Gde kupiti krovni nosac za skije/snowboard

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Gde kupiti krovni nosac za skije/snowboard

Ne znam za koji deo foruma bi ova tema bila prikladna pa ako sam omasio molio bih moderatore da jeprebace gde treba da bude.

Da li neko ima predlog koji krovni nosac za auto da uzmem. Potreban mi je nosac za 4 skije odnosno 2 boarda, i druga karakteristika da je univerzalni - da moze na sve ili skoro sve modele automobila da se postavi kako ne bih za dve godine imao isti problem.

Hvala mnogo!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Re: Gde kupiti krovni nosac za skije/snowboard

nisi pogrešio, naprotiv na pravom si mestu

Najpoznatiji proizvođač nosača (barem kod nas) je Thule. Oni prave univerzalne nosače.
    Jedino što, koliko znam, razlikuju se nosači skija i snouborda.
    Njihove cene su od 120 evra, naviše, ili ako imaš već neki nosač onda od 17 do 90 evra za nastavke.
    Thule možeš da nađeš pri AP sportu ili u GP autoshop-u

Elem, ako ih ima Thule, mora da postoji i neka druga, jeftinija varijanta
    samo ostaje da se iskopa

Da dodam i Lampa pravi nosače, ali nemam ideju kakve su im cene. Radi ih Auto style
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Ne znam kako gledas na nefirmirane, tj. "buvljacke" stvari, ja sam pre par godina kupio za 2000 din. 2 para (4 komada) univerzalnih makazice-nosaca, mogu da se montiraju na svaki krovni nosac koji stoji popreko u odnosu na kretanje auta - prosto se navuce i stegne kljucem. Duzina makazica je oko 40cm, a sirina unutar njih je ~8cm i ja u 1 makazice mogu da stavim 4 para skija, zato sto se ona guma savije do samog aluminijuma. Kad se skinu skije, ta guma se sama ispravi za oko 1 minut, i to na -20 . Sa bordom bi sve to bilo jos jednostavnije. Imaju i bravicu.
      Na nishkom buvljaku ih jos ima (doduse ne znam im cenu u ovom trenutku), poklopac brave je zut, makazice su silver (boja alumunijuma), a deo koji ide na nosac je crn.

Dakle, moj savet je buvljak. Nadam se da sam pomogao. Mogu i da slikam ako ima potrebe.

pozdrav i puno dobrog snega ti zelim !
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

I ja da dodam. Treba mi univerzalni nosač koji može da se kači na sva vozila, čak i na ona koja nemaju šine. Pošto se uopšte ne razumem u tu problematiku, molim za savet!

Često putujem, pa ako nekog modela nema ovde, kupiću preko!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kizazox
          CBC Član
          • 14.09.2007
          • 19
          • Beograd

Varijanta koja moze da se kaci na skoro sva vozila je magnetni nosac. Postoji model za bord koji nosi dva borda ili cetiri para skija, i model za skije koji nosi dva para skija.Jedino sto su sertifikovani za brzine do 130 km/h.Ovaj model za bord nisam video u prodaji a ovaj za skije asm video na pocetku zimske sezone,njih je uvozio planet bike.Ali uvek postoji opcija rente tih nosaca.

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

Nedavno sam kupovao nosace za Alfu 156, nema sine. Magnetni mogu za skije i tako nesto bas lakse mada mi ni tada ne ulivaju poverenje. Ja sam nasao za Alfu kod coveka u Surcinu, prodaje Thule polovne iz Nemacke, bili su 5ooo. Isti covek nosi i na najlon u NS. Nisam imao predstavu da je to tako komplikovano dok mi nije covek izvadio katalog od bar 500 strana sa razlicitim modelima nosaca.
              Vidjao sam i za neke zastupljenije marke automobila u Tempu kineske za 2000 do 3000.

Comment

Working...
              X