Servis za alu-felne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Transporter
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2006
    • 568
    • Avala BGD

Re: Servis za alu-felne

Pa realno i Platicevo dere sa cenom za gume, najjaci su kad krenu da te ubedjuju da je guma 2000god do yaya, nema veze sto je matora vidis koliko "mesa" ima jedna je cena za nas a druga za Rokija i Danka ....
    Ruma je naisplativija ali kad dodjes na vreme, posto ova dvojica stizu tamo kada i sleper
    Ima jos par mesta gde su gume povoljne ali se vrlo brzo razgrabi ono sto valja...

Comment

• marco_zemun
      CBC Početnik
      • 28.02.2010
      • 1
      • zemun brate

Evo da pojasnim ako nije kasno-)) Covek u Novim Banovcima radi felne savrseno i jeftino, i da radi za Danka tj Danko odnosi kod njega felne za popravku... prosle godine mi je naplatio ispravljanje 600 dinara sto je tada bilo 8 eura, i na kraju ih je zamazao tamo gde su bile malo ogrebane i to nije naplatio, znaci za svaku je pohvalu. e sad jedino sto je mala zamerka sto lik nema masinu (ne znam kako se tacno zove) koja skida gume sa felni pa mu se mora doneti "gola" felna ili te posalje kol lokalnog vukanizera pa on dodje po felnu, a onda i taj vulkanizer naplati svoje ruke-(((. sve u svemu lik je profenionalac i zna posao tako da je za svaku preporuku

evo i njegovog broja 063/704-2114

izvinjavam se ako nisam smeo da reklamiram ali ne znam kako bi drugacije pomogao

Pozz Marco

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

Posto ste imali iskustva sa raznim ispravljacima, interesuje me ispravljaju li oni celicne felne ?

Na alu felnama imam ogrebotine, a jedna je popravljana, geometrija je ok, ali se popravka vidi, pa se pitam koliko naplacuju sminkanje i da li to rade (taj iz banovaca npr.)?

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

jedini pravi servis za alu, magnezijumske i celicne felne je bio u zemunu u ulici Jakuba Kuburovica do 2004. kada je gazda umro u 50 i nekoj. svi o kojima se ovde prica su kod njega ispekli zanat. tu je bilo sve na jednom mestu. i ispravljanje i varenje i vulkanizer i sirenje i peskiranje i farbanje i distanceri i brezoni... poceo je jos polovinom 80tih da radi. bio mi je prijatelj i 100 puta sam tamo sa njim radio svoje i tudje felne. u vreme dok nije postojao danko, roki i ostali ispravljanje je bilo i po 50 maraka. svi koji smatraju da je 20e mnogo lupetaju a oni koji rade za 800din su glupi i sami sebi ubijaju cennu rada. nova felna je od 100e navise. ajde probajte bilo gde van srbije da ispravite felnu uopste. nema teorije. baci i kupi novu. takodje, pre nego sto kazete da je 20e mnogo, razmislite znate li vi to da uradite i imate li alat i opremu. samo TIG aparat za varenje kosta oko 1.000e pa izracunajte koliko puknutih felni treba da uradi da bi ga isplatio.

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Ja idem na bulevar, kod Matorog Djoleta, extra mi je svaki put uradio, a cena ide od 1000-1500 (sa sve montazom - demontazom balansiranjem), zavisno od ostecenja felne.
            Kod Rokija i Danka necu da zadjem nikad, jer su se mnogo digli u nebesa i cene im zakivaju! Gume kupuju u Rumi, felne ispravljaju u Banovcima, pa sta su oni, posrednici koji uzimaju pare, rade montazu i balansiranje i kao to je to, ma dajjj...

a oni koji rade za 800din su glupi
            Ne, oni su samo razumni, shvataju trenutno stanje u drzavi, nisu derachi koze i hoce da imaju posla!
            A kad nam standard bude kao na zapadu, e onda cemo moci da bacimo felnu koja je pokrivljena i zamenimo je novom.
            Power of dreams !!!

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

Za Djoleta se slazem, imam ista iskustva. A sto se tice bacanja felni, aj da vidim gde to moze da se kupi npr. nova 13ica iz '70ih koja je i tada bila u limitiranoj seriji... Toga nema ni na zapadu. Uvek postoji potreba za "majstorom za felne".
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

sto se limitiranih serija tice, naravno da se popravljaju ali zato i felne kostaju po 200-300e komad polovne i popravke su jako skupe. naravno, zato se rade i replike najtrazenijih modela http://global.ebay.com/Cromodora_7x13_F ... 61839/item

