grebanje ključem i poliranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nightrider
    CBC Početnik
    • 05.10.2008
    • 3
    • Beograd

grebanje ključem i poliranje

Kao što se u naslovu vidi neki psihopata mi je ogrebao zadnja vrata vozačeve strane ključem. Dužina ogrebotine je nekih 40-tak cm. od čega je 20-30 problio boju i došlo do primera (Astra H mi je srebrne boje, primer bele pa se ,,baš lepo vidi'').
    Po netu viđam strane sajtove na kojima ovo rešavaju manje-više uspešno poliranjem i kombinacijom imalin-boja kola (!!!).

Moje je pitanje da li ko ima kakva iskustva sa majstorima koji rade poliranja kod nas (poželjno u i oko Beograda).

Mogu i sam da probam ali se plašim što bi trebalo šmirglati oko ogrebotine vodenom 2000-3000 šmirglom čime bi se opasno približio farbanju celih vrata, što bi svakako izbegao.

Ajd pomagajte, a ja da tražim ,,komšiju''
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Re: grebanje ključem i poliranje

Nisam video ogrebotinu ali jedan od nacina je sledeci pod uslovom da nije mnogo siroka. Odes i napravis svoju farbu u farbaru i to najmanje sto moze, jedno 50-100ml. Onda operes auto na tom mestu i kad se osusi sa cackalicom polako ubacujes malo farbe tek toliko da popunis riseve i kad se to dobro osusi posle dan, dva ides da ti ispoliraju ogrebotinu. Na taj nacin ce se ona malo videti i dalje ali znatno manje. Ili da popunis sa onim olovkama sto se skidaju sa posle par pranja.
    A ovo sa vodenom smirglom ja ne bih radio nikako.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

zavisi koji je automobil u pitanju, imas kod uvoznika po broju sasije originalnu farbu u bocici kao lak za nokte, ima sa sobom i celicnu cetkicu(tanku) sa kojom prvo ocistis pa onda tankom cetkicom popunis kanal..

Ja imam za hondu, verujem da ima i za druge automobile i ne kosta puno

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

radio sam to i nije lako. lakse mi je ofarbati deo. prvo se osmirgla sa P1500,pa se pazljivo nanosi boja u ogrebotinu u mnogo slojeva,pa se dobro osusi,pa se smirgla sa gumenom podlogom sa P1500,pa se zagladi sa P2000,pa moze i P3000 ali nije neophodno,pa se ispolira. e onda moze i sve to da se ponovi sa bezbojnim lakom...ali nije neophodno. dosta posla a moze da se desi da ne uspe,pogotovu na silver boji! metalik boje osim pigmenta,smole i rastvaraca sadrze aluminijumski prah koji je veoma upadljiv a tezi je od ostatka smese pa pada na dno. zato je maltene neophodno da se metalik boja sprica da bi se dobila ispravna nijansa. i ako je ne ospricas dobro nece biti dobra nijansa a kamoli cetkicom!naravno,bolje i to nego nista.

Comment

Working...
        X