Originally posted by reaper_HGT
Distanceri za Stila
Collapse
X
-
to su sad stvari ukusa!Originally posted by reaper_HGTu stila ne bih seo bez 17x9"
cinjenica je da je 17'' lepo ali nemora da znaci da je i korisno pogotovo kod nas i pogotovo zimi!
ja za drugo godisnje doba imam 16'' fabricke i auto stvarno lepse izgleda nema spora ali... udobnost je manja.
Comment
-
-
...nije veći točak...nego je veća felna, a manje je gume na njoj...
Točak = felna + guma
Znaš da svako povećanje felne znači stavljanje gume sa manjim profilom.
A, šta se dešava kad naletiš na neravninu, rupu, ili bilo šta slično na asfaltu, a guma kojom prelaziš preko te neravnine je tanka, tako da nema šta da ''ublaži'' udar, već odmah trpi felna, trap...i prenosi se na sam auto...
Comment
-
-
Ma znam ja da je tocak=felna +guma,zato sam i postavio pitanje,jer je spoljnji precnik neznatno promenjen u zavisnosti od kombinacije felne i profila gume! Slazem se i sa time da nizi profil gume manje amortizuje one udare i da se oni prenose na delove trapa i brze se habaju ( imam iskustva sa time,na calibri sam imao 225/45/16 napred i iste te samo 17-ice pozadi,napred nisu mogle da stanu jer nije moglo da se namota pun,kacilo je u sve zivo) ali da to utice toliko na udobnost auta,bas i nisam primetio a ja sam jos imao i gasne amortizere! U ostalom ne vozi se auto po stepenistu ili pruzi pa da se to oseti toliko!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Oseti se i to veoma.
Vozio sam Stilo i na 215/45 R17, i na 205/55 R16, i sada na zimskim 195/65 R15.
Neces verovati kolika je razlika u udobnosti. Sa vecom felnom kao sto je i nesha rekao je mnogo manji profil gume, tako da je mnogo manja amortizacija same gume na tocku, dok je sa manjom felnom profil gume veci i ta amortizacija je mnogo veca. Samim tim je i auto neudobniji odnosno udobniji. Naravno sve to povlaci za sobom odziv na okretanje volana, stabilnost vozila pri vecim brzinama, u krivinama... Sto je veca felna mozes ostrije da vozis, ali ne na nasim putevima... Pozdrav.Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Taj decko mora da je dobro nagazio preko sina i da su mu gume bile nedovoljno napumpane kad je uspeo sve 4 da osteti! To da veci profil gume bolje amortizuje je ok i putevi su nam katastrofa,ali mislim da nije toliko drasticna razlika! Sta sa automobilima koji imaju fabricki ugradjene 225 ili vise 45/17 ili vise?Samo vas gledam ...
Comment
-
Comment