi neki površinski sloj koji se skida, a lepljiv je.
Stilo i lepljiv enterijer
Collapse
X
-
i meni su tasteri takodje lepljivi, ti sa leve strane od volana.
ocigledno da ta guma reaguje na te proizvode za ciscenje. al nisam znao i da je ona plastika presvucena nekom gumom. od sad vise nikad na unutrasnje pranje u perionicama- Italian for style
Comment
-
-
Mozda ne reguje na sredstva za pranje,nego se to desava od visestruke upotrebe
Originally posted by MarkoJTDi meni su tasteri takodje lepljivi, ti sa leve strane od volanaSamo vas gledam ...
Comment
-
-
Pozdrav svima.Posto mi je ovo prvo javljanje,par reci
zovem se Jova,kupio sam Stila 1.9 pre 15 dana sa kojim taksiram.
Imao sam problem sa lepljivim dugmicima na komandama za prozore kod vozaca.Prvo sam pomislio da je neko prosuo sok i krenuo vatom i alkoholom da cistim.Nije se skidalo,poceo sam da grebem noktom i krenulo je,cudio sam se kakva je ovo talijanska shtroka.Ostrugao sam sve dugmice i sada su glatki i nema se utisak lepljivosti.Milslim da je to nanet sloj nekog laka ili gume.Vise mi se svidja sad kad je skinut,poceo sam da skidam i sa dugmica levo od volana,treba puno truda i paznje,naizmenicno alkohol i struganje da se neosteti dugme.
Comment
-
-
Re: Stilo i lepljiv enterijer
Isti problem sam resio sa obicnim uljem za bebe ( konkretno sa Pavlogal baby oil ).Naravno potrebno je malo strpljenja i "zuljanja" ali naposletku skine se i poslednja mrvica.Nakon toga samo predjes sa apotekarskim alkoholom da bi skinuo ulje i gotovo !
Comment
-
-
I ja imam problem samo na prekidacima od podizaca na vratima i na onom levom delu table gde je skup prekidaca za farove,tablu i slicno. A to oko ostalog enterijera i kvakama na vratima nemam, pa i ne razumem jer su mi kvake na vratima u sjaju i glatke pa nema tih problema. Probao sam raznim sredstvima ali nista se ne postize, mozda jedino to struganje jer ocigledno reaguje hemija na neku hemiju koju su oni nabacili kao zastitu preko prekidaca.
Comment
-
-
Izgleda da svi koji imaju Stila imaju identicne probleme. Evo ja vec 6 meseci mucim muku sa tim lepljivim slojem. Prvo su poceli dugmici, a na kraju i plastike ispod volana i kod suvozaca. Primetio sam da je sve pocelo posle perionice, kada su mi obrisali i unutrasnjost auta. Ko zna sa cime je bila natopljena krpa. Po svemu sudeci ta plastika ili guma sa kojom je presvucena ima neku hemijsku reakciju kojom prelazi u katran. Nekad je vise lepljiva nekad manje, verovarno zavisi od temperature, vlaznosti...
Da li je neko od vas upseo da nadje neko efikasno sredstvo koje ce skinuti taj lepljivi sloj?
Comment
-
-
A da probate da skinete to lepljivo sa medicinskim benzinom? On je odlican za te lepljive stvari i ne bi trebalo nista da osteti (sa njim se skida i lepak sa koze od flastera nakon previjanja i slicno), iako brzo isparava savetujem da prebrisete sa njim pa onda (preventivno) nekom suvom krpom i trebalo bi da se skine bez problema. Ja sam sa njim uspesno skidao i ostatke lepka i fleke od smole i slicno, odlican je za to. Ima da se kupi u apotekama i cim dodje u kontakt sa lepljivom povrsinom odmah razgradjuje ili sta vec radi toj lepljivoj masi tako jako brzo sve skine bez muke i guljenja. Eventualno proveriti u konkretnom slucaju prvo na maloj povrsini da se vidi da nema nekih "kontraindikacija" i nezeljenih efekata.The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
Comment
-
-
Pozdrav svima. Imam fiat stila 1.6 vec skoro 2 meseca i kod mene je bio isti problem sa tim fucking lepljivim enterijerom. RESIO SAM PROBLEM.
Potrebno je:
1. Medicinska gaza
2. Nitro razredjivac
Nakvasiti gazu nitro razredjivacem i trljati. Bas se lepo vidi kako nitro razredjivac razgradjuje tu smolu i lako se skine. potrebno je cesce menjati gazu jer se vrlo brzo umaze. Sto se cesce menja lakse se skine. Pamucna krpa nije dobra jer previse upije nitro razredjivaca tako da nemoze bas lepo da se skine. Ocistio sam taj sloj smole i dosao do plastike, posle sam samo lepo obrisao plastiku da ne bi mazala farmerke i sl. i to je to. Nije preporucljivo da prelazite nakvasenom gazom preko drugih plasticnih delova da ne bi izbledeli, znaci ogranicite svoje delovanje samo na lepljive delove. Bas sam srecan sto sam resio ovaj problem relativno lako. Puno pozdrava iz Pirota!
Comment
-
Comment