Home Made Branik - Pitanje...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

Home Made Branik - Pitanje...

Pitanje za Dutchman-a: Sta tacno treba da se odradi u 3d studio maxu tacnije kako da postavim da se vide izohipse spojlera. Ako mozes sto tacnije da objasnis...
    Drugo: Taj "stiropor" tj. to za izolaciju, da li to ima ovde da se kupi?
    Trece: Kada se nanese fiberglas taj izolacioni materijal se posle odvaja od fibera ili ne. Cini mi se da se odvaja ali opet i ne... Treba mi konkretan odgovor.

postavio sam ovu temu jer smatram da ce pomoci i ostalima a ne samo meni (barem tako mislim). Plan mi je tako nesto da napravim i ta ideja sa izohipsama je do sada nesto najbolje sto sam cuo i sto je kako-tako u granicama izvodljivosti. Drugi mi je problem taj izolacioni materijal da li ima negde da se kupi, koliko staje...

nadam se da cu uspeti da ga napravim a ako tako bude sigurno cu ovde postovati postupak pravljenja.

2 be continued...
    www.twowheelkings.de.vu
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299

http://carzonespecials.com/index.php?bo ... nfo&cid=10

evo ovde mozete videti kako to rade profesionalci...

e da i sta se stavlja da se fiber ne zalepi za taj "stiropor", posto sam saznao da je taj stiropor u stvari kalup za spojler/branik (bas sam maximus retardus)?
    www.twowheelkings.de.vu

Comment

• TheDoctor
      CBC Senator
      • 09.05.2005
      • 299

nije valjda da ovo nikoga ne interesuje ili mozda nemate pojma o cemu se radi (u to sumnjam )...
      www.twowheelkings.de.vu

Comment

• TheDoctor
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 299

sta znate o pikec tuningu bio sam na sajtu niti ima cena niti ima slika onoga sto prodaju. da li oni to sve rade custom ili sta?
        www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Saabo
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1724
          • Vrbas
          • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Dok se ne javi neko ko zna vise, evo za prvu pomoc info... Pa imaju vec gotove stvari za neke automobile i narucuju odnekud delove, pa ih prepravljaju po potrebi...
          SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• TheDoctor
            CBC Senator
            • 09.05.2005
            • 299

evo kako sam ja zamislio proceduru.
            dakle uzme se zeljeni oblik branika recimo najlakse bi bio neki iz nfs underground igrice jer treba slika spojlera sa strane i s preda. dakle printscreen i gotovo (ili ne mora ako je covek koji radi na 3d studio maxu iskusan). druga slika koja bi bila potrebna je blueprint od auta za koji se pravi spojler (u mom slucaju astra f). blueprint je potrban da bi kasnije taj spojler odgovarao autu tj. posto nisam toliko virtuoz za seckanje, oblikovanje i modeliranje cisto rukama (treba mnogo iskustva kojeg ja nemam), oslanjam se na komp. dakle sad se odradi to sve u maxu (nekih sat dva rada na kompu). e sad dolazi taj misteriozni deo kada treba taj spojler da ogranicim izohipsama, tj. da se one vide po povrsini spojlera. sada se mnogi pitaju a kako ce on preko tog sranja u kompu na kraju stvoriti spojler. iskreno to sam i ja prvo rekao dok nisam skontao sta su u stvari izohipse. povrsina bi izgledala kao planina na karti (ko shvati shvati). dakle odredio bi debljinu tog "stiropora" sto bi odgovaralo razmaku izmedju dve izohipse. posle se to prebacuje u korel ili photoshop da se izvuku sve te linuje, zatim sledi stampanje i na kraju bukvalno samo slazes stiropor po isecenim mustrama. malo smirglanja i eto gotovog kalupa za spojler.
            dalje sledi fiberglas i ta sva ostala cuda, mada sam ja sad prvo koncetrisan na izradu kalupa, a kad to budem imao, imam sve.
            mozda se i neki biznis stvori

ne znam koliko sam bio jasan ali mislim da je to dutchmen imao u glavi u toj temi "uradi sam". ako nesto nije jasno slobodno pitajte, a ako nesto moze drugacije ili bolje da se u radi OBAVEZNO recite jer stvarno ne moze da skodi.

d doca
            www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Dutchman
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 741
              • Vracar centar sveta

pozdrav iz sunchane crne gore .... sreca vasha pa zbog talasa i oblaka ostadoh kuci i malo da odgovorim na temu

Doco sve si shvatio ... ako odgovoror nije dovoljan poslacu ti na PM moj telefon pa da se chujemo vidimo i da ti sve objasnim

e sad shto se tiche bluprinta automobila on nije toliko precizan tako da je po mom mishljenju najbolje uzeti originalni branik i na njega dodavati stiropor tj kad se napravi od stiropora priblizan ;odel treba gornju ivicu iskopirati sa oreginala ili chak useci oreginalni branik u stiropor tako da budete sigurni kako ce pasovati 100% na kola...
              Prevelika slika u potpisu!