situacija u zemlji i realne cene??? zato sto u srbiji 80% populacije radi za 20.000 mesecno treba i neko ko je godinama ucio i usavrsavao se i ulagao u opremu da zaradjuje isto toliko? e pa ne treba svi da voze kola a pogotovo ne alu felne na njima. nije ni to realno. realno je da onaj ko radi za malu platu ide autobusom. realno je da onaj ko radi za malo vecu ide jugom i kad ulupa felnu ode na otpad i za 500 dinara kupi drugu. realno je da onaj ko zaradjuje bar tri puta vise ima pristojan auto i alu felne na njemu a takvom ni 20e nije puno.
                90% ovog naroda je ciganija najobicnija. nikad necu zaboraviti naseg coveka koji zivi i radi u svajcarskoj koji je ladno slao u srbiju tom mom pokojnom prijatelju felnu od bmw x5 18 ili 19 cola na varenje i ispravljanje jer mu je bilo skupo da kupuje novu. pa ako si baja da vozis besan auto onda budi i baja da platis popravku. naravno, za njega popravka nije bila 20e. bila je 200 i dobro je prosao jer smo gledali na netu i nasli tu felnu novu za 800e

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Ti kao da ne zivis u Srbiji, pa ne znas da su ovde neke vrednosti poremecene. To sto ti pricas o usavrsavanju, ne pije bas nesto vodu, pa pobogu ne pricamo o nuklearnoj fizici pa da trebaju godine usavrsavanja za ispravljanje felni.
                  Sto se tice ciganije, ne slazem se i necu dalje da ulazim u diskusiju i OFF topic, tema je ispravka alufelni i neka takva i ostane.

Ja cu i dalje ici kod Djoleta je je extra dekica, jeftin je, kvalitetan, dugo radi i svi znaju za njega, tako da, ostali mogu da se pushe sa svojim cenama.
                  Power of dreams !!!

Comment

• djape1977
                    CBC Senator XXL
                    • 08.03.2008
                    • 401
                    • bg
                    • fiat 132 i lada 2103

zivim ja i te kako u srbiji i jos pre 10 godina sam odustao od alu felni. pre neki dan sam ubio celicnu felnu u sred centra grada na ukljucenju na gazelu iz kneza milosa. ne smem ni da zamislim sta bi bilo sa alu felnom.
                    ne treba mnogo godina iskustva? ajde probaj da ispravis celicnu felnu a tek alu da ne pricam. a tek da zavaris? jos ako je magnezijumska?
                    slazem se, nije nuklearna fizika. zato "majstori" i nose kod drugih majstora na ispravljanje.

ciganija je ovaj narod i ova zemlja vec dugo, mozda i oduvek. pa cela srbija nosi kineske patike i svima smrde noge. bitno je da su jeftine...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ciganija je ovaj narod i ova zemlja vec dugo, mozda i oduvek. pa cela srbija nosi kineske patike i svima smrde noge. bitno je da su jeftine...
                      kako ko i kako kome... malo je glupo generalizovati i metati sve u isti kos. pre ovakvih izjava uvek treba prvo pogledati u svoje patike i svoje felne pa onda napisati nesto !!!
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• max011
                        CBC Član
                        • 26.01.2009
                        • 38
                        • Belgrade

Ja se slazem i isto mislim da je u srbiji 20eur za najobicnije ispravljanje felne mnogo. Ako je cela pukla ili raspala neka bude i vise,ali za male ispravke jedva vidljive je puno.
                        I slazem se da Danko i Roki deru i da su Rokijevi majstori neljubazni i slicno... Standard nam je nizak i to nisu cene za nas. Realno je do 1000din da kosta sitno ostecenje. A to sto masina kosta 1000eur je smesna cena,za takav biznis od koga zivis! Ako je tako onda svi da uzmemo po jednu masinu stavimo je u garazu odemo na praksu 3 meseca i naucili bi pa da je ne znam sta,i posle posla svi da ispravljamo felne i dodatno zaradjujemo za zivot! A o polovnim gumama i felnama kod njih i da ne pricam,dobar dan 50eur! Klasicna Srpska prica,tvoje ne vredi ni 50eur ali moje je 350eur,kad bi menjao gume ili felne za neke od njihovih,iako su tvoje mozda ili sigurno u boljem stanju! A sto se 90% naroda tice i smatra ciganijom ili kako vec,ja prvi ne bi dao 150eur za ispravljanje jedne,dve felne i farbanje. Iako dobro zaradjujem i olako trosim,ali toliko lud nisam da mi 2 majstora prosipaju mudrost kako je citava nauka ispraviti felnu,a to im je jedini-zivotni posao! Cudi me da i gume ne ispravljaju?!
                        p.s. Bez uvreda,nista licno!
                        v16 itg floG

