Čitao sam pravilnik ali nisam ga razumeo.Kaže pozadi mora auto da ima pojaseve i naslone za glavu.Moj ford je 1989. i ima pozadi pojaseve a nema naslone,da li to znači da moram pozadi da montiram i naslone za glavu ?
ovo sam iscupao iz teme o novom ZOBS-u, nisam siguran da li sam stavio u pravu temu, ali mislim da je korisno imati te naslone bez obzira na zakon.
Ako neko ima ideju kako pricvrstiti te naslone (ili je to vec radio) ....
pozdrav
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Brate moj, kako su krenuli onda je pre trebalo svima da kazu rasprodajte te krseve do tog i tog datuma pa ko ima para nek kupuje novo (ispod cekica) a ko nema nek sedi i place.
Mislim stvarno svaki dan cujem po neku ovakvu novost i ne mogu da verujem dokle to ide, ako je stvarno istina.
Sve je to lepo ali brate moj treba i da se jede...
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
kad kazes "vodilice", jel mislis na neke vodilice unutar naslona za ledja na zadnjoj klupi ili na one sipke koje vire iz naslona za glavu ?
Ako su unutar klupe, dal je izvodljivo da se nekako uglave te vodilice ? Ili mozda moze i u drugacije da se uglavi ?
@alexa05
Po svoj prilici moracemo da kupimo neku zadnju klupu na otpadu , pa da vadimo vodilice....tako da nece da moze da se jede i da se ima naslon za glavu .
Posto si rodjeni nislija, eto kad dodjes u zavicaj, dodji kod mene na rucak posto sam dobio tashtin but na poklon .
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
[quote="deki-ascona"]kad kazes "vodilice", jel mislis na neke vodilice unutar naslona za ledja na zadnjoj klupi ili na one sipke koje vire iz naslona za glavu ?
Ako su unutar klupe, dal je izvodljivo da se nekako uglave te vodilice ? Ili mozda moze i u drugacije da se uglavi ?
Da za unutar klupe, nasloni su sa šipkama. Nađi negde najveće tiplove sa širokom glavom (crne ili sive) preko njih presvlake i postavi naslone.
Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Pa najverovatnije je kao sto kazete, ovi na otpadima ce da se osasave od para ako sve pocne da se primenjuje 100% u praxi kako pise.
Da, ali po tom novom ZOBS-u, i auto otpadi nece moci vise da rade legalno, jer ce po zakonu oni biti zaduzeni samo za otkup i dalji plasman tih vozila ka reciklazi, a nece smeti da trguju sa delovima.
ovo sa naslonima je super ali koliko sam ja primetio punto koi se proizvodi kod nas nema te naslone ,ali kao i sve kod nas ,pa mora i zastava na necemu da zaradi(naknadno)
Dizem temu iz mrtvih, jer su podigli ovaj problem iz mrtvih. Policija pocela da salje dopise tehnickim pregledima da ne pustaju vozila koja nemaju naslone za glavu a imaju pojas na tom mestu. O cemu se bre radi? Kako to odjedanput mozes da primenjujes zakon rektroaktivno ako su vozila vec registrovana i proizvodjac nije predvideo ugradnju zadnjih naslona za glavu?
Comment