Farbanje kontrol table u fiat bravu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Duka
    CBC Član
    • 06.11.2008
    • 21
    • Banovci

Farbanje kontrol table u fiat bravu

Molim za savet, zeleo bih da ofarbam u aluminijum metalik kao sto je u PUNTU sporting, postupak, materijal, sve sto bih trebao da znam????????

Hvala veliko, u napred svima koji imaju strpljenja da mi pomognu><
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Re: Farbanje kontrol table u fiat bravu

Prvo moras da raskupusas tablu, to jest' da skines delove koje hoces da ofarbas.
    Zatim ide smirglanje (na primer, vodena 200 ili 400), pa dorbro pranje i susenje, pa podloga za plastiku (body plstofix npr.), pa spricgit, pa nulovanje vodenom smirglom (800, 1000, 2000 - Ukoliko neces da bude bas glatko ko bebina guza, mozes da zavrsis i sa 800, bez ovih sitnijih). Dobro operi i osusi, pa nakon toga spricaj bojom (2 sloja), pa lakom preko. Moze i bez laka ako je akrilna farba.
    Moze to i jednostavnije, ali ovako ce ti biti kvalitetno i postojano.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Osecam da je @duka zamislio to na foru "zalepim stare novine na sajbnu, prekrijem selotejpom prekidace, autolak-sprej u ruke pa udri..." Uzgred, meni je bas to i padalo na pamet, lakse je skinuti sve delove sa kontrol table. pa farbati , ovako je mnooogo zaguljeno.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• chikavili
        CBC Senator XXL
        • 11.02.2008
        • 732

Za indijanske varijante ne treba da pita na forumu

Ja sam lepo rekao, moze to i jednostavnije, ali ce se ljustiti i nece biti "k'o fabricki"

Comment

• Duka
          CBC Član
          • 06.11.2008
          • 21
          • Banovci

Naravno ljudi da cu da sve skidam , to nije problem. nego pitam za nacin farbanja da to bude superiska. Koji sprejevi su kvalitetni (alu metalik), sprej prajmer????

Comment

• Duka
            CBC Član
            • 06.11.2008
            • 21
            • Banovci

Narode , zavrsiooooo sam. Malo strpljenja i zivaca i evo ga. Ako hocete da vidite kako je ispalo izvolite: (kupio sam na ato otpadu sve za 1500 din, da ne bih skidao sve moje,ovako sam kupio i da nije uspelo samo bih bacio. Imam drugara koji radi sa plastikom, pa smo koristili neku farbu specijalno za plastiku (1kg farbe- 100eur, naravno kostalo me- samo klopa . Nije bilo smirglanja, samo odmascivanja od masnoce i farbanje.

Comment

Working...
            X