Comment

• djape1977
                          CBC Senator XXL
                          • 08.03.2008
                          • 401
                          • bg
                          • fiat 132 i lada 2103

pa sad...
                          samo tig aparat za varenje aluminijuma kosta oko 1000e. tu je u co2 za varenje celika jos oko 500e, pa onda strug dovoljno veliki da u njega stane felna jos bar 2000e za polovan. ako hoces specijalizovanu masinu za ispravljanje felni tu vec pricamo o oko 10.000e ali moze da se radi i sa nekom jeftinijom hidraulikom tipa 400-500e. onda bi trebala i aparatura za peskiranje, jos oko 200e bez kompresora, pa kompresor za vazduh jer je potreban za montazu guma, peskiranje i farbanje - bar 1000e za kompresor koji zadovoljava najosnovnije potrebe, valjala bi i poneka brusilica, 100e recimo, neki jeftiniji pistolj za farbanje jos 50tak, sitan alat tipa cekici kljesta i slicno jos par stotina...
                          e da, zaboravi sve cene iz metroa i slicnih sega mega marketa jer je u pitanju alat sa kojim se moze raditi profesionalno samo pod uslovom da ga menjas na mesec dana. sve cene koje pominjem su za opremu osrednjeg kvaliteta, nista besnila tipa SNAP-ON, WURTH< BERNER, DECA i slicno...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

pa sta znaci da ako se ulozi 20000e da to treba da se vrati za metar dana...tesko brale... ti si bar neki majstor i znas kako to ide. godinu dana minimum da se razradi poso, da ljudi cuju za tebe i da svojim kvalitetom rada privuces musterije tj da dobijes ono sto se kaze preporuku. e tek onda pocinjes da razmisljas o vracanju ulozenog novca, pa tek onda pocinjes da razmisljas o zaradi a to je bogami minimum 2-3 godine... nije nikakva nauka ispraviti felnu posto ne radis to ti nego masina i nije nikakva nauka ispeskirati felnu kao ni ispolirati felnu. samo alat i trening. posto su danko i roki tako vrli majstori ja sam svoje felne upravo danas poslao u kraljevo na sredjivanje pa kad stignu mogu da okacim ovde da vidite sta znaci majstor i koliko naplacuje svoj majstrluk. ali ne ispravljanje , varenje i sta ti ja znam, nego sredjivanje, sminka...

Comment

• djape1977
                              CBC Senator XXL
                              • 08.03.2008
                              • 401
                              • bg
                              • fiat 132 i lada 2103

sto se povratka ulozenog tice, znam jako dobro kako to ide. tek posle 10 godina sam mogao da kazem da sam u situaciji da imam stabilan posao i pristojan izvor prihoda.

sto se ispravljanja, varenja, poliranja i farbanja tice, izgleda da nisi nikad odgledao postupak sredjivanja felne. ima tu jako puno rada i ne rade masine ni 50% posla. peskiranje se ne desava dok se majstor ne najede peska i dok ga ne istresa iz usiju kad dodje uvece kuci. varenje ne biva dok se majstor bar tri puta dobro ne opece dok ispece zanat i dok bar dve tri noci ne provede sipajuci caj od kamilice u oci spaljene od UV zracenja aparata za varenje. ispravljanje izgleda tako sto majstor uhvati felnu u masinu koja je nategne hidraulikom u odgovarajucem pravcu a zatim uzme cekic od 400grama i navali. da osetis samo kako zvoni u usima kad opalis macolom alu felnu u zatvorenoj prostoriji...

nije to nase rezanje kljuceva gde kad zaj**** stvar bacis kljuc i narezes drugi. uostalom, jedno bravarsko pitanje: da li bi pristao da od sad rezes recimo kljuc za h bravu za 400 dinara? obojica znamo posto je blank.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

pazi, imao sam priliku da peskiram. doduse ne felnu ali ventil visokog pritiska, i nisam se najeo kvarca jer je komora hermeticki zatvorena a ruke meces kroz otvore na kojima su rukavice. vario ne znam ni sam koliko puta i nisam se opeko niti ocoravio a kako se felna ispravlja sam gledao i nisam gluv, to radi masina tj felna se ispravlja isto onako kako se i iskrivila na hladno. to sto neko radi pomocu stapa i kanapa je druga stvar, sto greju pa zvekecu . ali, takvu felnu mozes slobodno da bacis posle toga jer nije vise to to. drugo, ne mozes da poredis rezanje kljuceva sa ispravljanjem felni jer ko sto si sam reko imas repromaterijal i masinu ali opet kada bih znao da cu dnevno rezati , ajde bicu skroman, 10 kljuca za H bravu i tek kako bi mi se isplatilo da ga rezem po manjoj ceni nego sto je sad. i nije istina da se na zapadu felne ne ispravljaju. po toj prici ispada da se masine za takve stvari prave samo zbog nas... nije nego... ispravljaju se i tek kako se ispravljaju. mozda se ne vare i od 3 se ne pravi jedna ali da se ispravljaju ispravljaju se.

Comment

Working...
                                X