Ciscenje ventilacionih kanala u kolima u kucnoj radinosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Ciscenje ventilacionih kanala u kolima u kucnoj radinosti

Kako da ocistim ventilacione kanale u kolima? Nikad nisu cisceni, a kola su stara. Gledao sam profesionalno ciscenje kanala na automobilu koji ima klimu, postavi se neka spravica koja se uduvava u kanale i to radi sat-dva i ubija sve klice koji su se zadrzali tu tokom godina. Uziman je i uzorak posle ciscenja i nadjeno je 0 % patogenih bakterija i gljiva.
    Ja ni ne znam sta je korisceno, samo znam da je usluga dosta skupa, oko 100 evra. Sta bi moglo da se uradi slicno? Na pamet mi pada parocistac, pa nesto u kombinaciji sa njim.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Imas onaj sprej za to da kupis, ali ne znam koliko je efikasno. Parocistac je ok, vidim da se ovi sto peru na paru hvale kako para ubija sve bacile.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Asepsol u bocici, koristi se kao sprej.
      Probao, odlicni rezultati.

Ima po prodavnicama raznih slicnih namenskih bocia, probao Sonax nemacki, probao K2 poljski- odlicni rezultati.

Nije nista laboratorijski mereno uzorkovanjem vec prosto laicki na osnovu mirisa tj smrada koji dolazi iz sistema.

Poslednju dezinefkciju sam izvrsio sa Asepsolom na nacin da sam sa njim premazao cetkicom sam isparivac (rasklopio sta treba da bi dosao do njega) a zatim u****o usisivacem. Isto uradio i sa ventilatrom koji gura vazduh kroz kanale.
      Najvece iznenadjenje je prilicno velika kolicina ostataka lisca. borovih iglica i ostale organske trulezi.
      Prfethodni pokusaji ciscenja samo ventilacionih kanala su bili kratkotrajnog efekta i smrad se vracao nakon par nedelja.

Iskustvo mi kaze da je vaznije sve ocistiti nego sam izbor marke tecnosti.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

Working...
      X