farbanje instrument table i eventualno maskiranje ogrebotina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mirko BGD
    CBC Početnik
    • 27.10.2007
    • 7
    • Beograd
    • Peugeot 407 Sport

farbanje instrument table i eventualno maskiranje ogrebotina

pozz svima
    vlasnik sam citroena c3 vec pune 3 godine, medjutim sada me taj njegov default izgled malo smorio, pa bih da menjam neke stvari
    anyway, poceo bih od najjeftinijih i najosnovnijih stvari, kao sto su farbanje instrument table i poliranje ogrebotina na istoj

ovako sve to sada izgleda:

dakle ja bih ove sive delove prefarbao u crne, ali ne znam cime, da li obicnim sprejom, treba li neka priprema za to, i kakve su sanse da farba krene vremenom da se brise bledi ili sl.?
    sta mogu da uradim sa ovim odvratnim ogrebotinama? ne verujem da mogu da se prefarbaju, mogu li necim pametnim da se prekriju?

u napred zahvalan
  • Nezki
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2007
    • 409
    • Beograd

Re: farbanje instrument table i eventualno maskiranje ogrebotina

tesko da to moze kvalitetno da se odradi, tako da bolje odustani...

morala bi da se vadi tabla, da se lepo pripremi za farbanje + je hrapava povrsina pa treba bas dosta pripreme...

i na kraju bzvz bi izgledalo i previse odsjaja bi imalo...
    Opel Corsa C by Nezki

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Potpuno se slazem sa Nezki-jem. To ti sam tesko da mozes lepo da odradis. Sa druge strane profesionalac je skup i ne dobijas nista time sto ces baciti pare, sem sarenog enterijera (sedista - tapacirunzi - tabla)!
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• Mirko BGD
        CBC Početnik
        • 27.10.2007
        • 7
        • Beograd
        • Peugeot 407 Sport

dobro, znaci nista od farbanja
        a sto se tice one ogrebotine na crnom delu? sta bih tu mogao da uradim da bi bila manje primetna??? da nalepim nesto pametno ili sta?

Comment

• zmedak5
          CBC Član
          • 16.06.2010
          • 35
          • hrvatska

Uzmi teksture 14 seriju, to ti je ona hrapava boja za branike, ide direktno na plastiku, netriba primer i dosta je postojana. Ja sam radija par stvari i nakon godina izgleda ko prvog dana...

Comment

• Filke
            CBC Član
            • 07.09.2010
            • 61
            • Beograd

Zdravo svima, tema je malo starija ali me zanima slična stvar. Kako ispolirati (ukloniti sitne ogrebotine) na instrument tabli, tapacirunzima vrata, pretincu za rukavice i sličnim delovima kokpita? U radnjama postoje razna mleka/sprejevi (Arexons, Astonish) koji "kažu" na papiru da čiste i poliraju plastične delove kokpita kao i Xerapol pasta koja mi je ovako na papiru najviše privukla pažnju. Naime ona bi trebalo da može da ispolira sve plastične i staklene površine. E, sad kapiram da je to u praksi mnogo drugacije nego što pričaju prodavci po radnjama i što piše u samim specifikacijama proizvođača. Da li se isplati probati bilo šta od ovoga ili nešto treće? Ponavljam ogrebotine nisu duboke i površina kokpita je prilično glatka, nema puno reljefa.

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Ne diraj nista.. Probao vise puta, nemoguca misija..

Comment

• Filke
                CBC Član
                • 07.09.2010
                • 61
                • Beograd

OK. A može bar savet za farbanje plastičnih delova tipa piksla, razni poklopci koje mogu da skinem (abs je plastika ne bi trebalo da bude teško).
                Šta je sve potrebno od pripreme da se uradi? Kojom šmirglom da skidam ogrebotine?
                Je l ok da uzmem neku vodenu tipa P200 za grubo, da skinem riseve pa onda prajmer za plastiku, pa onda neka smirgla tipa P600,P800 za finiširanje i preko da ide
                akril crna farba u spreju? Jesam nešto izostavio? :-)

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Ako ti je ona gumirana farba odrana ili skines sve pa odradis mat crnom ili plasti dip pa da bude kao sto je bilo.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

plasti dip je dobar do prvog sunca, onda sve smrdi na gumu. dobar je za felne i to je to.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

e to vec ne bih znao jer nisam probao ali u tom slucaju prva varijanta zavrsava posao na duze staze ili skidanje gume pa mat lak.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                      X