Za hromiranje nije, ali za poliranje ce da ti uzmu jos toliko. Poenta kod hromiranja nije samo hromiranje, vec poliranje koje mora da se odradi pre toga. A to je vec jako tesko uraditi kako treba.
Bilo bi lepo i da se predstavis
The difference between men and boys is the price of their toys
Za hromiranje nije, ali za poliranje ce da ti uzmu jos toliko. Poenta kod hromiranja nije samo hromiranje, vec poliranje koje mora da se odradi pre toga. A to je vec jako tesko uraditi kako treba.
Vec neko vreme sam u dogovorima sa jednom firmom u vezi nabavke opreme za niklovanje. Trenutno ispitujem isplativost ovog poduhvata.
Trenutne analize pokazuju da bi minimalna cena niklovanja jedne felne mogla da se krece izmedju 75 i 100 evra po komadu.
Zanima me misljenje onih koji imaju zelju da nikluju (ne samo felne),
sta misle o ceni.
P.S. Mnogo parametara utice na cenu pa samim tim i na isplativost
samog biznisa a sve to komplikuje jos, nasa platezna moc.
Zato je cena trenutno teoretska.
shto bi nash narod rekao "pogreshnoj se crkvi molish" ...
kod nas hipotetichki ce neko dati 50eura po felni za niklovanje... ali u tu cenu ochekuju da ti dostave stare felne koje ce tvoja firma pripremiti i uraditi... naravno da deluje suludo ali zahvaljujuci nashim kosookim prijateljima felne bile niklovane ili ne (poshto ono shto se kod nas prodaje je chrom look plastifikacija fabrichki odradjena) koshtaju nove od 90-100 eura po komadu za 15ticu npr kvalitet nije mozda preteran ali ovo je srbija na kraju krajeva....
Naravno opet ako zelish da se bavish galvanizacijom metala i nemetala rachunaj da od felni se necesh leba najesti... kvalitet uz pristojnu cenu uvek prolazi ... to shto cesh posedovati tehnologiju za aluminijum ili josh bolje za plastiku (ABS i PVC) moze samo da bude plus ali sve u svemu... uska specijalizacija na felne je bacanje para...
Felne su uzete kao primer za neku kakvu-takvu kalkulaciju. Ovakva tehnologija podrazumeva hrom/nikl efekte i na plastici i staklu sto daje siroku paletu primene kako u auto tako i u drugim granama industrije siroke potrosnje.
U svakom slucaju hvala Vam na misljenju jer bolje "tri put meri a jedanput seci"...
Da ne otvaram novu temu,hteo bih da niklujem auspuh za motor(samo 2 lonca) pa me interesuje gde?!Ako mozete da mi datre adresu i brojeve telefona kod koga bih to mogao da odradim kvalitetno.
Comment