stiropor i poliester

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

stiropor i poliester

Ima li neko iskustva sa modelima od stiropora, ali ne ono da pravim kalupe, pa posle izvadim korisni deo, nego napravim nesto od stiropora, pa ga presvucem sa nekoliko slojeva poliestera i fiberglass-a da bi dobio povrsinsku tvrdocu i cvrstinu uopste. Konkretno, treba da napravim neku imitaciju usisnika za vazduh koji ne bi imali nikakvu sem estetske funkcije, a bili bi u boji vozila.
    Ili ako neko ima drugaciji predlog za modeliranje, mozda cak i od drugih materijala, prihvatam.

Ovako nesto (samo specificnog oblika) terba da dobijem.
  • kalibaR
    Moderator
    • 03.04.2006
    • 352
    • Beograd
    • AE86 rolle, Eclipse 1G

Re: stiropor i poliester

smola će da jede stiropor.
    pur-pena je mnogo bolje rešenje za to što ti hoćeš, napravi oblik, pregituj, obradi i onda poliester.
    ili napravi "usis" od gipsa, obradi, ofarbaj (da bi se poliester lako odvojio,nema potrebe da koristiš odvajač) i nanesi poliester. kad se osuši iščupaj ili izlomi gips

Comment

• Igor_sd
      CBC Veteran
      • 23.12.2007
      • 146
      • Smederevo
      • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by kalibaR
      smola će da jede stiropor.
      pur-pena je mnogo bolje rešenje za to što ti hoćeš, napravi oblik, pregituj, obradi i onda poliester.
      ili napravi "usis" od gipsa, obradi, ofarbaj (da bi se poliester lako odvojio,nema potrebe da koristiš odvajač) i nanesi poliester. kad se osuši iščupaj ili izlomi gips
      Toga sam se i plasio da ce smola da jede stiropor... Verovatno bi ista prica bila i sa stirodurom, mada cu probati na nekom parcetu. Hvala, videcu na sta ce da lici to sto ja napravim od gipsa
      Mada je oblik koji meni treba jako tesko vaditi iz kalupa ukoliko nije evisedelni, a to mi je veiko *ezanje
      Hvala svakom slucaju.

Comment

• kalibaR
        Moderator
        • 03.04.2006
        • 352
        • Beograd
        • AE86 rolle, Eclipse 1G

stirodur jede malo sporije probao

probaj sa pur penom, nabaci u što tanjim linijama i sačekaj da se stvrdne do sutra, isto se lako obrađuje.

Comment

• Van
          CBC Senator XXL
          • 16.02.2007
          • 1425
          • Nbgd

Poliester jede i stiropor i stirodur . Postoji specijalni " stiropor" koji se koristi za izradu camaca i koga ne jede poliester .
          Ako hoces da to lici na nesto , mora kalup i odlivak , u suprotnom ces da stavis toliko gita na njega da ti poliester i ne treba ...
          ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Igor_sd
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 146
            • Smederevo
            • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Van
            u suprotnom ces da stavis toliko gita na njega da ti poliester i ne treba ...
            Na kraju cu da napravim "plekani" pa ga izgitujem
            Mnooogo vremena ovo sa poliesterom ako ocu da valja.... Dok se napravi model, pa u njega jedan sloj pa stegne, pa drugi, pa stegne, pa posle ko zna koliko imam kalup, a onda ispocetka sve isto pa puta 2.
            Hvala svima, ustedeli ste mi dosta vremena na neuspesne eksperimente.

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Hvala, zavrsio sam ovo sto sam hteo, ali ce mi trebati u svakom slucaju.

Comment

Working...
              X