Molim vas za preporuku gde se u Beogradu moze kupiti boja na malu kolicinu, ciju bi nijansu strucnjaci utvrdili na osnovu boje i njenog stanja na autu. Zelim sam prefarbati neka sitna ostecenja. Boja je metalik shampanj.
Pa odi u bilo koju farbaru koja pravi autolakove. Sad, ne mogu tacno da ti kazem u koju, posto ih ima mnoooogo. Dodjes kod njih i trazis im paletu onu i onda ubadas.
- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Ili skines deo koje je ofarban u boju koju hoces (vratanca cepa za gorivo, retrovizor...) I odneses u neku bolju farbaru gde ti kompjuterski naprave tacnu nijansu boje.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Ako je boja fabricka, onda nema potrebe za "snimanjem" boje, nego farbare imaju kataloge fabrickih boja sa formulama smese.
Mogu da preporucim farbaru preko puta supa u 29. Novembra, ali mala ulicica sa strane supa (zaboravio sam kako se zove). Mislim da je min pola litre.
Pa ako je metalik, onda ne bi trebalo da bude prevelike razlike, jedino sto ce novi lak malo vise da sija. Na mom autu sam ofarbao samo krilo, i razlika se primeti samo kad se priblizis na manje od metar, a originalna boja je stara 17 god.
Ja sam uzimao boju u nekoj farbari kod meka na vidikovcu(stanica 37,50,59 smer ka rakovici). Minimalno je 250g i to je bilo valjda 1500din. U pitanju je metalik boja. Za moju vectru je mislim fabricka oznaka 147 i na osnovu toga su napravili i razlike nema....
Comment