Gumena creva na usisu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Gumena creva na usisu?

Probao sam sa searchom i nisam nasao zadovoljavajuce resenje.
    Neki ovo rade od tankih prohromskih cevi ili onim kuhinjskim od aspiratora.

Oba, niti mi se dopadaju niti su mi potrebna.
    Meni treba 15tak cm creva precnika 65-70mm koje ili moze da se savija ili vec ima ugao od nekih 75' negde na polovini.
    Moze guma, moze silikon, kapiram da na tih 20cm cena ne moze da bude dramaticna

Gde to nabaviti ?

Hvala

P.S. I da se odabere prohrom varijanta, za spajanje delova mora se ici ili varenjem ili gumenim "medjudelovima" koji spajaju dva prohroma. Meni treba to izmedju
    work in progress
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: Gumena creva na usisu?

Za sve koji zaglave...

Gotova gumena creva ne mogu da se nadju, ne kao standardna i u raznim dimenzijama. Mogu da se nadju silikonska koja kostaju 20+evra po komadu pa se to sklapa, sabira...

Da se naprave, mogu i gumena i silikonska. Ima neki lik u Rakovici koji pravi gumena creva, mogu da saznam telefon, izlije od razlicitih sablona i kako kaze moze sve da uradi. Skuplja opcija livenja je silikon umesto gume, to moze da se uradi samostalno ili da se plati ljudima. Imam i taj telefon negde. Likovi prodaju i samu silikonsku masu pa moze da se uradi i samostalno.

Ja sam problem resio sa secenjem postojeceg creva i malo trake.
    work in progress

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Pretpostavljam da je taj u Rakovici "Cepro creva", cuo sam da radi sve i to jako kvalitetno ali nemam kontakt. Ako ti nije frka baci telefon
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Telefon je 064 1299 305

decko je Dejan.
        work in progress

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Crevo precnika 65-70mm, koliko si naveo, od cega ga god napravis, mora da ima neku vrstu armature da bi trpelo sta vec treba da trpi. Creva tog precnika za vazduh pod pritiskom treba da imaju ili prilicno debeo zid, ili da budu ojacana armaturnim vlaknima, inace postoji prilicno dobra sansa da puknu, pogotovo ako su radjena u nekoj mala privreda varijanti. Silikonska creva za turbo tog precnika se rade iz 4 ili 5 armiranih slojeva.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Dejan rece da moze da izvede i armaturu, bez doplate, krivinu, pravac, sta god.
            Ako radi sa sablonima, onda verujem da je i kvalitet na nivou fabrickog, ili tu negde.

U prici sa ovima iz Tosinog bunara (SILICONES PETRACO, Tosin bunar 31, 011/3160 697 , 011/2102 559) sto imaju silikon i mogu da naprave sta je potrebno takodje su rekli da moze da se armira. Napomena je bila da vlakna budu tkanina, ne plasticna tj. sintetika.

Sto se tice mala privreda vs. fabrika varijante, ne vidim problem ako se izlije silikon ili guma sa armaturom, ni fabrika ne radi mnogo drugacije.
            Btw. Dejan se pohvalio da je dosta toga vec radio, za sve namene oko motora tj. automobila i da nije imao problem. Cuo sam i pozitivne kritike na njegov rad. n

Sto se tice moje varijante, obzirom da je meni trebalo za usis, gde je pritisak smesan, verujem da ne bi bio problem dokle god se crevo ne savija/lomi.
            Siguran sam da u slucaju nekog creva iza turbo punjaca, do i od interkulera mnogo vise paziti.
            work in progress

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Slazem se da ni fabrika ne radi mnogo drugacije, pod uslovom da maloprivrednici to odrade kako treba, ali verujem da ipak ima neke razlike u kvalitetu koristenih materijala, pre svega silikona. Ipak firme kao sto je Samco nisu napravile to ime bas ni na cemu i bez ikakvog razloga.

Osim toga, koliko recimo kosta silikonska krivina od 70mm?

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Originally posted by 206
                Slazem se da ni fabrika ne radi mnogo drugacije, pod uslovom da maloprivrednici to odrade kako treba, ali verujem da ipak ima neke razlike u kvalitetu koristenih materijala, pre svega silikona. Ipak firme kao sto je Samco nisu napravile to ime bas ni na cemu i bez ikakvog razloga.

Osim toga, koliko recimo kosta silikonska krivina od 70mm?
                15e je kilogram sirovog silikona od koje se moze izraditi sta oces. Ruke su jos toliko.
                Postoji i opcija pigmenta, po defaultu je silikon mutno providan.
                Verujem da Samco radi bolje, ali je ovde prednost sto se iz komada moze dobiti bilo kakav oblik, krivina, precnik.
                work in progress

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ne, mislio sam koliko ispadne komad, recimo bas takvo crevo tih dimenzija, koleno od 70mm?

Samco i mala privreda ipak ne mogu da se porede. Ne tvrdim da je ovo domace po defaultu lose, ali ipak sve ima svoju cenu...

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Pa, kapiram da od kilograma moze da se napravi 30+ cm creva. Mozda i mnogo vise, ne znam ni sam, ali mi ni metar ne deluje da je tezi od kilograma.
                    To je 15 za materijal i 15 za ruke, ako sam dobro skapirao. to deluje malo, verovatno ruke idu "po komplikaciji".

Samco mozda kosta i slicno, ali se mora spajati. "Rucni rad" moze da napravi svako custom resenje koje se resi sa dve selne, iz komada, sa dva mesta za spajanje.

Samco ili nesto u fazonu kad se izveze sa 2x selni, gde je x broj komada silikonskog creva + x-1 plasticnih/metalnih spojeva je sigurno mnogo skuplji.

No, rade mnogi na ebayu (i slicnim) gotova silikonska creva koja original pasu na motor/auto. To ako se moze naci je najbolja opcija, jer je kvalitetno i jeftino. Ali, malo "customizacije" i to ne pase, kao sto sam ja zakomplikovao sebi zivot prostom montazom KN filtera.
                    work in progress

Comment

• Type_R
                      CBC Senator XXL
                      • 26.05.2007
                      • 900
                      • Valjevo

Jesi li se snasao za creva???????????????

Ako nisi mozemo da uzmemo jednu silikonsku cev pa da podelimo, meni treba unutrasnji precnik 65mm

evo kod ovih ima ali je skupooooooooooooooo, recimo ova pod rb 21 65x5x1000

Ako imas sta jeftinije pisi, moze i obicno gumeno
                      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

dakttejp
                        work in progress