Peglanje ulubljenja vakuumom ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Peglanje ulubljenja vakuumom ???

Nacuo sam da po Kragujevcu postoje likovi koji "peglaju" sitna ulubljenja principom vakuum izvlacenja uz grejanje, sa limarije. Licno sam video rezultate "izvlacenja" tackica sa krova i haube nastalih usled vremenske nepogode vecih razmera (grad). Izgleda kao da nikada nisu ni postojale.
    Posedujem 30-50 takvih ulubljenja (precnika od 5mm-1cm), farba nije pukla, a jadno mi je da auto oblepim gitom po krovu ko da sam se okretao.
    Cuo sam i razne varijante cena za takvu uslugu - 2,5-5 Eur po rupi.
    Ako neko licno poznaje ili zna za postojanje tih majstora, bilo bi mi drago da mi da neku kontakt informaciju i naravno nije uslov da bude iz Kragujevca, cela Srbija dolazi u obzir (prednost naravno sto blize Zajecaru). Kragujevac sam naveo jer kazu da tamo dosta njih poseduje takve masine koje su nabavili posle nepogode koja je taj grad zadesila pre 15-ak godina ili nesto vise mozda.
    Ujedno, ako neko ima licnih iskustva sa time, ili je cuo nesto o toj metodi dobro bi bilo da iznese ovde javno.
    Pozdrav i hvala unapred..............
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Iskreno takva operacija se radi koliko ja znam samo u KG.Da te u startu informišem ne radi se ni o kakvom vakumu već se sve izvodi sa duvaljkama toplog vazduha(slično fenu), profilisanim polugama i polugicama i čekićima i čekičićima , od kojih su neki specijalne izrade a neki opet standardni.Tebe bi ta operacija koštala oko 80-tak E!Ti momci su zanat ispekli u Italiji gde ih je slala Zastava zbog potrebe da se na taj način tretiraju novooštećena vozila(takve stvari rade po svim fabrikama sveta).Naravno ovaj specijalni alat je svojevremeno "nestao" iz Zastave i na neverovatan način se pojavio u garažama ovih majstora koji su za divno čudo njime bili i zaduženi.....Odoh od teme........ tel majstora Mareta je 034/222-789 ili 063/700445 ili 063/635336.
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

E hvala ti tetak, u principu nije bitan sam postupak i alat ukoliko je izvodljivo da se cela stvar time zavrsi bez onog klasicnog postupka koji ukljucuje git i farbanje. U svakom slucaju kontaktiracu majstor Mareta i ako si siroj javnosti (a ne samo forumaskoj) poznat kao tetak, znace ko mi ga je preporucio. U suprotnom samo cu se izblamirati . Ili je ok da te i ne pominjem?
      Hvala jos jednom u svakom slucaju, krenuo sam sa mrtve tacke

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ma samo zovi brate i reci mu da te je uputio Pedja iz Čačka!Znaš, Mare se od silnog posla ne druži puno sa kompjuterom!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
        X