Farbanje alu felni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Farbanje alu felni

Pozz drugari. Kupio sam za Alteu alu felne 18 od Octavie RS, pa me zanima nesto oko farbanja, posto su gde gde ogrebane, svaka felna po malo, taman koliko treba Ako se farbaju u sivu metalik izgubice onaj sjaj koje sada imaju. Znaci felne su kao polu polirane, ili kao da aluminium nije ni farban, ne znam kako bih docarao, ali mislim da kontate? O kakvoj se to farbi radi i gde bi mogla da se nadje? Ovako sa obicnom metalik bi bilo Ok, ali nije to to KAda sam otisao u farbaru danas, izasao covek sa karticama da pronadjemo boju, ali mi je rekao da to ne moze nikako da nadje...

O ovim felnama je rec:

• vulkan
    CBC Veteran
    • 03.09.2011
    • 151
    • sabac
    • mazda nisan

Odg: Farbanje alu felni

Postoje alu felne koje su fabricki samo lakirane (ne farbane) tako da su zasticene da ne tamne i oksidiraju a ispod laka je prirodna boja materijala (legura aliminijum+magnezijum+...otkud znam) od kog su izlivene. Verovatno si naisao na jedne od tih.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Tako je, imaš one eloksirane i bezbojni lak, visokog sjaja! I one druge, obojene specijalnim bojama, koje su po izgledu u ovom slučaju. Imaju sprejevi, za popravku ovih bojenih. Eloksirani aluminijum, samo bezbojni lak.

(Možda se gađam "termitima", ali to je odprilike to.)

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

DA li zna neko gde bi se mogle kupiti boje o kojima je bilo reci?! Hvala. RAzmisljam se takodje da ofarbam felne, retrovizore i znakove, prednju masku u crno? Sta mislite? Evo kako izgleda na Leonu. I moj auto je crven...

Last edited by iwcham1979; 31.01.2012, 13:42.

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Ding drugari. Kako vam se vise svidja ?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Super! Da li je to gotovo, ili predlog?

Inače, bila je jedna tema na ovom forumu o felnama i softver za dizajniranje dosta modela vozila. Mogao si da izabereš vrstu felne i da obojiš raznim bojama, kako bi stekao dojam izgleda.

Comment

• iwcham1979
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2007
              • 741
              • Nis
              • Seat Altea 2.0Tdi

Hvala! Treba mi predlozi Ako kazu ljudi da je bolje sivo, farbao bih u sivo. Ako kazu da je dobro crno idu u crno, ali onda kao kod ovog Leona, maska, znakovi i retrovizori

Comment

Working...
              X