Alat za limare i lakirere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Alat za limare i lakirere

Ima li u NS neka prodavnica profi alata za limare i lakirere?
    Ima li neko od limara iskustva sa pneumatskim alatom(slajferice rotacione),kakve su u odnosu na ove klasicne vibracione,da li je lakse sa njima raditi?
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Alat za limare i lakirere

BAST, ugao Temerinske i Kisacke..... Broj tel nadji u Telefonoteci, nazovi pa se raspitaj Nesto od alata imaju, a ako nesto nemaju uputice te na dobru stranu
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by rudic.m
      Ima li u NS neka prodavnica profi alata za limare i lakirere?
      Ima li neko od limara iskustva sa pneumatskim alatom(slajferice rotacione),kakve su u odnosu na ove klasicne vibracione,da li je lakse sa njima raditi?
      Cao! U zemlji Srbiji slajferica nije limarski vec lakirerski alat! Vidi,obe su vibracione samo jedne imaju disk a druge pravougaonu plocu. Ove sa diskom (okrugle) su sve popularnije zato sto su brze i prakticne ali ne ravnaju povrsinu tako dobro kao pravougaone. Jednostavno je,sto je ploca veca bolje ravna. Sto je ekscentar veci bolje skida. Za git treba od 5mm pa na gore. Za farbu i spric git od 5mm na dole. Tvrdja ploca za git meksa za spric git. A najbolje je naravno RUKOM!

Comment

• rudic.m
        CBC Senator XXL
        • 30.07.2008
        • 407
        • Odžaci

Dobro,ja radim oba posla pa to malo mesam.Znaci,nista bez pravougaone za smirglanje?To sam i pretpostavio al ajde da pitam,jer sam gledao dosta snimaka po youtube i mahom koriste te pneumatske rotacione.
        I,sto kazes ,za finis je ruka MAJKA!
        P.S.
        Mozes li da mi preporucis koje su kvalitetnije marke slajferica a da je najbolji odnos cena-kvalitet?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Prava gredica od pola metra, isto takva šmirla i svaka šlajferica je nemoćna...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Originally posted by rudic.m
            Dobro,ja radim oba posla pa to malo mesam.Znaci,nista bez pravougaone za smirglanje?To sam i pretpostavio al ajde da pitam,jer sam gledao dosta snimaka po youtube i mahom koriste te pneumatske rotacione.
            I,sto kazes ,za finis je ruka MAJKA!
            P.S.
            Mozes li da mi preporucis koje su kvalitetnije marke slajferica a da je najbolji odnos cena-kvalitet?
            Ja koristim rupesh ali kazu da je festo bolji. Jednom sam probao de valt-ovu okruglu i radi bolje od svega,mada nije firma specijalizovana za auto alate! Raspitaj se,probaj... Jos uvek imam makitinu pravougaonu od 600W,najbolja je! A takodje nije auto firma. Okrugla je jako prakticna i brza pa ja kao i vecina uglavnom nju koristim. Samo malo kad se naviknes...ili doradis rukom... Mada su se one pojavile na trzistu kada su poceli da se bacaju udareni delovi ako je fleka veca od 10cm x 10 cm,sto znaci da je ona najbolja za fleke do te velicine. Postoje i veci diskovi ali nisam video kod nas. A pneumatske ti ne bih preporucio,samo elektricne! Ja imam samo jednu pneumatsku za smirglanje pred poliranje,da me ne ubije struja!

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Sto ne pneumatske?

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Arcis kompresor bez potrebe,ako im smanjis brzinu (vazduh) gube snagu drasticno,nisu dovoljno mobilne itd. Ne umem bas objasniti ali ukupan utisak je los. Mada,koliko ljudi toliko cudi...

Comment

Working...
                X