Ko je kriv, majstor ili farba????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spajspy
    CBC Početnik
    • 11.09.2008
    • 6
    • pancevo, trenutno

Ko je kriv, majstor ili farba????

E ovakoo. Imam mazdu 626 iz 1985. i resio sam da je sredim malo. Rasturio je celu, izvario patos, pragove i sve sto je trebalo, pregitovao, presao spric gitom, spremio za farbanje i otereo kod majstora da mi presprica samo.
    Kad sam video auto za malo me slog nije strefio. Ni pera detlic mu nije ravan. Saren ne daj boze... Majstor kaze losu si farbu uzeo. Majstor mi je drugar i nema razloga da mu ne verujem al opet odkud znam. Auto je saren svuda i po haubi i po krovu... Deluje kao da je u pistolju nije izmesana farba i razredjivac pa kad naidje sloj fabe ono je dobro a kad naidje sloj razredjivaca, ili cega vec, ono je svetlije. Tako je i sareno, ima horizontalne svetlije linije, kako je i farbao. Ima na mestima da je nesto procurelo i tu je izrazito svetlije. Ja nisam neki strucnjak ali bi rekao da je ispricano savrseno i drugi su mi to rekli kad su videli auto. Tu gde je svetlije nije da je preskocio ili da ima pomorandzina kora nego je svugde lepo navuceno.
    Ja sam uzeo neki kao akril u farbari u Velikom Mokrom Lugu. Prodali su mi kao neki italijanski akril za 2500 din po setu. Znam da je sto je jeftinije losije al sam mislio, ok nek matira za godinu dve al ovo je uzas. Na kantici koju si mi dali pisalo je Body i neka oznaka za koju ovaj moj majstor kaze da je po katalogu boja za drvo. Ne znam tacno kako ide oznaka ali mogu da pogledam ako nekom to nesto znaci. Majstor kaze da cak i ne mirise kao akril tako da ja nemam pojma sta su mi uvalili.
    Najgore je sad sto ja ne znam koga da krivim, mene, majstora ili ove sto su mi smuckali boju.
    Ako je neko imao neko slicno iskustvo ili ima neku ideju sta se dogodilo...bilio kakva pomoc mi je dobrodosla posto ne mogu da dozvolim da me neko izradi tako a mnogo sam truda i rada ulozio u taj auto. Mogu i slike da okacim ako bude potrebe.
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Ko je kriv, majstor ili farba????

Majstora pod ruku pa nazad u farbaru. Po pare ili po novi set. Ako se bune zapreti trzisnom ako si sacuvao racun. Ma i ako nisi, trebalo bi da upali.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• spajspy
      CBC Početnik
      • 11.09.2008
      • 6
      • pancevo, trenutno

Tako ce i da bude. Zvao sam ove u radnji i trebali bi da dodju sa njihovim majstorima da pogledaju pa ako kazu da je moj majstor zajebo stvar ja cu za cas da zovnem i njega. Mene vise interesuje sta se stvarno desilo i ko je kriv da bi znao njega da napadam.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Obicno onaj ko je radio pripremu napravi propust pa farbanje ne uspe.....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Jok, bas ce likovi sto su ti prodali farbu reci da je u njoj problem

Moguce je da podloga i farba jedno na drugo reaguju kako ne bi trebalo.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Priprema nije uradjena kak otreba, slika bi pomogla ali po opisu ima dva, nije našpricao dovoljno farbe ili priprema ne valja, upija boju.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Na kantici koju si mi dali pisalo je Body i neka oznaka za koju ovaj moj majstor kaze da je po katalogu boja za drvo. Ne znam tacno kako ide oznaka ali mogu da pogledam ako nekom to nesto znaci. Majstor kaze da cak i ne mirise kao akril tako da ja nemam pojma sta su mi uvalili.
              Evo ti gde se krije potencijalna greška. Ako je već video da nije odgovarajuća boja i da ne "miriše na akril" onda nije trebalo da farba ceo auto. Mogao je da te zove pa da probate na jednom delu auta, recimo samo jedno krilo da ste ofarbali pa da vidite kako to izgleda. Ovako ste potrošili svu boju i sad je mala verovatnoća da ćeš uspeti da uradiš nešto u prodavnici gde su ti prodali boju.

Comment

• spajspy
                CBC Početnik
                • 11.09.2008
                • 6
                • pancevo, trenutno

Pa podloga je bila dvokomponentni spric git i ne znam sto bi on pravio problem. Sto se tice pripreme mislim da je sve ok uradjeno posto sam to vrlo pazljivo radio a i proverio posle sa majstorom. Moguce da ne reaguje dobro sa podlogom ali onda to nije akril pa su tu opet krivi ovi u prodavnici. Oni mozda nece reci da su pogresili ali znam da se boje koje kakvih inspekcija ko djavo krsta posto i ja radim u jednoj prodavnici i vidim kako gazda cvika od njih

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Zato sam rekao da bi slika pomogla. Nekad sam se tiem bavio, znam da podloga može lako da upije boju na pojedinim mestima negde ne i dolazi do razlike a može i farbar da ne šrica dobro.

najgora kombinacija, ti pripremaš, a onaj farba a farbu pravi treći....
                  Farbar je dobro ofarbao, boja je najbolja na svetu a ti si najbolje pripremio

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Prema tvojoj prici,kao sto je Dora rekao,bice da je greska kumulativna...verovatno ni ti nisi pripremio profesionalno,farba se kupuje u poznatim farbarama sa velikim prometom a ne u M.M.Lugu...ustedo si na farbi 50-tak evra,a sad ces dati jos 100...maxmayer je odlicna farba,ako vec nemas love za ppg...mislim da je set oko 56e

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Ne znam kako moze da se zahebe priprema . Ako je na kraju 2k filer ( spric git) i ako je osmirglan ceo sa 800 ili finijom smirglom , a da nije izbio sloj ispod , i da je auto lepo odmascen , ( vodena smirgla plus brisanje cistom krpom ) podloga ne moze da bude problem . Ili je do spricanja , ili do ne odovarajuceg miksa boje i razredjivaca , ili da su ti dali nesto sto nema veze sa lakom za kola ...
                      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Sam si nabrojao nekoliko "AKO" a ima ih još.. Daklem kako? lako....

https.autogas.rs

Comment

• GadGet
                          CBC Senator
                          • 15.08.2007
                          • 206
                          • Nbgd, Vozdovac

za uspesan posao farbe, fileri , prajmeri se uzimaju od istog proizvodjaca, a spric git se tonira jer recimo u varijanti spric git siv, a boja crvena farbar ima da se ukaki od nalivanja i potrosi 3 x vise materijala. U takvim slucajevima auto izgleda kao da je progutao kvasac, od kolicine nanesene boje sve ostre crte i ivice izgledaju zaobljene.

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Pa ocigledno je ko je kriv:
                            1. Farbar koji vidi da je nesto u problemu treba da stane sa farbanjem. Cim primeti da je pogresna nijansa, da nemoze da se ofarba kako treba... Cemu spricati ako vidis da nije u redu?
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• Gavra
                              CBC Senator XXL
                              • 06.03.2008
                              • 2031
                              • Beograd

Verujem da je farbar rekao nesto ovako
                              FARBANJE -xxxeura
                              SPRICANJE-xxeura

i onda dobijes ovakvu temu jer je neko izabrao jednacinu sa jednim X manje
                              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                              X