Gume za metlice za brisače, gde kupiti ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • flychebgd
    CBC Član
    • 17.07.2007
    • 10

Gume za metlice za brisače, gde kupiti ?

Pozdrav, interesuje me da li neko zna gde mogu da se kupe odvojeno gume (uložak) za metlice za brisache ?

Hvala ,

V.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Gume za metlice za brisače, gde kupitu ?

Buvljak, B.Potok....
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dmostarac
      CBC Član
      • 18.09.2008
      • 31
      • Beograd

Cini mi se da se prodavnica zove auto shop u 27 marta sada valjda Kraljice Marije 44. Imali su dobre champion gumice od 70 cm pa seces sam koliko ti treba. Ima na netu njihova prezentacija pa ih nadji
      Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• annaBG
        CBC Član
        • 27.09.2009
        • 27
        • Beograd

Za koji tip brisaca moze?

Comment

• radebgyu
          CBC Senator
          • 03.02.2009
          • 244
          • Beograd

Re: Gume za metlice za brisače, gde kupiti ?

JA kupio gumice grafitne 60cm pa seces koliko ti treba 150 din kom. buvljak brisu super.Valeo 1kom. za mene 700,sampion 550.Probao pa da vidim koliko ce da izdrze.Valeo sto sam imao su izdrzali 2 god.
          http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Te gumice su sa jednim perom ili tri, kao sto je champion imao ranije?
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ajmo ovako, tj konstruktivno posto sam popio kritiku da sam nekonstruktivan.
              kada se grafit skine sa brisaca, to obicno bude nakon 6 meseci, da ne bi doslo do raspadanja gumice a onda i grebanja soferke, gumice treba tretirati silikonom. elem, kao sto svi znamo najveci neprijatelj gume uopste je sunce a silikon stiti gumu od UV zracenja. takodje silikon zimi sprecava da se gumica zalepi za soferku pa da bude da ste bacili novac i naravno sneg i led sa soferke se cisti strugalicom a ne brisacima. dakle, po meni je bolje dati i vise para za kvalitetne metlice i sacuvati soferku nego experimentisati sa gumicama na metar. ako nista drugo, te na metar ce raditi neko vreme ali ne znam kako nekog ne mrzi da stalno to menja, uvlaci i hebava ale. dakle, moj savet ako je vec nekom puno da da 20e za original neka kupi kineske bosch, namaze silikonom, ostavi da se osusi i nema glava da boli. ja licno koristim champion, varijantu sa difuzorom na vozacevoj strani, i menjam ih na godinu, godinu i po dana u zavisnosti kad pocnu da ostavljaju riseve. eto, to je moje licno iskustvo, nadam se da ce pomoci nekom da se odluci za pravu stvar jer kad god sam hteo da prodjem jeftinije ispadala je veca dara nego mera.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Uf ala si se raspričao.

možeš tako do zore ali vidiš da je ovde priča o menjanju gumica
                puno je brate dati 10-12€ za par Champion brisača a zna se kako brišu i koliko traju

odkako imam auto a tome ima dosta godina uvek i samo uvek koristim Champion brisače
                može nako da razvija teoriju ovo ono ali Champion je neprikosnoven bar za mene
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Ima ovde jedan lafista 146-cu na kojoj se metlice ne skidaju vec se menjaju komplet iz glave a cena sitnica... Na takvim resenjima je mnoogo jeftinije promeniti samo gumicu

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka
                    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pre par dana sam uzeo Champion za astru h, 2200 platio. Ne gumice, nego dva prednja brisaca, ili ti metlice. Ne znam ni da li se gumice mogu skidati, posto je to sve neka guma, plastika ... nema onih metala ko pre.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ne pazi, juce sam mozda malo pretarao ali to je iz razloga sto mislim da na nekim stvarima stvarno ne vredi stedeti jer nema svrhe. meni licno strasno smeta ubrljana soferka i losi brisaci jer se naprezem i voznja mi prelazi u maltretman. dok recimo eM vozi a na soferki krokodili sto sa spoljne sto sa unutrasnje strane i 5 para neda ja ujutru kad sednem u auto i upalim ga prvo to uradim operem soferku da skinem prasinu koja je napadala preko noci. jednostavno mi smeta... ko sto rekoh, probao sam razne varijante ali se champion ispostavila kao dobitna. recimo ima onih alco vrlo jeftino 200-300 din par. kupio, stavio posle 2 nedelje se iznervirao i bacio ih. otiso u shop invest. dobar dan dobar dan, auto taj i taj , ima bosch kineski 500din ima champion sa difuzorom 1500din. daj te od iljadu i pesto i evo nit skripe nit ostavljaju riseve.

@vujke: verovatno su paprene iz originala ali verujem da i za tu varijantu ima zamenskih koji su jeftiniji a bolji od tih gumica iz male privrede.

stvar je vrlo prosta, zasto rizikovati da u nekom ludackom pljusku kad brisaci rade na max brzini ta gumica pukne, spadne ili sta vec i da se desi ono najgore, ogrebana soferka. koliko kosta soferka za A146, sigurno mnooogo vise nego komplet brisaca iz originala.

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by vujke
                        Ima ovde jedan lafista 146-cu na kojoj se metlice ne skidaju vec se menjaju komplet iz glave a cena sitnica... Na takvim resenjima je mnoogo jeftinije promeniti samo gumicu
                        Oko 15-6€/komad od Champion-a (imam isti tip ).Da ne bih placao 30+ jura brisache uzeo sam i ja ove "na metar" .Natrcao sam slucajno na lokalnoj LUK Oil pumpi na ove

Neka Slovacka proizvodnja,150 dinkica kutijica sa 2 gumice,iseci po potrebi.Zasad solidno odradjuju posao a dokle ce,tje vidimo .

@Zver,cime tacno tj. kojim silikonom mazati??
                        Shta & gde da trazim ??

Comment

• vujke
                          Admin
                          • 29.09.2004
                          • 1673
                          • Mladenovac
                          • Daewoo Lanos 1.5SX

Flavio gde ima taj champion zamenski, daj kontakt na pp? U trenutku trazenja pokusao sam i preko M-a ali ni on nije mogao da nadje nista osim originala.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

a jesu li te gumice iz domace male privrede pa pise chlampion, bolsh ili postoje i originali za zamenu?
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

@flavio: moze recimo silikonsko ulje bilo koje ili sredstvo za mazanje guma, silikonsko mleko za tablu, silikon u spreju i td... stavis malo na sundjerce i premazes i ostavis da se osusi. btw, koliko traju te original od 30e. ja reko sad ce da kazes 100e...

Comment

Working...
                              X