auto folija
Collapse
X
-
Re: auto folija
ne moras da menjas boju u saobracajnoj ako prelepljujes samo krov. Cena zavisi od folije koju bi koristio. najjeftinija folija, za svetlece reklame i ispisivanje izloga, tzv trogodisnja(u odredjenim uslovima moze da izdrzi 3 godine) ti je oko 2e/m2. nije predvidjena za zaobljene povrsine, ali moze da posluzi ako krov nije previse zaobljen. zatim, imas folije koje su namenjenje bas za to, prelepljivanje vozila, cena im je od 7 do 10e/m2 u zavisnosti od proizvodjaca. i na kraju, imas posebne folije, carbon, metalik sa kristalima, kameleon i svasta nesto, krecu se od 20 do 80/m2. majstor za lepljenje ce ti uzeti 5-6e/m2.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
Originally posted by Chubbsne moras da menjas boju u saobracajnoj ako prelepljujes samo krov. Cena zavisi od folije koju bi koristio. najjeftinija folija, za svetlece reklame i ispisivanje izloga, tzv trogodisnja(u odredjenim uslovima moze da izdrzi 3 godine) ti je oko 2e/m2. nije predvidjena za zaobljene povrsine, ali moze da posluzi ako krov nije previse zaobljen. zatim, imas folije koje su namenjenje bas za to, prelepljivanje vozila, cena im je od 7 do 10e/m2 u zavisnosti od proizvodjaca. i na kraju, imas posebne folije, carbon, metalik sa kristalima, kameleon i svasta nesto, krecu se od 20 do 80/m2. majstor za lepljenje ce ti uzeti 5-6e/m2.
Sorry, malo se kasno ukljuchujem u temu, pa me zanima neki kontakt gde to ima se kupe te folije.
Ili josh bolje kod nekog majstora koji bi to ujedno i odradio itd...
Znachi, baci neki telefon ili adresu majstora ili servisa gde to rade, pa da se "pozabavim" s tim situacijama..hihihi..
thxSaab 9-5 Aero..........
Nissan Primera 2.0 SLX.....
Punto2 HLX 16v.......
GO GO GO...Mega Team Racers
Comment
-
-
i ja malo kasnim...ovako...posto se ja bavim tim poslom vec skoro 3 godine, mogu da ti dam sve detaljne informacije...folija ORACAL 970 crna mat ti je 9e m2, ruka je kao sto je Chubbs rekao, 5e m2...e sad, imas AVERY crnu mat foliju koja kosta 7e, ali ja ti preporucujem oracal jer imas 10 god garanciju...pored toga imas i ORACAL CARBON 3D za sada na nasem trzistu u 5 nijanse (siva, tamno siva, braon, crna i bela) koja kosta 45e m2, kameleon, koza, nikl su ti 18e...sve ove folije koje sam ti naveo su za JAKO krive povrsine, tako da mozes s njima da lepis bukvalno sta god pozelis, ako planiras sve to da odradis, ne preporucujem ti da radis sam jer nije ni malo jednostavno i uz to ti treba alat koji je jako skup...Potpis nije po pravilima foruma.
Comment
-
-
mozes li da nabrojis taj skupi alat?You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Comment
-
-
rukavica koja kosta 1500 din komad, jedan od rakela za zatamnjivanje stakala od 2500 din, turbo fen bosh od 150e, olfini skalpeli od 500 din pa na gore i ostale gluposti...malo li je za nekog ko ce to da radi samo jednom? naravno, sve to ima i kinesko, ali sve to opet kosta oko 30-40e, a mislim da ne vredi bacati pare za nesto sto ces da iskoristis jednomPotpis nije po pravilima foruma.
Comment
-
-
Ako uzmemo da automibil ima 15m2 x 5e/m2 to je 75 eura. Fen kosta 1500 din, filc 300 i skalpel, nek bude 100. Do 75e imas jos dosta, da uzmes 5m2 folije za vezbu na komsinoj bubi, boje trula visnja. Vise trula nego visnja. Posto sad kuckam sa telefona i ako se covek, koji je uradio sam bmw e34 i to sa economy cal folijom, ne javi, okacicu slike da se vidi kako to nije neka nauka.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
nisi racunao foliju za vezbu
kako god, vidim bavimo se slicnim, mozda i istim poslom (gledajuci link iz potpisa tako sam ukapirao) bilo kako bilo, ne znam zbog cega bi bio glavu za sve to, sta ako od tih 5m2 ne uradi nista, jednostavno nema svako osecaj za to...uzme skalpel, zalepi foliju na haubu, pocne da sece i pogrebe farbu ispod, sutra dan mu se ne svidja vise to, skine foliju, kad ono eto ti ogrebotine, nije to tako jednostavno kako izgleda, ipak je iskustvo i brdo rolni polepljenih folija nesto sasvim drugo, REALNO...Potpis nije po pravilima foruma.
Comment
-
-
zasto bi sekao foliju na kolima i grebao farbu?
sustina je da ne treba skup alat i da je potrebno dosta strpljenja i bar jos dva para pomocnih ruku, ako se radi prvi put.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
Kakva je situacija sa bojom u saobraćajnoj ako se prelepi ceo auto?
Jako me zanima kakva je podloga neophodna za ovu foliju u smislu minimuma kriterijuma.
Može li na matiranu boju,može li na relativno neravnu podlogu u smislu da nije savršeno glatka kao na novom autu?
Comment
-
-
menjas saobracajnu, ali gledas da auto prelepis pred kraj registracije pa onda sve zamenis, zbog poreza. u toj kominaciji ne izadje puno.
idealna. kada se prelepi folija, jos vise dolaze do izrazaja ostecenja, neravnine, pukotine...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
Comment