Comment

• TheDoctor
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 299

ne bi sad da te zovem mozda jos neki ljudi zele da cuju kako se ovo radi, ali mozda na kraju i okrenem tvoj broj ako bas ne bude islo. mada sad si me vratio na sam pocetak tj. tako sam prvo i hteo da pravim branik nalepljujem stiropor itd. ne razumem onda ako cu vec lepiti stiropor i sve raditi na svoju ruku, cemu onda 3dsm? samo mi to reci i gotovo.

theDoctor
                www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Dutchman
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 741
                  • Vracar centar sveta

pa samo zbog preciznosti je 3DS , ako nije komplikovan branik onda moze i bez 3DS-a

Comment

• fantom
                    CBC Senator
                    • 24.06.2005
                    • 218
                    • Subotica
                    • Fiat 500, StreetKa

Kalup da napravis je gubljenje vremena i para na ovaj nacin sto si ti napisao ima da se u....s od rada i kad budes hteo da ga montiras videces da ne pasira na auto i poludeces zbog tolikog truda.Uradi sam moze da bude zanimljivo za tebe ali ti si poceo da pravis naj tezu stvar.Probaj sa nekim manjim spojleru pa ako ti to uspe kreni na vece.Ili idi kod PIKECA on ima jako puno gotovih branika pa izaberi nesto sto ti se svidja i to namesti na svoj auto ustedeces i para i vremena.Nocas su postavljene slike na WWW.PIKEC-TUNING.COM pa pogledaj ima puno slika spojlera.
                    Old school...

Comment

• TheDoctor
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 299

nigde ne vidim cenovnik pikeca adobro bi dosao. ako neko zna neka se javi.
                      imao bih jos par pitanja koliko sam video oni unistavaju stari branik tj lepe ili spajaju novi branik sa starim sto mi je sranje jer bih da mi ostane branik stari citav i primetio sam da se sajtne spajaju sa automobiloom sa ......... (zaboravio sam kako se zove taj exer/sraf/klin ali mozete videti na slikama) to bi znacilo da kada bi hteo da ih skines imas rupe u karoseiji?
                      inace ja sam im poslao mail ali ne odgovaraju...
                      www.twowheelkings.de.vu

Comment

• fantom
                        CBC Senator
                        • 24.06.2005
                        • 218
                        • Subotica
                        • Fiat 500, StreetKa

Sto se tice cena bolje nazovi Pikeca na mob 063552055 puno vise ce ti reci.A branik moze da se odradi na vise nacina moze da se napravi novi a to je skuplja varijanta a moze da se prepravi tvoj stari koja je jeftinija varianta.A sajtne mogu da se lepe bez sarafa zavisi sta zelis
                        Old school...

Comment

• pikec-tuning
                          CBC Član
                          • 19.08.2005
                          • 64
                          • subotica

Trazili ste me?E tu sam
                          potpis nije po pravilima foruma

Comment

• brobert
                            CBC Član
                            • 29.08.2005
                            • 47
                            • Subotica

Alo ljudi!!!
                            Kao prvo stiropor zaboravite ako cete na nju naneti poliester jer on pojede stiropor!!!Znaci nestane bez traga kao da si kiselinu sipao na njega...
                            <First day god created air,second day Volkswagen>

Comment

• Dutchman
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 741
                              • Vracar centar sveta

chitaj postove pazljivo stiropor je baza koja se kasnije doradjuje , gips/glet/drvofix masom ili glinom , zatim farba i gituje i slizi kao model za izradu kalupa... ako zelite da "smanjite" posao onda se taj stiropor model preko koga ide folija i lepi fiber ali onda se direktno ispravljaju nedostaci na tom tzv odlivku shto je mnogo duzi i mukotrpniji posao....

Comment

Working...
                              X