Boja automobila kao pokazatelj njegove istorije

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lampica
    CBC Početnik
    • 09.06.2010
    • 5
    • Beograd

Boja automobila kao pokazatelj njegove istorije

Već neko vreme razmatram kupovinu polovnjaka, i u toj temi, kao što znate, postoji mnogo onih malih i velikih saveta i recepata kako prepoznati ovo ili ono što bi bilo pokazatelj istorije i porekla automobila koji se posmatra.

Jedan od tih recepata je i onaj gde se kaže da se automobil koji je bio u vlasništvu nekog preduzeća i kao takav bio izložen nemilosrdnoj eksploataciji, a kupcu se predstavlja kao "od prvog vlasnika penzionera" , može između ostalog prepoznati po
    boji.
    Teorija kaže da se većina firmi odlučuje za neku "službenu" boju, ili boju koja daje dobar kontrast za aplikaciju firminih reklamnih ili službenih oznaka, kao što su natpisi "Policija" , "Vodovod" , "XY-Kafa" , "Plazma keks"
    I u toj priči se, u mojem iskustvu, u 90% slučajeva pominju bela (ona kao za bojler ili veš mašinu) i teget plava boja.
    Pretpostavka je da se retko ko u izboru ličnog vozila odluči za te dve boje.

Zašto ja ovo pitanje ne postavim tamo gde su teme o kupovini automobila ?
    Pa zbog toga što mi za ovo pitanje trebaju odgovori i mišljenja (NE prepucavanja, i flejmovanja) koja su bliže
    ovim temama i razmišljanju o stajlingu automobila.
    Meni lično bi bilo dovoljno da se javi jedan ili više članova foruma koji bi rekli: "ja sam hteo i odabrao da moj automobil bude teget plave boje." , i uz to može a i ne mora da doda: "teget plava boja mi se na automobilu dopada zato što....".

Hvala, i molim vas budite konstruktivni.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Boja automobila kao pokazatelj njegove istorije

Prethodna Lampicina tema, i "pitanje" je izgledala otprilike ovako:

viewtopic.php?f=8&t=50226&p=768509#p768509

Originally posted by Lampica
    Znam da je boja automobila stvar ukusa, ali ne mogu a da ne izrazim svoje nerazumevanje
    izbora teget plave boje za automobil !
    To je takva boja da ako nema nekih dodatnih detalja druge boje koja bi kontrastom izvukla
    utisak, stvarno deluje kao crna rupa za svaku vrstu inspiracije.
    Po mojem osećaju, a verujte mi nisam neki esteta i ne znam onu teoriju o tome koja boja
    se slaže sa kojom, teget plava boja je jedino odgovarajuća za službenu upotrebu.
    A čak i takva službena vozila (policija i druge državne i javne službe, možda i neke firme) imaju
    na takvim vozilima natpise i druge oznake kojima teget boja u stvari služi za kontrastnu pozadinu.
    Dakle ni oni nisu potpuno utopljeni u tu bezličnu i gušeću boju.

Voleo bih da se na ovu temu javi neko ko ima teget automobil i takav mu se dopada, da mi
    objasni sa svoje strane šta je to što ja ne razumem.
    Pa je dobio kulturan odgovor da tema nema veze s mozgom, i to mu se ocigledno nije svidelo. I onda je resio da "pobedi sistem", i resio je da glumi Kalimera i uhvati se u kostac sa nemilosrdnim moderatorima i isteruje pravdu Izmisljena tema, pa pitanje iz prosle, onako, lepo prepakovano i "za inat" provuceno u novu, koja na prvi pogled nema razloga da se zakljuca i nema nikakve poente niti druge svrhe do isterivanja maka na konac i teranja inata.

Samo, sto to nece moci tako. Kad bi svako krenuo da postavlja teme i isteruje pravdu zato sto mu se ne svidja sto mu je prosla tema zakljucana, gde bi stigli, je li...Forum treba da sluzi edukaciji i razmeni misljenja, ne teranju inata, te ovo lepo ide pod katanac, a G. Lampica nek' razmisli oko sledeceg poteza, koji lako moze da mu bude poslednji. Fiksacije odredjenom bojom su u domenu psiholoske rasprave a ne auto foruma, o tome jednostavno necemo raspravljati ovde, kao ni o ukusima, bilo je sasvim dovoljno gresaka i svadja sa temama slicne sadrzine. Ali, inatom se takodje necemo baviti ali cemo ga rado sankcionisati, u stilu Baba Rogatih Moderatora i Admina, naravno, oni su uvek najgori.

A i kreiranje 2 naloga je takodje nesto na sta se, u najblazu ruku receno, ne gleda sa odobravanjem. Ne znam zasto sam to bas ovde i sada pomenuo, ali nek' se zna.

Lock.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
    X